Header Meghan Harry op zoek naar vrijheid
Header Meghan Harry op zoek naar vrijheid
Recensies

Een portret van Harry en Meghan met het verhaal dichtbij de waarheid

Dit boek Meghan & Harry schetst een portret van de romance tussen de Engelse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Vanaf het begin van hun relatie staan ze volop in de spotlights, maar onlangs hebben ze besloten om het koninklijke leven vaarwel te zeggen.

In 2016 startte de romance tussen de Engels prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle, die een grote rol had in de succesvolle serie Suits. Zodra bekend werd dat de twee een stel waren kregen ze alle aandacht van de pers. Inmiddels is het paar getrouwd en hebben een zoon, Archie. Begin dit jaar hebben Harry en Meghan afstand gedaan van hun koninklijke leven, om buiten de schijnwerpers te werken aan maatschappelijk doelen en projecten die een verschil kunnen maken in de wereld.

Omid Scobie en Carolyn Durand

De auteurs van dit portret zijn royaltyverslaggever Omid Scobie en schrijver en producer Carolyn Durand. Beide hebben een goede journalistieke relatie met het koningshuis opgebouwd tijdens vele jaren samenwerken. Voor het schrijven van dit boek hebben ze veel gesprekken gevoerd met mensen die dicht rondom het koppel staan, zoals vrienden, koninklijke medewerkers en paleispersoneel. Daarnaast hebben de auteurs het paar ook zelf een aantal keer gesproken en geïnterviewd.

Inside information

De auteurs hebben veel informatie ingewonnen en kunnen het verloop van de relatie tussen Harry en Meghan uitvoerig beschrijven. Zo wordt de eerste date beschreven, maar ook het huwelijksaanzoek van Harry en hun bruiloft. Scobie en Durand beschikken over heel wat inside information. Met name de aandacht van de pers en de wilde verhalen in de media hebben grote invloed op Harry en Meghan en dit zie je terug in het portret. Uitgebreide communicatiestrategieën worden uitgezet om alles in goede banen te leiden. Toch gaat het hier en daar mis, waardoor vervelende berichten toch in de media verschijnen.

2016 - 2020

Dit boek schetst een portret van Harry en Meghan en focust zich op de jaren 2016 tot 2020. In deze periode begint hun romance, daarna volgt hun verloving en huwelijk en in 2019 krijgen ze hun zoon Archie. Af en toe wordt er teruggeblikt op het verleden, maar de focus ligt op hun gezamenlijke leven.

Waarheid

De auteurs geven aan dat alle informatie die in het boek verwerkt is minstens van twee bronnen komt, waardoor het verhaal dichtbij de waarheid zou moeten liggen. Dankzij dit boek krijg je een beter en diepgaander beeld van Harry en Meghan en de impact die het koninklijk leven en de paparazzi op hen heeft. Je leert meer over hun beweegredenen en hun besluit om zich terug te trekken. Het boek schetst daarmee een boeiend portret over Harry en Meghan.