Een Bijna Definitieve Lijst Van Nachtmerries Read A Long Header
Leesclub

Mei-read-a-long: Een bijna definitieve lijst van nachtmerries

In mei lezen we drie boeken tijdens de Mei-read-a-long. Er is geen vaste volgorde afgesproken dus je mag zelf bepalen met welk boek je begint en met welk boek je eindigt! Om de feeling van het samen lezen goed waar te maken, kan je onderaan elk artikel reageren op een forum en iedere woensdag gaan we met z'n allen Facebookchatten!
Een van de drie boeken die we lezen is Een bijna definitieve lijst van nachtmerries van Krystal Sutherland.

Het verhaal

Ken je het advies: Doe elke dag iets wat je eng vindt?

Duisternis, pleinvrees, water... Al Esthers familieleden hebben een fobie. Esther weet nog niet wat haar grote angst is, omdat ze zo ongeveer alles uit de weg gaat: liften, kleine ruimtes, grote drukte, spinnen en nog veel meer. Tot ze wordt bestolen door een klasgenoot van vroeger. De mysterieuze Jonah steelt haar lijst met angsten. Tot Esthers eigen verbazing haalt Jonah haar over om samen alle angsten op haar lijst tegemoet te treden. Met onverwachte gevolgen...

De Cover Van Een Bijna Definitieve Lijst Van Nachtmerries

Krystal Sutherland

Krystal 23 09 16 Hi Res 7

Krystal Sutherland

Krystal Sutherland is geboren en opgegroeid in Townsville, in het uiterste noorden van Australië. Daarna heeft ze nog gewoond in Sydney, Amsterdam en Hong Kong. (Ook al spreekt ze geen Nederlands of Kantonees). Amsterdam vond ze ‘awesome but cold’ en ze had er een fiets die Kim Kardashian heette: ‘It was somewhat difficult to get along with. I was fond of it regardless.’

Ze werkte als redacteur bij een tijdschrift en als correspondent voor Hijacked, een van de grootste culturele websites van Australië voor jongeren. Toen ze klein was droomde ze nooit van een leven als schrijfster. Ze wilde eerst bloemist, toen vulkanoloog en ook nog actrice worden. Het was net na haar achttiende verjaardag dat ze besloot haar eerste (verschrikkelijke, ongepubliceerde) boek te schrijven.

Inmiddels heeft Krystal twee boeken uitgebracht, die beiden bij Uitgeverij Young & Awesome vertaald zijn naar het Nederlands. Sterrenstof, waarmee ze genomineerd werd voor de Queensland Young Writers Award en Een bijna definitieve lijst van nachtmerries, dat ze schreef toen ze in HongKong woonde.

Zelf heeft ze ook een grote angst… ze is namelijk bang voor kikkers!


Sterrenstof

Sterrenstof Krystal Sutherland

Sterrenstof

Dit was de eerste gepubliceerde YA-roman van Krystal. Hiermee werd ze genomineerd voor de Hebban Award 2017 in de categorie Beste Young Adult-roman. Sterrenstof is al in 20 verschillende landen verschenen en wordt momenteel ook verfilmd!


Hoe kan je nou meepraten?

Onderaan dit artikel vind je de knop Praat mee. Als je hierop klikt, verschijnt er onderaan een forum waarop je met anderen kan praten. Hiervoor moet je wel een facebook-account hebben.

Stel alle vragen die je maar wilt stellen! Niets is te gek en alles verdient een antwoord. Houd alleen wel rekening met spoilers, het is wel zo leuk voor je medelezers als je dit even aangeeft.

Aarzel vooral niet om je mening over het boek te delen met de rest onderaan dit artikel!

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries

Wil je dit boek graag lezen tijdens de read-a-long? Bestel het dan hier!


De andere boeken in de Mei-read-a-long

Mei Read A Long De 2 Andere Boeken Per Artikel Een Bijna Definitieve Lijst Van Nachtmerries
Foto Iris
Iris
? Praat mee

De discussie kan niet worden getoond vanwege je cookie instellingen.