Met Zoveel Woorden
Nieuws

Met zoveel woorden: Praktische gids voor trefzeker taalgebruik door Rik Schutz & Ludo Permentier

Nederlandse uitdrukkingen

Een onmisbaar boek voor vertalers, een naslagwerk voor iedereen die zich wil verdiepen in de uitdrukkingsmogelijkheden in het Nederlands en een handig boek voor tekstschrijvers. In dit boek komt wordt er aandacht besteedt aan uitdrukkingen. Soms ligt het op het puntje van je tong: je weet dat een bepaalde uitdrukking bestaat, maar je kunt er even niet opkomen. Dit boek wijst de weg naar manieren waarop je in het Nederlands iets krachtig en beeldend kunt uitdrukken.

Met zoveel woorden

9200000060317848
Gids voor trefzeker taalgebruik

‘De meeste uitdrukkingen in dit boek zijn bij de meeste moedertaalsprekers van het Nederlands bekend. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal elke dag worden gebruikt, maar we beschouwen ze als algemeen gangbaar. Wat verouderd is, of wat beperkt is tot een kleine regio of groep, hebben we niet opgenomen. Dit boek is dan ook geen leerboek om uw kennis van het Nederlands uit te breiden. Het heeft twee andere bedoelingen. Een praktische en een verstrooiende.’


Schrijvers

Rik Schutz
Rik Schutz was tot 2015 verbonden aan de Nederlandse Taalunie. Hij werkte ook lange tijd bij Uitgeverij van Dale. De laatste jaren was hij als senior uitgever verantwoordelijk voor de Grote Van Dale en de reeks grote vertaalwoordenboeken.

Ludo Permentier
Ludo Permentier is een Vlaamse journalist, redacteur en auteur. Hij was medewerker bij de Nederlandse Taalunie een de Universiteit Gent. Sinds 2006 is hij een van de juryleden van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

‘Dit is een boek dat in elke kast van een taalliefhebber moet staan’ – taalkundige Marc van Oostendorp.

Anniek Thumb
Anniek