Header midnight sun
Header midnight sun
Recensies

Midnight Sun van Stephenie Meyer geeft je een andere kijk op de onsterfelijke liefde tussen Edward en Bella

De Twilight saga van Stephenie Meyer is een van de meest bekende young adult boekenseries. Tien jaar geleden werden lezers voor het eerst geïntroduceerd met Bella Swan en de mysterieuze, maar toch aantrekkelijke vampier Edward Cullen. Na al die jaren lezen we nu ook de gedachten van Edward in het nieuwste boek Midnight Sun.

Midnight Sun volgt precies dezelfde verhaallijn als Twilight en is eigenlijk een hervertelling daarvan. In dit nieuwste boek volgen we Edward en zijn gedachten op de voet. Voor alle (oude) fans van Twilight zal het verhaal nog vers in het geheugen zitten, maar ondanks dat het verhaal al zo bekend is, blijft het interessant om het verhaal vanuit de ogen van Edward mee te maken. Heb jij je ook weleens tijdens het lezen afgevraagd wat er allemaal schuilgaat in zijn hoofd? Dan is dit boek het perfecte antwoord daarop.

Duistere gedachten

Wat mij vanaf het begin al gelijk opviel is dat zijn gedachten een stuk gewelddadiger en bloederiger zijn dan ik in eerste instantie had verwacht. Het zou geen verrassing moeten zijn, want hij is tenslotte een vampier. Maar doordat je het verhaal gewend bent vanuit het lieflijke en onschuldige perspectief van Bella, verbaas je je af en toe toch over bepaalde gedachten die Edward heeft. Denk bijvoorbeeld aan het moment bij biologieles waarop Bella en Edward elkaar voor het eerst ontmoeten. Edward bedenkt verschillende manieren waarop hij binnen een halve seconde de hele klas inclusief Bella zou kunnen vermoorden, omdat zijn duistere verlangens het bijna van hem winnen.

Geen grote verrassing

Midnight sun leest lekker weg en is heerlijk voor ontspanning. Verwacht geen literair hoogstandje of andere schokkende plottwists in het verhaal, want voor wie de hele saga al eens gelezen heeft is dit geen grote verrassing. Als je nog nooit gehoord hebt van de Twilight boekenreeks denk ik dat het zelfs geen problemen oplevert als je met dit boek begint. Midnight Sun is uiteraard voornamelijk gericht op de lezers die de hele saga van Twilight al hebben gelezen, maar misschien is het wel de moeite waard om het verhaal eens vanuit Edward te laten beginnen.

‘Haar warme adem streek over mijn gezicht en ik wankelde achteruit. Ze rook nog altijd even aanlokkelijk. Elke keer dat ze bij me in de buurt was werden mijn slechtste, sterkste oerdriften aangewakkerd.’

Fragment uit Midnight Sun van Stephenie Meyer

Jeugdsentiment

Een aantal jaren geleden was ook ik fan van de hele Twilight boekenserie en de verfilming ervan. Na al die jaren ben ik erover heen gegroeid, maar toch was dit boek leuk om te lezen als een soort jeugdsentiment. Het brengt je terug naar de periode waarin je zo genoot van het lezen van die boeken. Dat ervaarde ik ook weer tijdens het lezen van dit boek. Het is dus een echte musthave voor Twilight fans die al die jaren met smart gewacht hebben op nieuwe content. Het boek zal je dan ook zeker niet teleurstellen en je zult er ook niet snel klaar mee zijn. Stephenie Meyer heeft gezorgd voor genoeg leesvoer. Midnight sun heeft namelijk veel meer pagina’s dan het originele boek Twilight. Er gaat veel meer in Edward zijn hoofd om dan we in eerste instantie dachten.

Uitbreiding

Midnight Sun is wereldwijd al een regelrecht succes. Desondanks heeft Stephenie Meyer aangegeven dat Midnight Sun het enige boek in de serie zal zijn die vanuit Edward zijn perspectief geschreven zal worden. Maar wees niet getreurd er staan wel twee andere boeken op de planning volgens Meyer. Veel wil ze er niet over kwijt, maar het zal waarschijnlijk weer een nieuwe insteek zijn binnen de Twilight serie. Dat wordt weer iets om naar uit te kijken voor alle fans!

Foto profiel CMS
Tessa Beijnon