Header Jeroen Meus 200 Klassiekers
Recensies

Mijn 200 klassiekers: “Het beste en nog meer.”

Gooi het beste van Dagelijkse Kost 1 tot en met 5 samen in één boek en je krijgt Mijn 200 klassiekers van Jeroen Meus. Het beste en nog meer. Want daar bovenop krijg je nog eens 75 recepten extra. Een dikke turf is het wel. Maar tegelijk een basiswerk voor elke hobbykok of noob die toch wil starten met koken.

Rommelig

De start van het boek is wat rommelig. De basisrecepten staan vooraan maar staan wat op elkaar gepropt. Dat oogt druk en chaotisch. Gelukkig is dat een stuk beter vanaf de volgende sectie in het kookboek.

Inspiratie

Hoewel er van de 200 recepten maar 75 nieuwe recepten bij zitten, is het wel een handig boek om vast te pakken als je op zoek bent naar inspiratie. Je hebt er op één plaats heel wat recepten bij elkaar. Je vindt er ongetwijfeld wel je gading in, voor kleine en grote honger. De tussenschotten tussen de verschillende categorieën van recepten zijn wel leuk om alles gestructureerd in te delen. Het is een rustpuntje in een voor de rest bomvol kookboek.

Blauwe ruit

De herkenbare blauwe ruit siert de cover nog een laatste keer. Dit is immers het laatste boek dat Meus maakte in samenwerking met Uitgeverij Van Halewyck maakte. Daarna stapte hij over naar een andere uitgeverij en veranderden de locatie en de huisstijl van Dagelijkse Kost.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.