01 Mees Kees 7 Dec
Nieuws

Mirjam Oldenhave viert haar jubileumjaar met Mees Kees

Schrijfster Mirjam Oldenhave viert dit jaar haar jubileum met de boekenreeks Mees Kees. 10 jaar geleden verscheen het eerste boek, Mees Kees - Een pittig klasje. De boeken worden geïllustreerd door Rick de Haas.

Jubileumjaar

Dit jubileumjaar wordt feestelijk afgesloten met het boek Veel Mees Kees en een nieuwe film, Mees Kees langs de lijn.

Veel Mees Kees

Dit dikke mees Kees boek bevat Mees Kees – Een pittig klasje en Mees Kees – Op de kast. Mees Kees is stagiair, wat betekent dat hij nog moet leren om meester te worden. Maar daar willen de kinderen uit zijn klas hem maar al te graag bij helpen. Ze leren hem dat je best je pauzeboterhammen om kwart over negen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. Ook is het veel handiger om een rijtje sommen over te schrijven, als iemand ze al gemaakt heeft. Als mees Kees verliefd wordt, vraagt hij hulp aan zijn klas. Gelukkig zitten daar alle experts in!

02 Mees Kees 7 Dec

De film

Mees Kees langs de lijn

Na de films Mees Kees op de planken, Mees Kees op kamp en Mees Kees volgt nu het vierde deel, Mees Kees langs de lijn. Dit keer doet de school van mees Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van mees Kees en zijn klas worden niet gehoord. Directrice Dreus geeft liever haar eigen invulling aan het project. Zij wil dat klas 6B meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar mees Kees kan helemaal niet voetballen en weet ook niets van voetbal. Wat begint als een enorme uitdaging, eindigt in een grote chaos als de moeder van mees Kees ziek wordt. Directrice Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl mees Kees zijn best doet om het thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan mees Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn leerlingen, die hem met hun creativiteit, humor en enthousiasme kunnen helpen.

Mees Kees langs de lijn is vanaf 7 december te zien in de bioscoop.

Isabel Thumb
Isabel