Header toplijst sbw 2018
Header toplijst sbw 2018
Advertorial

Top 10 beste thrillers van de Spannende Boeken Weken

Voor de liefhebbers van thrillers is dit de leukste tijd van het jaar: de Spannende Boeken Weken. Lees Magazine heeft de must reads voor jou op een rijtje gezet, met de beste thrillers van dit moment. Zit er een spannend boek voor jou tussen?

Amos Decker 4, Doodskleur

#1
David Baldacci

Amos Decker 4, Doodskleur

Dit is alweer deel vier van de Amos Decker serie. Amos Decker, FBI-agent, gaat met journaliste Alex Jamison op vakantie naar haar familie. De vakantie is snel afgelopen wanneer er twee lijken gevonden worden bij een grote brand. Hoewel in eerste instantie niemand weet wie de slachtoffers zijn, blijken het al snel twee DEA-agenten te zijn. Niet veel later worden er weer twee slachtoffers gevonden, en Amos Decker besluit de plaatselijke autoriteiten te helpen. Zijn hulp wordt echter nauwelijks gewaardeerd, en wanneer blijkt dat de agenten niet de eerste slachtoffers waren en er wel eens dreigingen van bovenaf zouden kunnen komen, wordt de zaak zelfs voor Decker misschien te veel…


Sneeuwexpress

#2
Suzanne Vermeer

Sneeuwexpress

Anna van Laarhoven is tevreden over haar zakelijke leven. Maar in haar privéleven gaat het er iets minder rooskleurig aan toe. Ze vermoedt dat haar man een affaire heeft en haar zoon Dennis is door de politie opgepakt wegens een poging tot inbraak. Daarnaast is haar dochter ook nog een dwarse tiener die haar moeder in alles probeert tegen te werken. Tijd voor wat family time. Ze reizen af naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol, Anna echter wat later door problemen op haar werk. Wanneer ze aankomt blijkt het hele huis overhoop gehaald en is haar gezin spoorloos verdwenen.


De vrouw in het raam

#3
A.J. Finn

De vrouw in het raam

De veertigjarige Anna Fox woont als alleenstaande vrouw in New York, en komt na een traumatische ervaring bijna nooit meer haar huis uit. Levend in een wereld vol drank, pillen en oude films raakt ze op een gegeven moment geobsedeerd door haar overburen. Het lijkt een perfect gezin: vader, moeder en tienerzoon. Wanneer Anna op een nacht door haar raam een gewelddadige scene ziet probeert ze de politie te overtuigen dat haar overburen toch niet zo perfect zijn als ze dacht, maar ze wordt niet geloofd. Wat volgt is een twijfelachtige tijd, met onverwachte vriendschappen en onvoorspelbare gebeurtenissen.


De onschuldigen

#4
John Grisham

De onschuldigen

Twintig jaar geleden werd een jonge advocaat doodgeschoten. Er waren getuigen of duidelijke verdachten, dus werd de moord in de schoenen van Quincy Miller geschoven. Bewijs werd vervalst en Miller verdween voor levenslang achter de tralies. Twintig jaar na de gebeurtenissen ontvangt Cullen Post een brief van Miller, waarin hij hem om hulp vraagt. Post is het gezicht van Guardian Ministries, een organisatie dat zich inzet voor ten onrechte veroordeelden. Hij besluit de zaak op zich te nemen, maar dat brengt meer problemen met zich mee dan hij van tevoren had gedacht. De werkelijke moordenaars van Keith Russo willen natuurlijk voorkomen dat Miller alsnog wordt vrijgesproken.


Hex

#5
Thomas Olde Heuvelt

Hex

Een zeventiende-eeuwse Wylerheks, jaagt met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners van het dorpje Beek de stuipen op het lijf. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, beinvloedt de heks het dorpje met haar middeleeuwse praktijken.


Een minuut voor middernacht

#6
David Baldacci

Een minuut voor middernacht

De tweelingzus van FBI-agent Atlee Pines werd op jonge leeftijd ontvoerd en waarschijnlijk vermoord. Wanhopig blijft ze zoeken naar antwoorden, tot op een dag alle frustratie een uitweg vindt. Ze kan zichzelf niet langer inhouden en mishandelt een verdachte tijdens de arrestatie. Gedwongen doet ze een stap terug en reist ze af naar het dorp waar ze is opgegroeid. Vrijwel meteen na haar aankomst wordt het lichaam van een vrouw gevonden, met een bruidssluier over haar gezicht gedrapeerd. Atlee besluit onderzoek te doen en komt er al snel achter dat het verleden soms beter met rust gelaten kan worden.


Preta

#7
Sterre Carron

Preta

De ouders van de zeventienjarige Sammy bellen in paniek de politie op wanneer ze niet thuis is gekomen na een avondje uit. Niet veel later wordt haar lichaam gevonden in een maïsveld, en al snel blijkt dat ze vermoord is. De politie houdt zich bezig met haar adoptiebroer, Tristan: wat wist hij precies van Sammy’s geheim?

Ondertussen houdt de rest van de stad zich bezig met de gemeenteraadsverkiezingen waar het lijkt alsof een minderheidspartij een grote overwinning tegemoet gaat, en maakt hoofdinspecteur Rani Diaz zich zorgen over haar collega Bert Simmons. Waarom gedraagt hij zich zo vreemd? De spanning op het bureau loopt hoog op, en tegelijkertijd is het aan Diaz om de zaak van Sammy op te lossen…


Marionet

#8
Daniel Cole

Marionet

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk… Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord "Lokaas" in de borst gekerfd. Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord "Poppen" op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?


Laatste weduwe

#9
Karin Slaughter

Laatste weduwe

Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zoekt met man en macht naar haar en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar ze blijft spoorloos. Een paar weken later worden Will Trent en Sara Linton opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan op onderzoek uit, maar de situatie loopt meteen uit de hand. Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie leidt ze naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle.


De stalker in de nacht

#10
Brynzda

De stalker in de nacht

Inspecteur Erika Foster wordt midden in de nacht uit haar bed gehaald wanneer er een dokter wordt gevonden, gestikt. Om zijn hoofd zit een plastic zak en zijn handen zijn vastgemaakt aan het bed. Niet veel later wordt er een slachtoffer gevonden in dezelfde omstandigheden. Wat is de link tussen deze slachtoffers? Welke geheimen moet Erika ontrafelen over hun verleden, en hoe kan ze de berekenende dader een stap voor zijn?


Top 10 thrillers van 2019

Spannende Boeken Weken

Top 10 thrillers van 2019

Van 1 t/m 21 juni vinden de Spannende Boeken Weken 2019 plaats. Het staat in het teken van Zomerlezen, aangezien de vakantie eraan zit te komen en een goed boek eigenlijk onmisbaar is voor een geslaagde vakantie. Omdat er natuurlijk erg veel thrillers te vinden zijn, willen we jullie graag een handje op weg helpen. Bekijk hier een lijst met tien thrillers van 2019 die je echt gelezen moet hebben!


Esra Auteur Foto V2
Esra