Column

Omdenken: goede voornemens

De feestdagen zijn nog niet voorbij of je staat al op de weegschaal. Hè, shit. Het afgelopen jaar weer een paar kilo aangekomen. Je neemt je direct voor om naar de sportschool te gaan.

Goede voornemens

Stoppen met roken is jouw goede voornemen. Je geniet van een sigaret, maar het is slecht voor je gezondheid. Je neemt je voor om te gaan stoppen, maar na een paar dagen begint het rechthoekige pakje toch weer te roepen.

Hoe blijf je ‘ja’ zeggen? Ja zeggen is de basis en daarbij is omdenken het resultaat. Hoe je dit doet? Het begint bij het maken van een probleem naar een mogelijkheid. In principe van een bedreiging naar een kans of van een nadeel naar een voordeel. Dat betekent dat hoe je tegen iets ‘nee’ zegt, er iets van maken zodat je ‘ja’ zegt.

Tegenslagen

Wie denkt dat omdenken hetzelfde is als positief denken, heeft het goed mis. Bij omdenken start je per definitie met een probleem. Dus hoe kun je ‘ja’ zeggen tegen een tegenslag?

Wat jij wilt gaat helaas vaak hand in hand met wat je niet wilt. Denk aan problemen en tegenslag. Deze kun je vaak krijgen bij dromen, verlangens en passies.

Ben jij benieuwd hoe je ja kunt zeggen in plaats van nee? Open het inkijkexemplaar hier van Ja omdenken als levenshouding.

Het boek Ja omdenken als levenshouding geeft je nog meer tips hoe je van jouw ‘nee’ een overtuigende ‘ja’ maakt.

Penny Thumb
Penny