Nicci French Recensie Donderdagskinderen Header
Recensies

Donderdagskinderen: "Weer zo'n goed opgebouwde psychologisch sterke thriller”

Wanneer een oude klasgenoot Frieda belt met de vraag of zij eens met haar dochter Becky wil gaan praten, gaat Frieda akkoord. Het meisje vertoont zorgwekkend gedrag en Frieda besluit het meisje te helpen. Becky vertelt Frieda verkracht te zijn, maar haar moeder lijkt haar niet te geloven. Dit verhaal komt voor Frieda wel heel dichtbij, het lijkt op het verhaal waar zij zelf jaren geleden slachtoffer van was. Becky was als een bezoeker uit het verleden, een stem die Frieda terugriep naar 23 jaar geleden.

Terug in het verleden komt er een hoop op Frieda af, maar zij is vastbesloten de dader van toen en nu te achterhalen.

Empathie

Donderdagskinderen: een verhaal dat je bij de keel grijpt. Wanneer je al eerder kennis hebt gemaakt met Frieda, leer je haar in dit deel beter kennen en krijg je meer inzicht in haar leven. Nicci French weet dit op zo'n indringende manier te beschrijven dat je vol empathie het verhaal leest. Nicci French weet mij meer en meer te raken. Ik ben zwaar onder de indruk van hun schrijfstijl. Volgens mij zouden de Frieda Klein verhalen niet misstaan als tv serie.

Magie

In dit verhaal staat Frieda zelf centraal. Waar zij in deel 3 meer een bijrol was, schittert ze hier als de Leading Lady. En hoe, haar privéleven raakt aardig op de schop wanneer het verleden haar lijkt in te halen. Dit maakt het boek tot een pageturner en wegleggen blijkt al snel geen optie. Het echtpaar French weet de karakters weer ijzersterk te beschrijven, in dit deel spelen meerdere eigenaardige personages een belangrijke rol. Ook de terugkerende karakters maken een groeispurt en ook van hen ontdek je meer, de heerlijke Josef die gewoon op je netvlies verschijnt wanneer de schrijvers het over hem hebben, Reuben, Chloë en Jack stuk voor stuk karakters waar je om gaat geven, waarvoor de schrijvers alle eer verdienen. Samen hebben ze een bepaalde magie, die in de verhalen tot leven lijkt te komen.

Nieuwsgierig

Waar ik bij mijn eerste Frieda Klein verhaal een beetje moeite had, wil ik ze nu allemaal lezen. De intrigerende Frieda heeft mij enorm nieuwsgierig gemaakt. Juist de kracht van de schrijvers die zij uiten in de karakters en de beeldende beschrijving van de omgeving maakt hen uniek. Je waant je in Londen, je waant je in Braxton, ook al ben je er nog nooit geweest. Nicci French neemt je mee en laat het je voelen. De nieuwsgierigheid die gewekt is, kan je als lezer maar moeilijk loslaten. Na deel 3 en nu deel 4 te hebben gelezen, wil ik weten hoe het verder gaat met Frieda en de andere karakters. Je zult, wanneer je het eerste deel hebt opgepakt, ditzelfde gevoel ervaren en ik kan het je alleen maar aanraden. Laat je meeslepen en geniet.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Moon
Moon