Nicci French Recensie Wachten Op Woensdag Header
Recensies

Wachten op woensdag: "Een ijzersterk psychologisch verhaal"

Malcolm Karlsson wordt met zijn team bij een verdacht overlijden geroepen. De dertienjarige Dora Lennox vindt een lijk wanneer zij van school thuiskomt. Haar moeder is op een gruwelijke wijze vermoord. Een overval midden op de dag? Al snel blijkt dat het onderzoek vastloopt en Karlsson vraagt advies aan Klein. Frieda Klein wordt ongewild het onderzoek in gezogen. Wanneer Frieda onder valse voorwendselen te maken krijgt met een patiënt welke haar een verzonnen verhaal op de mouw speld wordt zij getriggerd. Het verhaal van de patiënt zet haar op scherp, het klopt niet, ze gaat op onderzoek uit.

Kan Frieda dit dragen, is zij voldoende hersteld van de aanslag op haar leven?
Lukt het haar om vat op haar leven te houden of raakt ze de controle kwijt?

Relaties

Wachten op Woensdag: een heel interessante afbeelding prijkt op de cover, de mooie blauwe kleur trekt je aandacht en je wordt het plaatje in getrokken. Hier wil je meer van weten.

De Frieda Klein-serie van het echtpaar Nicci French is los van elkaar te lezen, maar toch lijkt het mij een aanrader om de boeken op volgorde te lezen. Hierdoor leer je de karakters beter kennen, weet je hun relaties tot elkaar en heb je meer inzicht in het doen en laten van de hoofdpersonages. Wanneer je bij het derde boek begint, mis je veel en kost het je moeite om in het verhaal te komen. Dit is zonde, want Nicci French zet ijzersterke psychologische karakters neer.

Menselijk

Frieda Klein is voor mij een heel interessant bijna menselijk karakter, dat onder je huid gaat zitten. De manier waarop Nicci French haar beschrijft maakt wat in je los. Naast Frieda bevat dit verhaal meerdere opvallende karakters welke je aandacht zullen trekken. Wanneer je eenmaal door hebt wie, wie is, kan het genieten beginnen, want dat het echtpaar bezit over schrijverskwaliteiten staat buiten kijf. Wat een hoog staaltje psychologie bevat dit boek.

Puzzelen

Het verhaal bestaat uit drie verschillende verhaallijnen. Je vraagt je af wat de lijnen met elkaar te maken hebben. Wanneer vallen deze puzzelstukjes in elkaar? Het echtpaar French blijkt hier een goede strategie voor te hebben, want alles komt samen en ze laten je versteld staan. Je nieuwgierigheid loopt op, totdat je niet meer kan loslaten en meer en meer wordt meegezogen in het verhaal.

Uniek

Het is een boek waar aandacht vereist is. Je geduld wordt op de proef gesteld, maar dit wordt meer dan goed gemaakt. Het is de moeite waard om dit boek op te pakken, maar ik raad je aan om te beginnen bij Blauwe maandag en samen met het echtpaar French de week door te nemen. Want dit schrijversduo maakt van elke dag van de week iets unieks.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Moon
Moon