Nieuwe boeken top 10
Nieuwe boeken top 10
Boeken top 10

Nieuwe boeken top 10

Ook deze maand zijn er weer veel nieuwe boeken verschenen. Maak je weekenden maar vrij en planken maar leeg; deze nieuwe boeken wil je écht lezen! Wij hebben het gemakkelijk gemaakt en een lijst samengesteld met de nieuwe boeken top 10. Welke wij willen lezen? Eigenlijk allemaal! Ontdek de nieuwe boeken top 10 hier op Lees.

Koraalrif - Suzanne Vermeer

Het avontuur van Roadtrip gaat verder. Zeven jaar geleden werd Jim in verband gebracht met het overlijden van zijn assistent Lucy. Om zijn naam te zuiveren gaat Paula Visser er tijdens haar reis door Amerika met privédetective Stewart op zoek naar de waarheid achter de verdachte dood van Lucy. Natuurlijk worden ze tegengewerkt en dat betekent ook dat een noodlottige confrontatie steeds dichterbij komt.

De reizigers op perron 5 - Clare Pooley

Iona Iverson reist elke werkdag met de trein. En dus ziet ze ook elke werkdag dezelfde mensen. Inmiddels heeft ze zelf allemaal verhalen verzonnen over de levens van die onbekenden. Ze heeft ze zelfs koosnaampjes gegeven. Maar een echt gesprek aanknopen? Nee, dat echt niet. Tot op een dat een passagier in zijn eten stikt en laat hij nou precies tegenover Iona zitten. Tijdens deze gebeurtenis raken ze opeens met elkaar aan de praat en komen de reizigers er achter dat ze meer met elkaar gemeen hadden dan in eerste instantie gedacht. Misschien praat jij ook wel met je mede-reizigers na het lezen van De reizigers op perron 5 van Clare Pooley. Want het kan heel ongemakkelijk zijn, maar ook je leven veranderen.

Het zwarte boek van de uren (De witte stad 4) - Eva García Sáenz de Urturi

Yes, er is toch nog een nieuw deel gekomen van Eva García Sáenz de Urturi serie De witte stad. In dit vierde deel, genaamd Het zwarte boek van de uren, krijgt Voormalig inspecteur Unai López de Ayala, beter bekend als Kraken, een anoniem telefoontje. Wederom zet dit alles wat hij weet over zijn familie op scherp. Als hij binnen een week het legendarische Zwarte boek van de uren vindt - een exclusief bibliografisch juweel - dan zal zijn moeder niet sterven. Dit is gek, want zijn moeder is al tientallen jaren geleden overleden. Kan lijkt erop alsof zijn moeder de grootste vervalser aller tijden was.

Haar rots in de branding (Rokesby 3) - Julia Quinn

Inmiddels zijn de Rokesby's net zo bekend als de Bridgertons. In Haar rots in de branding van Julia Quinn wil de onafhankelijke Poppy Bridgerton alleen trouwen met een man die dezelfde interesses heeft en net zo slim als zij is. Maar niemand die om haar hand vraagt voldoet aan die criteria. Als Poppy in Dorset een schuilplaats van smokkelaars vindt wordt ze door twee piraten ontvoerd om vervolgens vastgebonden en gekneveld achtergelaten voor de kapitein. Poppy weet alleen niet dat die kapitein lord Andrew James Rokesby is. En hij wordt gedwongen om met haar te trouwen.

Grote dromen (Het nieuwe land 1) - Sarah Lark

Sarah Lark komt met de serie Het nieuwe land en het eerst deel heet Grote dromen. Het verhaal speelt zich in 1912 in België af en vrouwen mogen niet studeren. Maar dierenarts worden is het enige dat Nellie wil. Ze sluit met haar jeugdvriend Phillipe een verstandshuwelijk af. Hij kan de dierenartsenpraktijk van haar vader overnemen. Nellie gaat dan aan de slag als assistent, terwijl Phillipe zijn eigen passie in de muziek volgt. Maar als hij opeens de kans krijgt om er zijn beroep van te maken verdwijnt hij. Samen met haar collega Maria reist Nellie naar Duitsland om daar zelf een praktijk op te zetten. En dan opeens haalt het verleden en de liefde haar in.

Een vlucht naar jou - Madelein Kerseboom

En wederom tippen we weer een serie, want hoe gaaf zijn die! Een vlucht naar jou van Madelein Kerseboom is het eerste deel in de Vlucht-serie. Esmee is stewardess en vliegt de hele wereld over. Thuis wacht haar vriend Melvin die druk is met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Het lijkt alsof ze hun leven op rolletjes loopt, maar dat doet de relatie niet. Tijdens een vlucht naar Buenos Aires komt ze Javier tegen en hij is wel heel knap. Er ontstaat een affaire, maar bij Melvin in het leven slaat het noodlot toe. Hij heeft haar nodig, maar dan komt hij achter haar geheim. Hun leven valt opeens uiteen en het is nog maar de vraag of ze dit kunnen lijmen.

De veertig regels van liefde - Elif Shafak

Elif Shafak kreeg al veel roem met 10 minuten, 38 seconden in deze vreemde wereld. Ze weet het weer waar te maken met De veertig regels van liefde. Ella Rubenstein is de veertigjarige hoofdpersoon. Ze is ongelukkig getrouwd en heeft een baan als proeflezer bij een literair agentschap. Haar eerste opdracht is het manuscript lezen over de mystieke soefi Rumi. En dat werkt niet alleen een nieuw licht op haar eigen leven, maar ook op haar opvattingen over de liefde.

Eens in je leven - Marijke Vos

Natuurlijk heeft Holly het goed voor elkaar met haar perfecte verloofde John en een baan als docent beeldende vorming. Maar met die aanstaande bruiloft heeft ze er wel een grote uitdaging erbij. Haar excentrieke ouders uit de buurt houden van haar chique en toekomstige schoonouders. Klinkt makkelijk, maar dat is niet de enige drempel richting het huwelijk. Ze blijkt namelijk al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden. In Las Vegas. Met de persoon die ze echt nooit meer wil zien. Een obstakel die niet gemakkelijk is op te lossen.

Dief van de nacht - Holly Black

Dief van de nacht is het eerste boek voor volwassenen van Holly Black. In dit verhaal leren we Charlie Hall kennen die leeft in een wereld waarin je schaduw wordt gezien als statussymbool, omdat je hem aan kunt passen aan je persoonlijkheid. Maar haar vriendje Vince heeft er geen. Voor Charlie is dat geen probleem, maar haar zus Posey vertrouwt dit niet. Als Charlie een klusje moet opknappen dat leidt tot een mysterieus boek en een moord komt ze er opeens achter dat ze mogelijk haar vriendje niet zo goed kent als ze dacht.

Een zomer vol verrassingen - Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen van Tessa Bailey is onwijs populair op TikTok. Na een avondje stappen dat onwijs uit de hand loopt, komt Piper - een verwende partygirl en influencer - in de problemen. Haar stiefvader is er klaar mee en stuurt haar naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen. Ze ontmoet daar Brendan. En ondanks dat die twee ongelofelijk verschillend zijn, hebben ze toch een aantrekkingskracht. Maar Piper besluit zich te concentreren op haar werk en een succes van de bar te maken. Haar plan is om zo snel mogelijk terug naar Los Angeles te kunnen en niet verliefd te worden op een man die soms weken op zee zit. Of is dit toch de plek waar ze zich echt thuis voelt? Een zomer vol verrassingen is voor de lezers van Colleen Hoover en Ali Hazelwood.