Header-kikker-is-kikker-stichting-geef-een-prentenboek-cadeau
Nieuws

Landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau' van start met prentenboek Kikker is Kikker

De landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ gaat vanaf vandaag van start. Het prentenboek dat dit jaar centraal staat is Kikker is Kikker van Max Velthuijs, waarin Kikker leert dat hij niet hoeft te kunnen vliegen, lezen of taarten bakken zoals zijn vriendjes kunnen: ze houden van hem zoals hij is.

Toegankelijke prijs

De campagne heeft als doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen een boek cadeau te geven. Elk jaar in februari wordt er een klassiek jeugdboek en in april een prentenboek ter beschikking gesteld voor een klein bedrag. Om dat mogelijk te maken bundelen verschillende boekhandels en landelijke organisaties hun krachten.
De actie startte eerder dit jaar met de boekenactie voor Kruistocht in Spijkerboek en vanaf vandaag is de prentenboekklassieker Kikker is Kikker voor 2 euro te koop.

Geven

Door de nadruk te leggen op het woord ‘geven’ hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om welke reden dan ook, thuis geen boeken hebben liggen. Ze zijn dan ook voor een klein bedrag te koop, om cadeau te geven aan jezelf of aan een ander. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook scholen, kinderdagverblijven en gemeentes kunnen hieraan bijdragen. Ook kan je het boek bij verschillende boekhandels in Nederland doneren aan een goed doel.

"Kikker kon zwemmen en springen als de beste.
Maar hij kon niet vliegen, zoals Eend.
En niet lezen, zoals Haas.
En geen taarten bakken, zoals Varkentje.
‘Natuurlijk niet,’ zei Haas. ‘Want jij bent een kikker.
En wij houden van je zoals je bent.’"

Waardevol thema

Het prentenboek Kikker is Kikker uit 1996 is een echte klassieker. Het laat kinderen op een grappige manier zien dat iedereen anders is, maar dat dát juist zo leuk is. Dat beaamt ook Martha Baalbergen, de voorzitter van stichting Geef een boek cadeau: "Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van onze grootste illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent. Een prentenboek dat op de nachtkastjes van alle kinderen thuishoort."

Author_Category_Rubriek_Image_Celine
Celine Haring