Header ongetemnd leven
Header ongetemnd leven
Recensies

Neem de controle over jouw leven in handen met het uitzonderlijke zelfhulpboek: Ongetemd leven

Ongetemd leven is het nieuwste boek van bestseller auteur Glennon Doyle. Deze keer is ze openhartig over haar eigen gevechten in het leven en de manier waarop ze een aantal van die gevechten al overwonnen heeft. Al deze inspirerende verhalen heeft ze in een zelfhulpboek gegoten waarin ze met behulp van haar eigen ervaring jou ook op weg kan helpen om een ongetemd leven te leiden.

Of het nou gaat om het kiezen voor jouw eigen geluk, het opkomen voor jezelf of het risico durven nemen in je leven. Glennon Doyle weet er alles van. In Ongetemd leven geeft ze jou een kijkje in haar leven en tegelijkertijd geeft ze jou waardevolle lessen mee die je inspireren om niet meer te voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar om gewoon voor jezelf te kiezen. Doyle geeft antwoorden op belangrijke en inspirerende verhalen zoals: hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

Anders dan andere zelfhulpboeken

Ongetemd leven is een inspirerend en vernieuwend zelfhulpboek zoals je dat nog nooit te voren bent tegengekomen. Zelfhulpboeken stonden mij nooit echt aan, aangezien ze vaak een erg belerende toon hebben en het geeft je al snel het gevoel alsof je alles fout doet wat er maar fout kan gaan. Ze werken voor mij niet motiverend om er vervolgens iets mee te doen. Bij Ongetemd leven krijg je als lezer het gevoel dat Doyle tegenover je zit en een openhartig en prettig gesprek met je voert over haar eigen ervaringen. Op basis van die verhalen begin je over je eigen leven na te denken en kun je de tips en wijze woorden die ze jou meegeeft toepassen op jouw eigen leven.

“Toen ik de dertig was gepasseerd heb ik een dikke middelvinger naar haar opgestoken. Ik wilde niet langer de perfecte vrouw zijn en besloot ‘mijn onvolkomenheden te vieren’. Ik nam een nieuwe identiteit aan: Mislukt Mens!”

Gezonde zelfspot

Ongetemd leven is ondanks het onderwerp geen zwaar boek om te lezen. In tegendeel zelfs, je hebt het binnen no-time uit. Het boek is op zo’n manier opgebouwd dat je elke keer korte anekdotes uit het leven van Doyle meekrijgt en die zijn vaak maar een aantal bladzijdes lang. Ieder verhaal bevat aan het einde weer een mooie levensles of hilarische uitsmijter. Het boek is ook met veel humor geschreven. Dit maakt de stof wat meer behapbaar voor de lezer en makkelijker om door te lezen. Je merkt ook dat Doyle een gezonde zelfspot heeft. Het boek leent zich er daarnaast perfect voor om in delen gelezen te worden door af en toe het boek een paar minuten op te pakken en weer neer te leggen voor een volgende dag.

Een echte must read

Het is een fijn en motiverend boek dat je de inspiratie en het enthousiame geeft om jouw leven te leven zoals jij dat wilt. De veranderingen hoeven niet drastisch te zijn. Het begint allemaal met een goede mindset, dat is het belangrijkste en dit boek schenkt jou dat. Ongetemd leven is een must read voor iedere vrouw die zich ooit heeft afgevraagd: wie ben ik en wat wil ik met mijn leven?

Foto profiel CMS
Tessa Beijnon