01 Nooit
Erotische romans

Nooit verliefd worden: een magnetische werking op de lezers

Chicklit-recensente Kimberley werkt fulltime bij de overheid, is getrouwd en is de troste mama van een zoontje. Haar passie voor lezen ontstond al heel vroeg en en is alleen maar groter geworden.

In Nooit verliefd worden - deel 1 van de Calendar Serie - beschrijft Audrey Carlan het verhaal van een vrouw die een schuld van 1 miljoen op haar naam heeft staan. Ze bedenkt een plan voor haar schulden, maar zijn mannen de oplossing?

Unieke indeling

Dit boek maakt deel uit van een vierdelige serie, waarin per drie maanden verhalen worden beschreven. Dit boek gaat over januari, februari en maart en het is een indeling die niet vaak voorkomt in boeken.

Blijdschap

Ik mocht dit boek lezen voor bol.com, voor mijn taak als recensent in het genre chicklit. Zodra ik dit boek op de mat zag vallen, maakte mijn hart een klein sprongetje: wederom een pareltje die op mijn verlanglijstje stond. I love my job als recensent - dacht ik direct. Het boek heeft een prachtige, sprekende cover, die bij mij gevoelens van blijdschap opwekte. Het boek nodigt hierdoor direct uit.

De juiste oplossing voor het aflossen van schulden?

In het boek volgen we Mia, een aantrekkelijke twintiger met een groot probleem: binnen een jaar 1 miljoen dollar betalen aan je dwaze, wraakzuchtige ex. Tja, hoe ga je dat nou eens aanpakken? Gelukkig voor haar heeft haar tante een fancy escortbureau waar Mia direct aan de slag kan. Gedurende een maand huurt een klant haar in voor gezelschap of andere interesses. Seks is een optie maar zeker niet verplicht. En laat en geluk nou aan Mia's zijde blijven: die mannen zijn gruwelijk aantrekkelijk.

Valentine Candy 626447 960 720

Drie maanden en drie klanten

Het boek beschrijft drie maanden en dus ook drie klanten. Op de eerste klant, Wes, werd ik zelf bijna verliefd. Wat een schatje. Een lekkere beachboy met een vleugje bad boy. Hij werd opgevolgd door Alec, een Franse kunstenaar, die ook maar al te graag in het Frans sprak tegen Mia. Die dit op haar beurt helemaal niet kon verstaan en steeds moest vragen wat het betekende. Dit vond ik wel jammer. Het zorgde voor een soort onderbreking in het verhaal. Zowel in de maanden januari, als februari word je als lezer getrakteerd op voldoende stomende seks.

Maart is anders

In maart is dit enigzins anders. De klant is van een heel ander format. Hij wenst compleetndere dingen van Mia. Een leuke afwisseling, maar stiekem miste ik de verhitte stukken wel gedurende deze maand.

‘Audrey slaat weer toe! Ze maakte me aan het lachen én aan het huilen met haar prachtige woorden! Ik ben verliefd op deze boeken.’ - Hooks & Books Book Blog

Nuchtere karakter

Mia is een karakter, you gotta love her. Nuchter en vol lef. Goed gebekt en aantrekkelijk om te zien. De messcherpe opmerkingen maken haar tot een geliefd karakter. De ellende die Mia doormaakt wordt goed beschreven, maar niet overdreven. Het past bij het nuchtere karakter van het personage. Hierdoor klopt eigenlijk alles en valt als een puzzel in elkaar en ze stijgt boven zichzelf uit.

Verleiding en magnetische werking

Nooit verliefd worden heeft een magnetische werking op mij gehad. Net wanneer je dacht dat niet beter kon, kwam de volgende knapperd de hoek om zetten - verleidde me - en liet me verdwaasd achter. Net als Mia. Dit boek weet zichzelf ver boven boeken, zoals Vijftig tinten grijs te plaatsen, wat dit genre in een compleet nieuw licht zet. Uitmuntend gedaan! Maar is het Mia gelukt nooit verliefd te worden? Ik kan niet wachten op het volgende kwartaal.