Omg Header
Recensies

OMG Oud Met een Glimlach van Esther Kollman en Annette Wichmann zorgt dat je gezonder wilt gaan leven

Hoewel ouder worden voor de één als een drama wordt gezien, geeft het voor de ander juist rust. In OMG Oud Met een Glimlach geven Esther Kollmann & Annette Wichmann antwoord op de vraag hoe je gelukkig en fit ouder kan worden.

Veel goede tips

In het eerste hoofdstuk van OMG Oud Met Glimlach van Esther Kollmann & Annette Wichmann word je voorbereid op wat je te wachten staat als je dit boek gaat lezen. Daarna wordt er vriendelijk gevraagd of je er klaar voor bent, maar meteen bij het lezen van in welke fase je bent als je boven de 40 bent, word je keihard geconfronteerd met dat je niet bij de fase hoort waar je voor jouw gevoel onder valt. Toch is het raadzaam om wel verder te lezen als je wilt weten hoe je met een glimlach oud kan worden, want je krijgt veel goede tips en je kan zelf kiezen voor welke aanpak je gaat. De auteurs herhalen vaak hun standpunten, bijvoorbeeld over roken en bewegen, totdat het met zekerheid tot je doordringt dat je het niet moet doen als je gezond oud wilt worden.

Vlotte humoristische schrijfwijze

OMG Oud Met Glimlach is op een vlotte, humoristische manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest. Elk hoofdstuk begint met een persoonlijk stukje van de auteur, wat tevens een inleidend stukje is over waar het betreffende hoofdstuk over zal gaan. Het is een boek dat confronterend kan zijn, zeker op uiterlijk gebied, maar de auteurs weten het vaak om te draaien naar iets positiefs. Ze zetten je aan het denken door middel van de vragen die ze stellen en laten je anders naar bepaalde gewoontes kijken. Je gaat (en wilt) gezonder gaan leven door dit boek. Het enige minpuntje is dat de gele teksten soms moeilijk te lezen zijn voor mensen met een bril. Eén of twee tinten donkerder was beter geweest.

Handleiding voor vrouwen van 40+

Kortom: OMG Oud Met Glimlach is een goede handleiding voor vrouwen van 40+. Je komt meer te weten over hoe jouw lichaam werkt, wat je kan doen om het verouderingsproces wat langzamer te laten gaan, wat je kan verwachten als je in de overgang komt en hoe je gezonder kan leven.

Annekevandijken 20211
Anneke