Header waanzinnige boomhut idee 1
Header waanzinnige boomhut idee 1
Recensies

Op en top leesplezier! De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton

De samenwerking tussen auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton is onvoorstelbaar goed. Elke ouder met kinderen op de basisschool is bijna wel bekend met dit duo. Ondertussen is De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen hun negende boek in de succesvolle wereldwijde serie en dit is zeker niet het laatste deel dat ze zullen uitbrengen. 117 verdiepingen gekkigheid waar kinderen gegarandeerd enorm veel leesplezier aan zullen beleven.

117 verdiepingen vol plezier

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun enorm grappige en vooral waanzinnige boomhut. De boomhut heeft ondertussen 117 verdiepingen bereikt. Er zijn nu onder andere een onderbroekenmuseum, een slaapfeestjeskamer, een minipaardjes verdieping en een vliegheuvel aan de boomhut toegevoegd. Dan duikt opeens de verhaalpolitie op en moeten Andy en Terry vluchten om niet ingerekend te worden. Als ze geen uitweg meer zien, openen ze de afgrijselijk deur des doods, als dat maar goed gaat!

"Pietertje Kaknijn: ‘Want ik ben slimmerder en intelligenterder dan hij.’ ‘En omdat je hem in een groot stuk kaktaart hebt doen bijten!’ roept Terry lachend uit."

Knotsgekke gekkigheid

Wat ten eerste geweldig is aan dit waanzinnige boomhutboek is dat de hoofdpersonages, de auteur en de illustrator zelf moeten voorstellen in hun jongere jaren. Je leest het verhaal vanuit Andy en Terry en hun gedachtenspinsels. De logica is gewoonweg echt knotsgek en hilarisch. Het verhaal springt van de hak op de tak, maar op de één of andere manier past dat gewoon perfect. Je leest wat ze denken en voelen. Ook al slaat dat soms helemaal nergens op, je zit dit gehele verhaal met een lach op je gezicht. Af en toe denk je bij jezelf: dit is echt te bizar voor woorden, hoe komen ze erop? De fantasie spat echt van de pagina’s af, zowel in de tekst als bij de illustraties.

Twee in één

Het is enorm bijzonder hoe een auteur en een illustrator elkaar zo goed kunnen aanvoelen en aanvullen, dat wat je leest zie je precies terug in de illustraties. De combinatie van beide is gewoon perfect in balans. Het zijn ontzettend drukke en hysterische illustraties die zo bomvol met details zitten, dat je niet weet waar je moet kijken. Als je alleen al goed de tijd neemt voor de illustraties ben je lang bezig voordat je alles ook echt ziet. In verhouding heeft dit boek eigenlijk veel meer illustraties dan tekst en je zou denken dat het dan zo uit is, maar niks is minder waar! Eigenlijk is dit boek dus zowel een leesboek als een kijkboek in één en juist die combinatie is geweldig.

Waanzinnige aanrader voor jong en oud!

Dit boek heeft geen zware en heftige onderwerpen en is gewoon puur leesplezier. Kinderen die minder graag lezen, gaan deze boekenserie echt meer dan geweldig vinden. Je hebt naast de korte stukken tekst zoveel te bekijken dat het bijna niet eens meer als lezen aanvoelt. Voor kinderen of eigenlijk iedereen die gek is op grappige en hilarische verhalen zijn deze waanzinnige boomhut boeken een absolute aanrader!

Meer lezen over Andy Griffiths, kijk dan hier onder voor het interview.

Probeersel Header Andy Griffiths2

Meer lezen over Andy Griffiths, kijk dan hier onder voor het interview.

Wil je nog meer te weten komen over de schrijver van De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen? Lees dan snel ons interview met Andy Griffiths.