Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #10

Voor wie nog inspiratie nodig heeft voor een prachtig, leuk of spannend boek om bij weg te dromen in de luie stoel hebben wij een lijst samengesteld. Ben jij een echte thrillerfan dan moet je zeker de spannende thriller De verdwenen stad van Camilla Sten of de thriller Trance van Adam Southward lezen. Voor de kinderen hebben wij een extra dik boek op de lijst staan, namelijk de bundel van de eerste twee boeken van Superjuffie! geschreven door Janneke Schotveld. Verder is het nieuwe boek van Henny Vrienten, De een is de ander niet, ook van de partij!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #10' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 30 maart kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Met welk personage en uit welk boek identificeer jij je het meest en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #10

1.

Trance

Trance

De spannende thriller Trance van Adam Southward neemt je mee in de zaak van Victor Lazar. Als er drie wetenschappers dood worden aangetroffen, is Lazar al snel de hoofdverdachte. Hij wordt opgepakt en naar de gevangenis gebracht. Ook daar worden moorden en zelfmoorden gepleegd. Wanneer vervolgens de psycholoog van Lazar ook nog op onverklaarbarewijze zelfmoord pleegt, wordt de hulp van voormalig forensisch pshycholoog en privétherapeut Alex Madison ingeschakeld . Hij vermoedt dat Lazar zijn slachtoffers in trance brengt. Wanneer Madison verder onderzoek doet, komt hij achter de waarheid, maar is hij nog op tijd om Lazar tegen te houden?

Bekijk op bol.com

2.

De Veleda-voorspelling

De Veleda-voorspelling

Het boek De Veleda-voorspelling van Chris Houtman speelt zich honderden jaren geleden af, om precies te zijn zestig jaar na Christus. In deze tijd werden de kinderen van buitenlandse bondgenoten naar Rome gebracht. In Rome kregen de kinderen dan de klassieke opvoeding aan het hof. Zo ook de hoofdpersoon Elfleda. Zij was de dochter van een Friese Hoofdman in Romeinse dienst. Een vriend van haar vader, de Romeinse cavalerie-officier en geleerde Plinius, ontfermt zich over Elfleda. Dit om te voorkomen dat zij aan het hof van keizer Nero moet wonen. In de tussentijd voert de Britse koningin Boudicca een vrijheidsstrijd met de Romeinen. Ook bij Elfleda komt het tot een confrontatie met haar Romeinse gastheer. De Friezin krijgt in een visioen te zien dat er geen toekomst is voor het Romeinse keizerrijk. Hierdoor sluit zij zich aan bij de Britten en ontvlucht ze Rome. Is dit het begin van haar vrijheid of is zij slechts een pion in het spel van de potentiële machthebbers.

Bekijk op bol.com

3.

De verdwenen stad

De verdwenen stad

Een onverklaarbare verdwijning van een stad staat centraal in het boek De verdwenen stad van Camilla Sten. Een klein Zweeds dorpje raakt begin jaren vijftig plots al haar inwoners kwijt wanneer zij zonder enige aanwijzing allemaal verdwijnen. Het mysterie van de verdwenen stad wordt nooit opgelost. De oma van Alice verloor haar familie bij dit mysterie. Wanneer Alice ouder is brengt ze haar vriendengroep bijeen, zodat zij samen een documentaire over het mysterie van de verdwenen stad kunnen maken. Zij willen uitzoeken wat er is gebeurd en waar de mensen zijn gebleven. Wanneer zij in de lege stad aankomen, lijkt het erop niet op dat zij de enige aanwezigen zijn.

Bekijk op bol.com

4.

#Chill

#Chill

De werkdruk lijkt de laatste jaren steeds meer toe te nemen. Wij moeten meer doen in minder tijd en met minder materiaal. Ook de sociale druk die wij soms ervaren kan erg hoog liggen. Je wil natuurlijk ook contact houden met famillie en vrienden. Bryan E. Robinson helpt je in zijn boek #Chill om een balans te vinden tussen je werk en privéleven. Hij leert je prioriteiten te stellen en mindfulness in ons dagelijks leven te bevorderen. Aan de van stappen leer je hoe je dagelijks kan ontspannen, afstand kan leren nemen en hoe je je beter kan concentreren. Het doel is om meer in het moment te leven.

Bekijk op bol.com

5.

Superjuffie! & Superjuffie komt in actie (deel 1 & 2 gebundeld)

Superjuffie! & Superjuffie komt in actie (deel 1 & 2 gebundeld)

In de bundel Superjuffie! van Janneke Schotveld lees je de boeken Superjuffie en Superjuffie komt in actie! In de boeken word je meegenomen in het leven van Juf Josje. Josje lijkt een normale juf, maar als er een dier in nood is verandert ze in Superjuffie! Ze hoeft alleen een hap te nemen van haar krijtje en dan krijgt ze superkrachten die ervoor zorgen dat het dier veilig is. In Superjuffie! moet Juf Josje de stadsdierentuin van de ondergang redden en dat terwijl ze eigenlijk ook les moet geven. Lukt het haar om de dieren in de dierentuin te redden? In het andere boek is de zomervakantie aangebroken. Juf Josje verheugt zich al op een paar vrije weken. Maar wanneer dan blijkt dat de burgemeester het stadspark wil vernieuwen. De 200-jarige eik die er staat, wil hij vervangen door Nieuwe Natuur. De technologie zorgt ervoor dat je de nepnatuur bijna niet van echt kan onderscheiden. Maar al snel komt Juf Josje erachter dat de Nieuwe Natuur giftig is en veel levens van dieren bedreigt. Of Superjuffie! optijd is om de dieren en de natuur te redden, lees je in het tweede gedeelte van het boek.

Bekijk op bol.com

6.

De een is de ander niet

De een is de ander niet

Doe Maar bandlid Henny Vrienten heeft het boek De een is de ander niet geschreven. Hij heeft in de jaren van Doe Maar, maar ook als solo-artiest, een groot aantal songteksten geschreven. In De een is de ander niet zijn al de songteksten die hij heeft geschreven samengevoegd. Hij schrijft in het boek onder andere over de fases waarin hij zat als hij een album maakte.

Bekijk op bol.com

7.

Alle dagen ui

Alle dagen ui

In Alle dagen ui van B. Carrot lees je het waargebeurde verhaal van Saied. Saied is een man die asiel zocht in Nederland en een jaar lang werd vastgehouden in het detentiecentrum van Schiphol. In dit jaar leerde hij hoe hij zich binnen de regels van het systeem kon verzetten tegen het gevangenisregime en de pesterijen van de bewakers. Dit werd hem vaak niet in dank afgenomen. Het boek geeft de lezers een andere kijk geven op het Nederlands asielbeleid.

Bekijk op bol.com

8.

Geen slechte daad

Geen slechte daad

Heather Chavez neemt je in de thriller, Geen slechte daad, mee in het verhaal van Cassie. Wanneer zij opweg naar huis een vrouw in elkaar geslagen ziet worden door een man, belt zij het alarmnummer. Ondanks het advies van het alarmnummer stapt Cassie toch de auto uit. Hierdoor raakt zij direct betrokken in de ruzie tussen de twee. De man bedreigt haar, hij laat Cassie alleen in leven als zij de andere vrouw laat sterven. Cassie kiest ondanks deze bedreiging er toch voor om het slachtoffer te helpen. De politie geeft Cassie het advies om vanaf nu wat voorzichtiger te zijn. Een dag na het gevecht verdwijnt haar man met hun zesjarige dochter. Heeft de man van de vorige avond hier iets mee te maken of is er iets aan de hand wat Cassie niet weet.

Bekijk op bol.com

9.

Op zoek naar vaste grond

Op zoek naar vaste grond

Ayan Mohamud Yusuf neemt je in haar boek Opzoek naar vaste grond mee in haar eigen verhaal. In 1991 moest zij als elfjarig meisje met haar gezin vluchten voor de oorlog in Somalië. Ayan en haar familie vluchten naar verschillenden buurlanden. Tijdens het vluchten voor de oorlog scheidde zij van haar familie. Toen Ayan bijna zeventien was, belandde ze in Brussel waar zij een stabiel leven opbouwde. Maar haar zoektocht naar wie zij daadwerkelijk is blijft. De vragen die haar bezighouden zijn: "Wie ben ik? Bij wie hoor ik? Waar voel ik me thuis? Hoe kan ik mijn verleden verwerken en stilaan mij weer openstellen voor de medemens?'

Bekijk op bol.com

10.

Waar mijn vrienden wonen

Waar mijn vrienden wonen

In Waar mijn vrienden wonen van Claudio Thebas wordt je meegenomen in de wereld van een klein jongetje. Hij heeft verschillende vrienden, wat hun achternaam is weet hij niet of is hij vergeten. Hij vindt het belangrijker om te weten waar zijn vrienden wonen. In Waar mijn vrienden wonen, kan je uren dwalen tussen alle vreemde maar ook herkenbare gebouwen en lees je over het verlangen en de eenzaamheid van het jongetje.

Bekijk op bol.com