Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #11

In deze gloednieuwe Perfect Next Read richten wij ons op kinder- en jeugdboeken. De lijst zit bomvol kinderboeken die kinderen zelf kunnen lezen of die gezellig samen gelezen kunnen worden. Bevorder de leesvaardigheid van je kind met het spannende boek Hoe beroof je een bank of blader gezellig samen door Veer: een dag in de kou en geniet van de mooie illustraties. Uiteraard hebben we ook aan de wat oudere kinderen en de jeugd gedacht met het leerzame boek Hoe fel de zon ook scheen en het Young Adult boek Birthday. Deze lijst zorgt gegarandeerd voor veel leesplezier!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #11' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 6 april kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk sprookjesboek was in jouw jeugd, of nu nog steeds, jouw favoriet?

PRIJSVRAAG VAN PNR #11

1.

Het grote AVI doeboek deel 1

Het grote AVI doeboek deel 1

Het grote Avi doeboek deel 1 is een leuk boek voor kinderen om te lezen, maar het is ook leerzaam. Nu de kinderen thuiszitten is het goed om het leesniveau op peil te houden en met dit avi-boek kunnen de kinderen dit spelenderwijs doen. Het boek zit bomvol puzzels, raadsels, strips en speciale AVI-verhalen van de leukste kinderboekenschrijvers zoals Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Arend van Dam. Het grote AVI doeboek heeft AVI-niveau M3-E3 en is daarmee geschikt voor leerlingen uit groep 3 van het basisonderwijs.

Bekijk op bol.com

2.

Tijgerlezen  -   Hoe beroof je een bank?

Tijgerlezen - Hoe beroof je een bank?

Het kinderboek Hoe beroof je een bank van Pim Lammers is een spannend verhaal wat samen met de kinderen gelezen kan worden of wat de geoefende lezer zelf kan lezen. Het verhaal gaat over de beste vrienden Max, Lotte en Mo die geld bij elkaar willen krijgen om de zwartvoet-bunzing te redden van uitsterven. Hoe krijgen ze ooit een groot bedrag bij elkaar? Door een bank te beroven, verzint Mo voor de grap. Joris uit hun klas beweert dat hij weet hoe dat moet, een bank overvallen. Voor ze het weten, raken Max, Lotte en Mo betrokken bij Joris' plan.

Bekijk op bol.com

3.

Accelerati-trilogie 1 -   De erfenis van Tesla

Accelerati-trilogie 1 - De erfenis van Tesla

De erfenis van Tesla van Neal Shusterman en Eric Elfman is een boek voor kinderen tussen de elf en vijftien jaar oud. Het is een mysterieus en spannend boek dat je in één ruk uit wil lezen. Het boek gaat over de veertienjarige Nick die net is verhuisd naar het huis van zijn oudtante Greta. Op de zolder, de nieuwe kamer van Nick, liggen veel oude en nutteloze appraten. Hij besluit om ze te verkopen tijdens een garageverkoop. Hij verkoopt uiteindelijk alle apparaten, maar er is iets vreemds aan de hand met de spullen. De ouderwetse bandrecorder neemt op wat je liever niet zegt, de fotocamera maakt foto's van de toekomst en de oude accu wekt een dode goudvis tot leven. Nick moet zorgen dat hij alle voorwerpen terugkrijgt, voor er onomkeerbare rampen gebeuren. Wat hij niet weet is dat een geheim genootschap precies op hetzelfde uit is.

Bekijk op bol.com

4.

Veer

Veer

Het boek Veer een dag in de kou van Stefan Boonen is een mooi en avontuurlijk verhaal voor kinderen die net beginnen met lezen. De mooie illustraties van Jan van Lierde sieren de pagina's tijdens het lezen van het verhaal. Een mooi boek om kinderen op leesniveau te houden of mee op te hogen. Veel leesplezier gegarandeerd!

Bekijk op bol.com

5.

Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Het gloednieuwe boek Wat niet in de safarigids van je ouders staat van Joukje Akveld is een perfect boek voor de jonge dierenliefhebbers. Deze eerste safarigids voor kinderen, de titel zegt het al, is een gids vol hilarische weetjes die je niet in volwassen safarigidsen tegenkomt. Wat niet in de safarigids van je ouders staat is een origineel naslagwerk en praktische gids voor kinderen die graag reizen, in het echt of in hun hoofd. Perfect vermaak om de dag avontuurlijk en leerzaam mee door te komen.

Bekijk op bol.com

6.

Zo vrij als een vogel

Zo vrij als een vogel

Sandy Stark-Mcginnis is de schrijfster van het prachtige jeugdboek Zo vrij als een vogel. Het hoofdpersonage December weet zeker dat ze eigenlijk een vogel is. Ze is bijna twaalf en heeft een groot deel van haar leven in pleeggezinnen gewoond, maar dat kan haar niet schelen. Ze weet zeker dat ze binnenkort vleugels krijgt en weg zal vliegen. Maar dan komt December bij Eleanor terecht: een vrouw die wilde dieren opvangt en ook van vogels houdt. Wil ze eigenlijk nog wel wegvliegen? Ze blijft voor de zekerheid even oefenen.

Bekijk op bol.com

7.

Hoe fel de zon ook scheen

Hoe fel de zon ook scheen

In het boek Hoe fel de zon ook scheen van Arend van Dam, worden bekende en onbekende verhalen over de Tweede Wereldoorlog verteld. De verhalen worden vergezeld met sfeervolle illustraties van Alex de Wolf. Arend van Dam neemt de lezers van de verhalenbundel mee terug naar de oorlogsjaren die onze geschiedenis voorgoed hebben getekend. In twintig verhalen maakt de lezer kennis met bekende en minder bekende mensen. Zo ontmoet je Miep Gies, die de familie Frank hielp tijdens hun onderduik en Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld meemaakten in Nederlands-Indië. Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zeven jaar of zelf te lezen vanaf negen jaar.

Bekijk op bol.com

8.

Een dag in de zon

Een dag in de zon

Het boek Een dag in de zon van Stefan Boonen hoort in dezelfde boekenserie als het boek Een dag in de kou. Een dag in de zon gaat, ten opzichte van het andere boek, over een dag in de zon. Ga mee op avontuur in Veer tijdens een dagje in de zon. Het is een mooi en avontuurlijk verhaal voor kinderen die net beginnen met lezen. De mooie illustraties van Jan van Lierde sieren de pagina's tijdens het lezen van het verhaal.

Bekijk op bol.com

9.

Birthday

Birthday

Meredith Russo heeft het Young Adult boek Birthday uitgebracht. Het boek lijkt qua verhaal en stijl op de boeken Boyhood en De zon is ook een ster. Birthday is een prachtig en hartverscheurend verhaal over liefde, vriendschap, seksualiteit en gender. Het verhaal gaat over Eric en zijn beste vriendin Morgan. Beide zijn op dezelfde dag geboren. Ze hebben deze dag altijd samen gevierd, maar hoe ouder ze worden hoe meer hun vriendschap verandert. Morgan voelt zich volkomen alleen en gevangen in haar lichaam. Terwijl ze worstelt met de moeilijke keuze om als haar ware zelf te leven, lijkt Eric een perfect bestaan te hebben als populaire footballspeler. Toch heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam maar zeker groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kan zijn is je beste vriend… toch?

Bekijk op bol.com

10.

Grondtonen

Grondtonen

Het gloednieuwe boek Grondtonen van Francis Mus is een bijzondere kijk op het fenomeen muzikant-schrijver. Het boek bevat een fantastische verzameling van muzikant-schrijvers. Elk van hen beleefde in zijn of haar carrière een of meerdere momenten waarop ze de muziek heel even inruilden voor de literatuur "pur sang'. Ze waren niet uit op verzamelde lyrics of een autobiografie, maar stortten zich in een apart literair avontuur: een roman, een poëziebundel, een theaterstuk, et cetera. In Grondtonen worden de literaire hoogstandjes en poëtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, Belgische en internationale muzikanten uitvoerig onder de loep genomen.

Bekijk op bol.com