Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #12

De lente is nu echt begonnen. De zon staat hoog aan de hemel en we kunnen eindelijk weer lekker in de tuin een boek lezen. Wij hebben daarom een lijst met boeken samengesteld die je perfect in de ligstoel in de tuin erbij kan pakken. Je vindt in de lijst onder andere het spannende boek De medeplichtige van John Grisham. Maar ook het leuke voorleesboek De lente van de Kleine Beer van schrijvers Elli Woollard en Briony May Smith vind je in de lijst. Of ben je meer een dierenliefhebber? Pak dan het boek Verborgen wereld van Ben Rothery erbij.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #12' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 13 april kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke boekenserie lees jij graag in je vrije tijd?

PRIJSVRAAG VAN PNR #12

1.

Kid Lawyer 7 -   De medeplichtige

Kid Lawyer 7 - De medeplichtige

In De medeplichtige van John Grisham leer je Woody Lambert kennen. Woody komt uit een gebroken gezin, het gaat ook niet goed op school en zijn broer Tony is een ex gevangenen, die vast zat voor het in bezit hebben van drugs. Woody raakt betrokken bij de zaken van zijn broer en diens vriend Garth. Het loopt uit de hans als Garth de medewerkers van de avondwinkel bedreigt met een vuurwapen. Naast Garth en Tony wordt ook Woody opgepakt. Hij wordt gezien als medeplichtige. Als hij geen goede jurdische bijstand krijgt, beland hij in de jeugdgevangenis. Theo Boone wil Woody graag helpen. Hij wil namelijk de beste advocaat van de staat worden. Alleen kan hij Woody nu nog niet helpen want hij is pas dertien jaar oud.

Bekijk op bol.com

2.

Het geheugenwoud

Het geheugenwoud

Sam Lloyd neemt je in Geheugenwoud mee in het leven van het dertienjarige schaaktalent Elissa. Op de belangrijkste dag van haar leven wordt Elissa in het geheugenwoud ontvoerd en in een ondergrondse cel gestopt. Elijah is een jongen die zijn hele leven al naast het geheugenwoud woont. Als hij Elissa vindt wil hij vrienden met haar worden. Hij gaat daarom bij haar op bezoek in de ondergrondse cel. Elissa hoopt dat Elijah haar helpt om te ontsnappen van haar ontvoerder. Maar Elijah wil dit niet, omdat hij bang is dat hijhaar verliest wanneer zij uit de cel ontsnapt. Het gedrag van haar ontvoerder wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds onvoorspelbaarder. Het enige lichtpuntje dat Elissa heeft zijn de bezoekjes van Elijah. Zij realiseert zich dat hij de enige is die haar kan helpen. Zal het haar lukken om te ontsnappen uit deze cel en blijft de vriendschap met Elijah wel mogelijk?

Bekijk op bol.com

3.

De veelstemmige man

De veelstemmige man

Dertien jaar lang schreef Ilja Leonard Pfeijffer bijna elk jaar een toneeltekst. Bekende toneelstukken die hij schreef zijn onder andere Het achterhuis, De eeuw van mijn dochter en Malpensa, ook schreef hij nog acht kleinere toneelstukken. Hij schrijft in zijn toneelstukken vaak over het thema liefde. De toneelstukken zijn altijd op de huid van de tijd geschreven. In het dikke boek De veelstemmige man kan je al de toneelstukken teruglezen die Ilja Leonard Pfeijffer geschreven heeft.

Bekijk op bol.com

4.

Notre-Dame

Notre-Dame

In het boek Notre-Dame van Anges Poirier leer meer over het iconische gebouw dat ruim een jaar geleden werd verwoest door een brand. Poirier vroeg zich af waarom mensen zich zo geraakt voelden door de brand in het bekende gebouw. In het boek maak je een reis door de tijd, van de eerste steen in 1163 tot de kroning van Napoleon en van de bevrijding in 1944 naar de wereld waarin we nu leven. Door het boek leer je dus veel meer over de Notre-Dame.

Bekijk op bol.com

5.

Tot het einde der tijden

Tot het einde der tijden

Brian Greene neemt je in zijn boek Tot het einde der tijden mee in zijn zoektocht naar het einde der tijden. Al eeuwen lang houden mensen zich bezig met vragen over de oorsprong en de betekenis daarvan. Mensen weten steeds meer over het universum, het begin ervan en het einde ter tijden. Wetenschappers kunnen nu met enige zekerheid voorspellingen doen over het einde der tijden. Brian Greene begint zijn zoektocht bij het begin, namelijk de oerknal. Als basis hiervoor gebruikt hij de natuurkunde. Greene neemt de lezer mee van het prille begin tot het einde der tijden. Hij zorgt voor meer duidelijkheid over de oorsprong en hij laat de lezer zien waar wij nu staan. Greene wil zijn lezers stimuleren om de reden van ons bestaan vanuit een nieuw lichtpunt te zien.

Bekijk op bol.com

6.

Balkan Blues

Balkan Blues

Ga mee op reis met Nils en zijn vader over de Balkan. Dertig dagen lang reizen vader en zoon door de Balkan heen. Twintig jaar na het overlijden van zijn moeder wil Nils de band met zijn vader verbeteren. Jarenlang wisten zij niet hoe ze met elkaar en met elkaars verdriet moesten omgaan. Ze zijn jarenlang nooit zo lang achterelkaar bij samen geweest. Hoe dit avontuur verloopt lees je in het boek Balkan Blues van Nils Elzenga.

Bekijk op bol.com

7.

Geen zee te hoog

Geen zee te hoog

De Japanse samenleving is soms moeilijk te begrijpen. Waarom gaan de mensen niet staken? Waarom blijven zij zich zo vasthouden aan de kernenergie? En waarom vinden zij robots zou leuk? Deze en andere vragen worden in het boek Geen zee te hoog van Paul Muys beantwoord. Je krijgt in het boek een kijkje in het leven van de Japanse samenleving. Daarnaast leer je ook meer over de acute problemen in Japan, over de gevolgen ervan en over oplossingen die zij hiervoor bedenken.

Bekijk op bol.com

8.

Waar laat ik mijn handen?

Waar laat ik mijn handen?

In boek Waar Laat ik mijn handen geeft Serge van Rooij antwoord op de 25 meest gestelde vragen over presenteren. Hij geeft je onder andere tips over hoe je een pakkende boodschap kan verwerken in je presentatie, hoe je meer interactie kan hebben met je publiek en natuurlijk geeft hij je antwoord op de vraag waar je je handen moet laten tijdens een presentatie. Ook geeft van Rooij je tips over je hoe presentatie boeiend blijft. De antwoorden kan je direct toepassen bij de presentaties die je nog gaat geven.

Bekijk op bol.com

9.

Verborgen wereld

Verborgen wereld

Dit boek is perfect voor de dierenliefhebbers onder ons! Lees alles over de geheimen van de dierenwereld in het boek Verborgen wereld van Ben Rothery. Rothery laat je kennis maken met verbazingwekkende feiten over de dierenwereld. De mooie illustraties in het boek laten de dieren tot leven komen.

Bekijk op bol.com

10.

De lente van Kleine Beer

De lente van Kleine Beer

De zon schijnt niet alleen in Nederland maar ook in het kinderboek De lente van de Kleine Beer. Schrijvers Elli Woollard en Briony May Smith geven je een echt lentegevoel tijdens het lezen van dit boek. Het boek laat je kennis maken met de Kleine Beer die voor het eerst vriendschappen sluit.

Bekijk op bol.com