Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #13

In de Perfect Next Read van deze week zijn er weer tien mooie, spannende en inspirerende boeken geselecteerd die een mooi plaatsje in jouw boekenkast verdienen. Nu de meeste mensen toch thuiszitten laat Maartje Willems je weten hoe je toch kan genieten van het niks doen in haar boek Niksen. Voor wie liever een huiveringwekkend verhaal leest, is het boek Koud zonder jou een pareltje voor op de boekenplank. Of ga je liever voor een indrukwekkend en meeslepend verhaal zoals Ik wil je laten weten dat we er nog zijn? De lijst bevat het allemaal!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #13' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 20 april kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek kan jij oneindig aantal keren opnieuw lezen zonder dat je er genoeg van krijgt? En waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #13

1.

Niksen

Niksen

In Niksen − Lang leve het lanterfanten onderzoekt auteur Maartje Willems de herkomst van het Nederlandse niksen. Ze spreekt met deskundigen over de vraag waarom niksen zo moeilijk is en ze laat zien hoe we het toch kunnen leren. Met gekleurde illustraties van Lona Aalders is dit het ultieme boek om de kunst van het niksen te leren. In de zoektocht naar ontspanning en geluk buitelen lifestyletrends over elkaar heen met de belofte van een heilige graal. Zo zou ook het Nederlandse 'niksen' ons allemaal zielsgelukkig moeten maken. Maar kunnen Nederlanders wel stilzitten? En waarom lukt het niemand ooit echt om lang achter elkaar een beetje voor zich uit te turen? Dat zijn de vragen die Maartje Willems in dit boek beantwoordt.

Bekijk op bol.com

2.

Koud zonder jou

Koud zonder jou

Koud zonder jou van Igor Znidarsic is een spannend boek dat je voor geen goud weg wil leggen voordat het uit is. Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naakte lichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietser. De vrouw is door verdrinking om het leven gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd. Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie. Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat. De huiveringwekkende zoektocht naar de moordenaar begint!

Bekijk op bol.com

3.

De laatste troef

De laatste troef

Sandra Brown heeft weer een nagelbijtend boek uitgebracht genaamd De laatste troef. Het boek gaat over fbi-agent Drex Easton. Hij zit al jarenlang achter een misdadiger aan die hij ervan verdenkt acht rijke vrouwen te hebben vermoord. De overeenkomst tussen de zaken is dat er een nieuwe man in het leven van de slachtoffers zou zijn. Drex is ervan overtuigd dat Jasper Ford, de man die hij kent als Weston Graham, de moordenaar is. Jasper Ford is sinds kort getrouwd met Talia Shafer, een succesvolle, rijke zakenvrouw. Drex gaat undercover als hun nieuwe buurman, maar er dreigt een onvoorzien probleem: hij voelt zich enorm aangetrokken tot Talia. Maar is Talia een onschuldig slachtoffer of een medeplichtige?

Bekijk op bol.com

4.

De magische apotheek 3 -   De magische apotheek - De strijd om de meteoor

De magische apotheek 3 - De magische apotheek - De strijd om de meteoor

De magische apotheek de strijd om de meteoor van Anna Ruhe is het spannende derde boek over de magische apotheek. Het hoofdpersonage Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden hierop vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én de geurtjes gaan verkopen. Daar wordt de wereld niet beter op. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen. De magische apotheek is een perfecte boekenserie voor fans van Harry Potter en Nevermoor.

Bekijk op bol.com

5.

Engelandvaarders

Engelandvaarders

Het boek Engeland vaarders van K. Norel is een echte klassieker. Ter ere van de bevrijding 75 jaar geleden, is het boek dit jaar opnieuw uitgegeven in een nieuw jasje. De spannende, soms hartverscheurende klassieker Engelandvaarders is een bundel van Vogelvrij, Vuur en vlam en Verzet en victorie. Deze beroemde trilogie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in bezet Nederland en in het vrije, dapper vechtende Engeland. De moedige vrienden Evert Gnodde en Jan Koekman voeren samen een heldhaftige strijd om onder het juk van de nazi's uit te komen. Zij doen hun plicht in bezettingstijd en wagen zelfs hun leven voor het vaderland.

Bekijk op bol.com

6.

Het gestreste hart

Het gestreste hart

Het gestreste hart van Gustav Dobos is een informatief, maar ook vermakelijk boek over ons hart en hoe we bepaalde hartkwalen kunnen voorkomen. Ons hart klopt in de loop van ons leven maar liefst drie miljard keer – soms snel, soms langzaam, dan struikelend en dan weer ritmisch duurzaam. Wat kunnen we doen om deze motor te onderhouden en te versterken? Cardiologen zijn gespecialiseerd in het opsporen, diagnosticeren en behandelen van problemen en ziekten rondom het hart. Maar wat gebeurt er voordat het hart te maken krijgt met een infarct? Negentig procent van alle hartaanvallen is gerelateerd aan onze levensstijl en dat betekent dat we de kans erop kunnen verkleinen. Onderzoeksresultaten uit de moderne natuurgeneeskunde laten zien dat dit niet zo moeilijk is. Er zijn effectieve methoden om onze levensstijl te veranderen. Internist en hoogleraar natuurgeneeskunde Gustav Dobos heeft een 8 weken-programma ontwikkeld, waarmee de resultaten zonder grote aanpassingen in het dagelijks leven kunnen worden geïntegreerd.

Bekijk op bol.com

7.

De therapeut

De therapeut

Het gloednieuwe boek De therapeut van Helene Flood is een spannend en mysterieus boek waar je gedurende het lezen de rillingen van krijgt. Het verhaal draait om Sara, ze is psychologe en werkt in haar praktijk vooral met getroebeleerde tieners. In haar vrije tijd klust ze samen met haar man Sigurd aan het grote huis dat ze van zijn opa geërfd hebben. Het is een onmogelijk project dat veel langer duurt dan ze gehoopt hadden. Dan verdwijnt Sigurd plots spoorloos, vlak nadat hij een lief berichtje aan Sara stuurde. Het grote, half gerenoveerde huis voelt opeens leeg en vijandig. Willekeurige dingen lijken verplaatst te zijn of te verdwijnen en 's nachts klinken voetstappen op de lege zolder boven Sara's slaapkamer. Wanneer ze erachter komt dat Sigurd vermoord is, verliest Sara de grip op haar eigen leven. Kan ze als psychologe haar eigen geheugen en gevoel wel vertrouwen? En is ze nog veilig?

Bekijk op bol.com

8.

Verantwoordelijkheid en oordeel

Verantwoordelijkheid en oordeel

Verantwoordelijkheid en oordeel van Hannah Arendt is een bundeling van tot dusver ongepubliceerde essays uit de nalatenschap van Hannah Arendt. Zij was een van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw. In haar werk spelen de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en het begrijpen daarvan een belangrijke rol. In Verantwoordelijkheid en oordeel formuleert zij nieuwe gedachten over de aard van het kwaad, het maken van morele keuzes en, het belangrijkst van al, het allesomvattende verband tussen verantwoordelijkheid en oordeel. Een boek dat je niet wil missen in jouw boekenkast.

Bekijk op bol.com

9.

Sea Breeze meets Rosemary Beach 3 -   Het beste wat ik ooit meemaakte

Sea Breeze meets Rosemary Beach 3 - Het beste wat ik ooit meemaakte

Het beste wat ik ooit meemaakte van Abbi Glines is het derde deel uit de serie Sea Breeze meets Rosemary Beach. In dit gloednieuwe deel is het weer zomer, het nachtleven bloeit in het kuststadje Sea Breeze, Alabama. Schaars geklede, zonverbrande mensen genieten van livemuziek en de geur van vers bereide visgerechten. Eli Hardy kijkt om zich heen en vraagt zich af of het wel een goed idee was om hiernaartoe terug te keren. Hij is niet meer dezelfde zachtaardige persoon die een jaar geleden op zijn motor uit deze plaats vertrok. Daar staat hij nu, met zijn slordige, krullerige blonde haren en tatoeages op zijn armen. Eli Hardy is terug en zeker niet van plan lang te blijven. Maar dan komt hij Ophelia tegen, en blijkt de wereld er toch anders uit te zien.

Bekijk op bol.com

10.

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn van Esther Safran Foer is het meeslepende en diep ontroerende verhaal van vier generaties die leven in de schaduw van de Holocaust. Vier generaties overlevenden, verhalenvertellers en bewaarders van herinneringen. Ze zijn vastbesloten het verleden levend te houden en het leven maximaal te leven. Esther Safran Foer groeide op in een gezin met een verleden dat te verschrikkelijk was om over te spreken. Als kind van ouders die beiden de enige overlevenden uit hun gezin waren, was de Holocaust altijd aanwezig maar nooit bespreekbaar. Het resultaat was een jeugd die werd gekenmerkt door pijnlijke stiltes en constant verdriet. Terwijl Esther carrière maakte, trouwde en drie kinderen kreeg, bleef ze toch altijd zoekende naar sporen van de schimmen uit haar verleden. Als haar moeder op een dag terloops meldt dat Esthers vader voor de oorlog al een vrouw en dochter had die tijdens de Holocaust zijn vermoord, besluit ze op zoek te gaan naar antwoorden. Wie waren deze onbekende vrouw en dochter, en hoe overleefde haar vader als enige de gruwelijkheden van de Holocaust? Esther Safran Foer gaat in dit boek op zoek naar haar identiteit.

Bekijk op bol.com