Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #14

Heb je alle boeken die je wilde lezen al uitgelezen? En ben je opzoek naar een spannend, grappig of leerzaam boek? Bekijk dan snel de nieuwe Perfect Next Read. In de lijst vind je onder andere de spannende debuutthriller Sneeuwblind van Ragnar Jonasson. Of als je liever meer over de wereld en het milieu wil leren dan is het boek Mijn batterij is bijna leeg van Geronimo Stilton echt iets voor jou!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #14' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 27 april kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Van welk boek krijg jij een zomergevoel en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #14

1.

De Verhuisdieren

De Verhuisdieren

Kijk je ogen uit in het kinderboek De verhuisdieren van Pieter van den Heuvel. Klap de bladzijdes uit en ontdek wat de dieren allemaal meenemen tijdens de verhuizing. De illustraties in het boek zorgen ervoor dat je niet snel bent uitgekeken en dat elke keer als je kijkt je weer iets nieuws ontdekt.

Bekijk op bol.com

2.

The astro Poets

The astro Poets

In The astro Poets van dichters Alex Dimitrov en Dorothea Lasky, beter bekend als The Astro Poets, ontdek je wat er voor jou in de sterren geschreven staat. Leer door middel van de verhalen hoe jij dit kunt gebruiken zodat je beter kan omgaan met je vriendschappen, familie, carrière en je relatie. Dit boek laat je op een perfecte manier kennismaken met de sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen.

Bekijk op bol.com

3.

Mijn jaar na jou

Mijn jaar na jou

Wat een fantastische oudejaarsavond moest worden, veranderde in een avond die niet snel meer zal worden vergeten. In Mijn jaar na jou van Nina de Pass leer je Cara kennen, die haar beste vriendin Georgina verloor door een tragisch ongeluk. Negen maanden na deze fatale avond, besluit Cara's moeder dat het beter is voor Cara als ze naar een kostschool gaat in de Zwitserse Alpen. Op haar nieuwe school weet niemand iets over haar verleden en dat wil ze ook zou houden. Maar dit verandert als haar vrienden, de muur die ze heeft opgebouwd weten te doorbreken. Vooral Hector, een zorgzame jongen, zorgt ervoor dat Cara haar muur laat vallen. Hoe hechter de vriendschap wordt tussen de twee, hoe meer Georgina wegglijdt. Als Cara het leven wil omarmen, betekent dat ze haar verleden moet loslaten.

Bekijk op bol.com

4.

De ooievaar

De ooievaar

Als verloskundige sta je opeens midden in het leven van een gezin. Je leert tijdens je werk veel nieuwe mensen kennen, van kersverse ouders tot aan gezinnen met meerdere kinderen. Elk geboortekaartje heeft een uniek verhaal. Mickelle Haest vertelt in haar boek De ooievaar het verhaal van verschillende verloskundigen. Met weinig woorden weet zij de unieke verhalen te vertellen. Ze laat zien waar dit beroep om draait: creativiteit, empathie, doortastendheid en liefde.

Bekijk op bol.com

5.

De ridder zonder billen

De ridder zonder billen

In het grappige en originele kinderboek De ridder zonder billen van Levina van Teunenbroek leer je een ridder kennen die geen billen heeft. Deze ridder is erg verdrietig, hij wil namelijk een prins zijn. Hij zou graag een lang en gelukkig leven willen hebben met zijn droomprinses. Een sprookjesachtige oplossing zorgt ervoor dat hij zijn prinses ontmoet, maar of hij ook een echte prins wordt?

Bekijk op bol.com

6.

Duister IJsland 1 -   Sneeuwblind

Duister IJsland 1 - Sneeuwblind

Sneeuwblind is het debuutboek van de thrillerschrijver Ragnar Jonasson. Het verhaal ontvouwt zich rond een idyllisch vissersplaatsje in het onherbergzame noorden van IJsland. Ari Thor, een jonge politieagent, begint er aan zijn eerste baan. Wanneer een jonge vrouw halfnaakt in wordt aangetroffen. Als later een gerespecteerde schrijver dood wordt gevonden in het plaatselijke theater, ontdekt Ari dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen.

Bekijk op bol.com

7.

Wat is liefde, Socrates?

Wat is liefde, Socrates?

Wat gebeurt er als tijd geen rol speelt? En als je acht grote filosofen aan een tafel zou zetten om hun te laten praten over liefde? Nora Kreft heeft in haar boek Wat is liefde, Socrates? acht filosofen, Socrates, Immanuel Kant, Augustinus van Hippo, Max Scheler, Iris Murdoch, Søren Kierkegaard, Sigmund Freud en Simone de Beauvoir, aan een fictieve tafel gezet om hun te laten discussiëren over de liefde. Want wat is liefde? En wat is de filosofische betekenis van liefde? Het boek geeft je antwoorden op deze vragen. Daarnaast bespreken ze het belang van datingapps en discussiëren ze over de beperkingen van de liefde.

Bekijk op bol.com

8.

Knagers voor klimaat  -   Help, mijn batterij is leeg!

Knagers voor klimaat - Help, mijn batterij is leeg!

Ga mee op een nieuw avontuur van de Stiltons en hun vrienden. In Help, mijn baterij is leeg van Geronimo Stilton leer je op een speelse en creatieve manier meer over de natuur en het milieu en hoe jij hier mee om kan gaan. Je leert onder andere hoe je kan recyclen, hoe je bewuster kan consumeren en nog veel meer. Dit is natuurlijk wel in de vorm van een gigantisch spannend avontuur, zoals je van Geronimo Stilton gewend bent!

Bekijk op bol.com

9.

Paul Vegter 5 -   Wat overblijft

Paul Vegter 5 - Wat overblijft

Inspecteur Vegter duikt in een nieuwe zaak in Wat overblijft van Lieneke Dijkzeul. Het lichaam van de zakenman Richard Verkallen wordt dood aangetroffen in een laag sneeuw. Verkallen blijkt niet geliefd te zijn bij de mensen die hij kent. De familie van Verkallen was niet blij toen hij met een Somalische vrouw trouwde. Inspecteur Vegter ontdekt dat Verkallen een minnares had en dat hij die vlak voor zijn dood haar aan de kant heeft gezet. Het lot is onrechtvaardig en altijd onontkoombaar. Zelf moet de inspecteur zijn leven ook weer op de rit krijgen en werkt hij met tegenzin aan de schokkende zaak. Maar lukt het om de zaak op te lossen en het overzicht te bewaren?

Bekijk op bol.com

10.

Zand

Zand

In de nieuwe misdaadroman Zand van Koen D'Haene leer je Mats kennen. Reddingswerkers hebben hem jaren geleden bevrijd uit een gletsjer. Zelf herinnert hij zich niks meer van dit voorval. Als hij samen met een psycholoog een nieuw leven probeert op te bouwen, komt hij terecht in een zoektocht naar zijn verleden. Tijdens deze zoektocht gaat hij op zoek naar Sarah, een vrouw die vaak opduikt in zijn dromen. Wanneer Mats op Schiermonnikoog erg dichtbij haar in de buurt komt, twijfelt hij of zij wel de vrouw is die hij zoekt. Langzaam wordt het duidelijk wat er met Mats is gebeurd en hoe hij terecht kwam in stilstaand ijs.

Bekijk op bol.com