Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #15

Welke boekenfanaat kent het nou niet, heerlijk onderuitgezakt een boek lezen, geheel de tijd vergeten en voor je het weet ben je alweer op de laatste bladzijde. Vervolgens moet je weer op zoek naar een nieuw boek en dat is nog het leukste van alles! Met de boeken uit de Perfect Next Read lijst van deze week heb je gegarandeerd genoeg keuze uit de nieuwste, leukste en meest inspirerende boeken. Neem snel een kijkje!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #15' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 4 mei kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek was jouw allereerste favoriete boek en waardoor kwam dat?

PRIJSVRAAG VAN PNR #15

1.

Molly en het kattencafé

Molly en het kattencafé

Molly & het kattencafé van Melissa Daley is een hartverwarmende roman over een dakloze kat, vriendschap en thuiskomen. Een perfect boek voor iedere kattenliefhebber. Wanneer de jonge cyperse kat Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit. Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen? De meest aaibare feelgoodroman van het jaar!

Bekijk op bol.com

2.

Verander muren in deuren

Verander muren in deuren

Wie kent de inspirerende uitspraken van Loesje nou niet? In deze nieuwe bundel genaamd Verander muren in deuren schrijft Loesje over haar twijfels en haar kracht, over wat ze geleerd heeft van een dakloze en hoe zij denkt dat echt samenleven eruitziet. Wat zal degene die het eerste internet had eenzaam zijn geweest. Adam en Eva hadden tenminste elkaar nog. En later kwamen er nog meer mensen, die er allemaal bij wilden horen. Als laatste gekozen worden bij gym is nooit leuk. En als je gevlucht bent uit je eigen land omdat je daar onveilig bent, dan hoop je ergens terecht te komen waar iemand je welkom heet en een bord eten voor je klaarzet. Iedereen wil er graag bij horen. En tegelijkertijd wil iedereen zichzelf zijn en uniek. Dat maakt het soms lastig om samen te leven. Maar ook juist spannend, leerzaam en uitdagend. Als mensen bang zijn, bouwen ze soms muren. Denkbeeldige muren of letterlijke. Daar wordt alles heel overzichtelijk van, maar ook een beetje benauwd. Echt samenleven is muren in deuren veranderen en open durven te zetten.

Bekijk op bol.com

3.

Heidi

Heidi

Heidi van Johanna Spyri is een klassieker onder de kinderboeken. In deze nieuwe editie wordt het verhaal op een mooie en grappige manier herverteld door Jeanne Willis. Wanneer de wees Heidi door haar tante Dete bij haar norse opa in de Zwitserse alpen wordt achtergelaten, moet iedereen aan het nieuwe leven wennen. Gelukkig weet Heidi met haar zonnige karakter het hart van haar opa al snel te veroveren. Rennend door de grasweiden met de jonge geitenhoeder Peter en zijn kudde, leidt Heidi een heerlijk vrij leven. Deze prachtige klassieker, fraai geïllustreerd door Briony May Smith en in toegankelijke taal herverteld, kan in deze moderne uitvoering weer een volgende generatie kinderen laten genieten.

Bekijk op bol.com

4.

Mac B. Geheim agent 2 -   De onmogelijke misdaad

Mac B. Geheim agent 2 - De onmogelijke misdaad

Geheim agent 2 - De onmogelijke misdaad van Mac Barnett is het tweede deel in de serie over geheim agent Mac B. Een grappig en spannend verhaal dat je niet weg wil leggen voor het uit is. Perfect voor de lezers van Leven van een loser en De waanzinnige boomhut. Geheim agent Mac B. heeft in dit boek een nieuwe zaak. Ben jij wel eens opgesloten in de Tower? En heb jij wel eens oog in oog gestaan met een levensgevaarlijke cobra? Of geprobeerd héél lang wakker te blijven om vervolgens héél vroeg in slaap te vallen? Nou, Mac dus wel. En dat allemaal omdat iemand het alwéér op de kroonjuwelen van de koningin van Engeland gemunt heeft. Ga opnieuw met Mac op avontuur in dit nieuwe boek!

Bekijk op bol.com

5.

Wij zijn niet als hagedissen

Wij zijn niet als hagedissen

Wij zijn niet als hagedissen van Erika Bianchi is een prachtige, tedere en soms rauwe roman over hoe de fouten van ouders op de schouders van kinderen vallen. Het is eind juli in 1948, de Tour de France is in volle gang en de achttienjarige Zaro Checcacci, monteur van de Italiaanse ploeg, ontmoet de jonge Franse serveerster Lena. Negen maanden later wordt Isabelle geboren, maar Zaro wil niets van het kind weten. Tien jaar later besluit Lena dat het genoeg is en zoekt Zaro in Italië op. Die is inmiddels getrouwd en heeft een zoontje. Lena vestigt zich met Isabelle in het dorpje, maar als ze een nieuwe liefde ontmoet, laat ze haar dochter achter. Wanneer Isabelle zelf kinderen krijgt, blijkt haar jeugd ernstige sporen achter te hebben gelaten en lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Of toch niet?

Bekijk op bol.com

6.

Het verdriet van Spanje

Het verdriet van Spanje

Christiane Stallaert schreef het boek Het verdriet van Spanje. Een boek over de crisis in de Spaanse natiestaat. Stallaert schetst een beeld van Spanje zoals het is, de amputaties en fantoompijnen van een "volkslichaam' zonder ruggengraat, de levenscyclus van een onvoltooide natie. Wie vandaag Europa wil begrijpen, moet Spanje begrijpen: de historische schakel tussen Europa en Afrika, tussen christendom en islam. De begrippen reconquista, omvolking, islamisering zijn van een nieuw identitair discours dat opmars maakt in Europa. In Spanje zijn deze begrippen terug van nooit weggeweest. Vijfhonderd jaar lang stonden ze centraal in een moeizaam en pijnlijk proces van natievorming, getekend door etnische zuiveringen en burgeroorlogen. Drie breuklijnen stonden de vorming van een homogene natie in de weg: religieuze tegenstellingen, ideologische en territoriale. Hoe verhouden deze breuklijnen zich tot elkaar? Welk licht werpen ze op de "Catalaanse kwestie' die vandaag het internationale nieuws haalt?

Bekijk op bol.com

7.

Echt alles over voetbal

Echt alles over voetbal

Echt alles over voetbal van Mundial is perfect voor de sportliefhebbers, en met name de liefhebbers van voetbal. Duik in de wondere wereld van het voetbal – in deze prachtige, gigantische geïllustreerde gids staat alles wat je over deze fantastische sport moet weten. Tips, weetjes en geheimen. Je kan er werkelijk alles in vinden. Van de beste spelers van over de hele wereld tot de belangrijkste toernooien en van de grootste teams tot tips van professionals over coachen en trainen. Maar ook voetbalschoenen en bekende voetbalkapsels worden niet vergeten. Trek je kicksen aan en maak je klaar voor de wedstrijd!

Bekijk op bol.com

8.

Stilleven

Stilleven

Stilleven van Marieke Damen is een spannend verhaal dat je geen moment loslaat. Kunstenares Monica wordt door haar zus Manuela benaderd om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. Wat is er gebeurd dat hen uit elkaar heeft gedreven? De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks. Of wordt zij werkelijk achtervolgd? Middels flashbacks leren we de tienjarige Monica en puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit de orde van de dag zijn. Schilderen en het lezen van sprookjes houden Monica op de been, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt? Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond? Zou jij tot het ergst denkbare in staat zijn?

Bekijk op bol.com

9.

De tempeliers in de Lage Landen

De tempeliers in de Lage Landen

De tempeliers in de Lage Landen van Jan Hosten is een interessant en leerzaam werk over de belangrijke rol van de tempeliers in onze contreien. De tempelorde werd in 1120 opgericht om de pelgrims in het Heilige Land te beschermen. De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de tempelorde. Jan Hosten vertelt over de Vlaamse roots van de tempeliers, hun activiteiten en commanderijen in de Lage Landen en de restanten van dat patrimonium.

Bekijk op bol.com

10.

De rechten van de mens

De rechten van de mens

De rechten van de mens van Thomas Paine wordt gezien als een van de invloedrijkste boeken die ooit geschreven is. Het oorspronkelijke boek verscheen in 1791-1792. Paine wilde er aanvankelijk Burke's aanval op de Franse Revolutie mee weerleggen, maar hij werkte het uit tot een coherente politieke filosofie over de inrichting en verantwoordelijkheden van de staat, en de plaats van het individu binnen die staat. Onze hedendaagse democratieën zijn er in tal van opzichten op geënt. Paine's verdediging van de mensenrechten ligt aan de basis van de gemeenschappelijke richtlijnen van de hedendaagse wereldpolitiek. Als je dit boek leest, besef je hoe fel er voor die mensenrechten is gestreden. De rechten van de mens is geschreven in een zeer heldere stijl en heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn frisheid verloren.

Bekijk op bol.com