Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #16

Wat is er nou leuker dan jezelf even helemaal te verdiepen in een nieuwe wereld? Met de boeken van de Perfect Next Read beland jij deze week weer in tien nieuwe werelden. Ga mee op een knotsgek avontuur in het boek Hotel Flamingo - Verhitte vakantie van Alex Milway. Of verdiep je in de geschiedenis van de wereld in De Koude Oorlog van John Lewis Gaddis. Benieuwd naar boeken? Lees dan snel verder!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #16' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 11 mei kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek zou jij iemand cadeau doen en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #16

1.

H@ck 2 -   De kolonie

H@ck 2 - De kolonie

Kom te weten hoe het verhaal van Holden en Prissy afloopt in het tweede deel van H@CK - De Kolonie. Mirjam Mous neemt je in het tweede deel weer mee naar de toekomst. De rust is weer teruggekeerd en alle problemen zijn de wereld uit. Alleen gelden er nu strenge regels om dit ook zo te houden. Als je ze overtreedt, wordt je naar het Cliffton Instituut gestuurd. Ook Holden is na het overtreden van de regels naar het instituut gestuurd. Hier ontdekte hij de meest afschuwelijke dingen. De bevolking van Paradise loopt acuut gevaar. Met de hulp van de directrice van het instituut probeert hij Paradise te redden, maar of dit ook lukt is nog maar de vraag. Prissy heeft in de tussentijd een plan bedacht om met haar hackersvrienden de leiders te ontmaskeren. Wat ze niet weet is dat ze op dat moment lijnrecht tegenover haar broer komt te staan. Hoe zal dit aflopen?

Bekijk op bol.com

2.

Kim Stone 1 -   Stille schreeuw

Kim Stone 1 - Stille schreeuw

Waan je in de wereld van recheurcher Kim Stone, in het boek Stille Schreeuw van Angela Marsons. Als een schooldirectrice wordt vermoord, is dit pas het begin van de gruwelijkheden waar het plaatsje Black Country mee te maken krijgt. Stone realiseert zich al snel dat dit het werk is van een moordenaar die al dertig jaar actief is. Alleen zij kan erachter komen wie de moordenaar is, maar als ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden raakt ze afgeleid van het onderzoek. Terwijl zij haar trauma's probeert te verwerken, blijft het dodenaantal stijgen.

Bekijk op bol.com

3.

De Koude Oorlog

De Koude Oorlog

De Koude Oorlog staat nog vers in ons geheugen. Dit jaar is het drieënzeventig jaar geleden dat de oorlog tussen het kapitalisme en het communisme begon. Twee werelden kwamen lijnrecht tegenover elkaar te staan. John Lewis Gaddis neemt je in zijn boek De Koude Oorlog mee terug naar die tijd. Wat is er in de Koude oorlog allemaal gebeurt? En wat was het hoogtepunt van de oorlog? In zijn boek leert hij je meer over de oorlog die vijfenveertig jaar duurde.

Bekijk op bol.com

4.

Hotel Flamingo  -   Verhitte vakantie

Hotel Flamingo - Verhitte vakantie

Ga mee op een knotsgek avontuur in Hotel Flamingo - Verhitte Vakantie van Alex Milway. De Koningspinguïn komt vakantie vieren in het hotel van Julia. De koninklijke suite moet natuurlijk klaar worden gemaakt, maar dit is niet zo makkelijk als normaal. Het koningspaar heeft namelijk hoge eisen, zo willen ze een ijsberg in hun suite. Julia gaat opzoek naar een ijsberg, maar waar haal je zoiets vandaan tijdens een hittegolf? Daarnaast moet ze ook de strijd aangaan met Marcus Malafide, eigenaar van De Glitz. Hij wil de koninklijke klanten van Julia afpakken. Kunnen Julia en haar dierenvrienden hun koninklijke klanten tevreden stellen?

Bekijk op bol.com

5.

Kijk, zo gaat dat!

Kijk, zo gaat dat!

Tischa Neve geeft in haar boek Kijk, zo gaat dat! ouders tips over hoe zij hun kinderen kunnen voorbereiden op een speciale gebeurtenis. Jonge kinderen maken door de jaren heen veel mee, denk aan de eerste schooldag, de eerste keer naar de tandarts en een begrafenis, maar hoe kan je je kinderen hierop voorbereiden? In het boek, kom je de meeste voorkomende situaties tegen in de vorm van een aansprekend verhaal. Pak dit boek erbij als er weer iets nieuws voor de deur staat.

Bekijk op bol.com

6.

De bijzondere duif

De bijzondere duif

Dorien Brouwers neemt je mee in het leven van een duif in haar boek De bijzondere duif. De bijzondere duif landt op een dag in de dierentuin. Als hij besluit een wandeling te maken door de dierentuin, komt hij erachter dat hij anders is dan de andere vogels die daar leven. Hij heeft iets wat de andere vogels niet hebben en daarom is hij zo bijzonder.

Bekijk op bol.com

7.

Wees hier

Wees hier

Wees hier laat je kennis maken met de wijsheden van de Dalai Lama. Hij leert je hoe je in het moment kan blijven ondanks de drukte van de dag. In zijn boek vertelt hij hoe je dit kan doen. Zo maak je je minder druk over de toekomst en kan je het verleden loslaten. Zorg met het boek Wees hier ervoor dat je meer rust vindt in je dagelijks leven.

Bekijk op bol.com

8.

Cocky

Cocky

Cocky van Michael Barzilaij vertelt het waarachtig en beeldend portret van Rotterdam tijdens de oorlogsjaren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bieden Cocky en haar man Anton onderdak aan een Amerikaanse piloot. Door de ontmoeting met de zoon van de Amerikaanse piloot, leert Barzilaij meer over zijn familiegeschiedenis. Tijdens zijn zoektocht ontdekt Barzilaij brieven en documenten die de samenwerking tussen zijn grootouders en de Rotterdamse verzetskopstukken onthullen. Barzilaij komt steeds meer te weten over zijn oma Cocky.

Bekijk op bol.com

9.

Zorgenmeisje

Zorgenmeisje

Als er in je gezin een zorgenkind wordt geboren staat je leven op zijn kop. Alles verandert binnen de kortste keren en er komen veel nieuwe vragen bij kijken. Voor de praktische vragen kan je bij een specialist terecht, maar hierbij ontbreekt vaak de ervaring van andere zorgouders. In het Zorgenmeisje van Frauke Cosaert lees je het hoopvolle verhaal over het leven met een zorgenkindje. In het boek zie je hoe Coseart en haar dochter Marie elke keer nieuw evenwicht vinden.

Bekijk op bol.com

10.

Boem Boem 2

Boem Boem 2

Boem Boem 2 van Jan van der Cruysse neemt je mee in het onderzoek naar de dodelijke aanslag op de Antwerpse marathon. Hoe verder ze komen in het onderzoek, hoe meer vragen en tegenstrijdigheden ze tegenkomen. Wanneer er een aanslag op een muziekschooltje in Brussel plaatsvindt, ontstaat er nog meer verwarring. Het wordt voor de politie steeds duidelijker dat er een verband is tussen de terreurdaden en de diefstal van handgranaten bij het Belgisch leger. Maar hoe link je deze gebeurtenissen aan ISIS en de Bende van Nijvel. Ook een duikcentrum in het Limburgse Beringen krijgt te maken met deze terreur. Als een oud dossier over de verdrinkingsdood van een moslimmeisje opduikt, vindt de politie een nieuwe invalshoek. Zullen de agenten de daders snel genoeg opsporen om een nieuwe aanslag te voorkomen?

Bekijk op bol.com