Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #17

Welke boekenfanaat kent het nou niet, heerlijk onderuitgezakt een boek lezen, geheel de tijd vergeten en voor je het weet ben je alweer op de laatste bladzijde. Vervolgens moet je weer op zoek naar een nieuw boek en dat is nog het leukste van alles! Met de boeken uit de Perfect Next Read lijst van deze week heb je gegarandeerd genoeg keuze uit de nieuwste, leukste en meest inspirerende boeken. Neem snel een kijkje!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #17' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 18 mei kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wie is jouw favoriete schrijver en welk(e) boek(en) raad jij van die persoon aan?

PRIJSVRAAG VAN PNR #17

1.

In mijn tijd

In mijn tijd

In mijn tijd van Elke Uijtewaal is een interessant hulpboek waarmee je met behulp van feiten, korte interviews, vragen en fotografie in gesprek gaat met andere generaties over onderwerpen waar je normaal gesproken niet zo snel aan denkt. Om van elkaar te leren, om met elkaar te lachen en dichter tot elkaar te komen. Opa's en oma's zijn lopende encyclopedieën over vervlogen tijden. Huizen zonder badkamer, de politie reed in Porsches, lekker verantwoord afvallen met een sherrydieet, de opkomst van de discotheek, demonstraties tegen kernwapens en roken was heel gewoon. Zelfs in de trein en in het vliegtuig. Hoe leuk is het om samen met je opa of oma te praten over vervlogen tijden die soms ook verdacht veel op deze tijd lijken? Het is een prachtig cadeau voor jong en oud en brengt hiermee verschillende generaties dichter bij elkaar.

Bekijk op bol.com

2.

Nederland bevrijd

Nederland bevrijd

GT Rovers duikt in het boek Nederland bevrijd in de aangrijpende periode uit onze nationale recente geschiedenis: de donkere herinnering aan de bezetting. Het bespreekt het dagelijks leven tijdens de oorlog, de werkkampen, maar ook het kaalscheren van de moffenmeiden, de doofpotaffaire, de troostmeisjes en Jappenkampen. Uiteraard zijn de vreugdevolle herinneringen aan de bevrijding en de feestelijke verwelkoming van de bevrijders ook onderdeel van het boek. De bevrijding was er natuurlijk niet zomaar. Het was een lang proces van hoop, teleurstelling, lijden en verdriet. In Nederland bevrijd roept GT Rovers herinneringen op aan onder meer vrouwen in het verzet, verzetsstrijders in Nederlands-Indië, de Birma Spoorlijn, vergeten bombardementen, de demobilisatie van Molukse militairen, de emigratie naar overzeese landen en nog heel veel meer. Met haar columns weet ze een aangrijpend beeld neer te zetten van Nederland en Nederlands-Indië tijdens en na de oorlog. Het boek is voorzien van indrukwekkende beelden afkomstig uit het Nationaal Archief.

Bekijk op bol.com

3.

Moderne etiquette

Moderne etiquette

Na Beatrijs Ritsema's succesvolle boek Het grote etiquetteboek is er alweer zoveel veranderd in de maatschappij dat het tijd werd voor een nieuwe uitgave, met nieuwe vragen en dilemma's. In de nieuwe versie Moderne etiquette geeft Ritsema antwoord op de vraag: Wat is tegenwoordig raadzaam in de sociale omgang? Beatrijs Ritsema geeft al jaren in haar veelgelezen Trouw-rubriek 'Moderne manieren' kundig antwoord op vragen van lezers die het spoor bijster zijn geraakt in de chaos van de hedendaagse omgangsvormen. Die vragen zijn soms hilarisch, maar bieden ook herkenning, omdat iedereen wel eens met netelige situaties te maken krijgt, waarin niet duidelijk is hoe het verder moet. Van smartphone-gebruik tot irritante gesprekspartners, van co-ouderschap tot wanhoop in de liefde, Beatrijs' adviezen bieden altijd uitkomst. In Moderne etiquette zijn de meest klemmende vragen nu bijeengebracht. Een naslagwerk en cadeau voor jong en oud.

Bekijk op bol.com

4.

Een nieuw begin

Een nieuw begin

Een nieuw begin van Tony Crabbe is een perfect boek om de nieuwe werkelijkheid onder corona te trotseren. Het boek zit bomvol praktische tips, verrassend onderzoek en inspirerende verhalen. We hadden het al te druk en dat is nu, in tijden van corona, voor velen niet minder geworden. Inboxen stromen vol, to-dolijsten puilen uit, de scheidslijn tussen werk en privé is bijna verdwenen. Er is te veel informatie, te veel onzekerheid en we blijven het gevoel houden tekort te schieten. Tony Crabbe nodigt je uit om deze periode te zien als een nieuw begin. Een unieke kans om te experimenteren met een andere manier van werken en leven. Een benadering die meer impact heeft, gezonder is en zorgt voor een blijvende verandering, ook in het leven ná de crisis.

Bekijk op bol.com

5.

Vrouw met ballen

Vrouw met ballen

Vrouw met ballen van Fem Canes is een maatschappelijk relevante en confronterende pageturner waarin het onuitgesprokene wordt besproken. Het boek leest als een roman, met als dwingende verhaallijn de volgende vraag: is onvoorwaardelijke liefde een keuze? Carly Pellinkhof is motoren-tuner en heeft met Carly Motors een nationaal en internationaal succesvol bedrijf opgebouwd in de masculiene wereld van de autosport. Vrouw met ballen is het eerlijke en onthullende verhaal van Fem Canes over haar leven met Carly, die na verwoede pogingen zijn transgenderidentiteit geheim te houden, uiteindelijk aan Fem opbiecht zich vrouw te voelen. Dit boek gaat over de schok, het verlies, hun verdriet, de (gender)worstelingen, hun hoogte- en dieptepunten en de reacties van de buitenwereld op Carly's transitie. Fem Canes laat geen vraag onbeantwoord, ook niet aan zichzelf.

Bekijk op bol.com

6.

Waarom ruikt een hond aan een kont?

Waarom ruikt een hond aan een kont?

Het vrolijke en grappige kinderboek Waarom ruikt een hond aan een kont? van Lily Snowden-Fine is deze week ook van de partij bij Perfect Next Read. Een informatief boek dat op een grappige manier met mooie illustraties de informatie overbrengt. Heb je je wel eens afgevraagd waarom een hond aan een kont ruikt? Weet je waarom een hond gaat janken als hij een sirene hoort? Wil je Honds leren spreken? Word met dit boek ook een hondenexpert. Het zit bomvol vrolijke, verrassende en vermakelijke hondenfeiten!

Bekijk op bol.com

7.

Zo werden we mensen

Zo werden we mensen

Zo werden we mensen van Michael Bright en Hannah Bailey is een leuk kinderboek dat kinderen bijbrengt hoe de mens is ontstaan. Mensen zijn uniek. Als er iets is waar iedereen het over eens is, is het dat. Maar waar past die mens – die spreekt en schrijft, die kunst en muziek maakt, die machines ontwerpt en naar de ruimte reist – in de ontwikkeling van de aarde? Dit boek probeert daar met alle gegevens die inmiddels bekend zijn een antwoord op te geven. En dat antwoord begint 66 miljoen jaar geleden bij een soort boomspitsmuizen. We weten nog steeds een heleboel niet – maar we weten wel dat er verschillende soorten mensachtigen hebben bestaan: van chimpansees en bonobo's, met wie we 96% van ons dna delen, tot de neanderthaler. We leren Ardi de Ardipithecus kennen en ontmoeten Lucy de Australopithecus. We onderzoeken wat ons precies mensen maakt: hoe de mensachtigen gereedschap maakten en vuur leerden beheersen, hoe ze begonnen te koken en zichzelf versierden met sieraden – hoe ze huizen begonnen te bouwen, dieren temden en gingen handelen. Zo werden we mensen is een rijke tijdreis langs de wonderen van het leven.

Bekijk op bol.com

8.

Stiff Upper Lips: brexit update

Stiff Upper Lips: brexit update

In Stiff upper lips: brexit update proberen Flip Feyten en Harry de Paepe te achterhalen wat de Engelsen zo stijf maakt. Hun zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de "stiff upper lip'? Hoe komt de Queen aan de titel "Seigneur of the Swans'? Waarom moet je als parlementslid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman? Met liefde voor Engeland en gevoel voor humor wordt de ziel van Albion blootgelegd. Of je na het lezen de Engelsen beter zal begrijpen, is niet zeker. Maar je zal wél meer van ze houden.

Bekijk op bol.com

9.

Little Escapes  -   Little Escapes

Little Escapes - Little Escapes

Little escapes van Maartje Diepstraten is hét boek voor inspiratie wanneer je er even tussenuit wil in eigen land of buurland. Soms is ertussen uit gaan precies wat je nodig hebt. En daarvoor hoef je echt niet de hele wereld over: in Nederland en Vlaanderen zijn er ten minste 208 uitstekende slaaptips en eetadressen waar het goed toeven is tijdens zo'n little escape. Maartje Diepstraten, reisblogger van het populaire Barts Boekje, is expert in goed leven. Voor Little Escapes testte en selecteerde ze alle adressen. Grote steden als Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Gent ontbreken natuurlijk niet, maar er is net zoveel aandacht voor horecapareltjes op locaties waar je misschien niet zo snel aan denkt zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagel of Wolphaartsdijk. Het voorwerk is al gedaan, je hoeft alleen nog je tas te pakken. Het perfecte boek om een weekendje weg mee te plannen voor wanneer het weer kan!

Bekijk op bol.com

10.

Koud zonder jou

Koud zonder jou

Koud zonder jou van Igor Znidarsic is een huiveringwekkende thriller die je niet weg wil leggen. Op klaarlichte dag wordt in de Achterhoek een vrouw van haar fiets gesleurd en ontvoerd. Een dag later treft een wandelaar haar naaktelichaam aan in het bos. Het is doorboord met messteken en op haar onderarm zijn cijfers gekrast. Een paar weken later verdwijnt in dezelfde regio opnieuw een fietsster. De vrouw is door verdrinking om het leven gebracht, met een speelkaart in haar hand geklemd. Ondanks intensief speurwerk van de recherche blijft de toedracht een mysterie. Dan valt er een derde slachtoffer. De rechercheurs vermoeden dat het steeds om één dader gaat: de drie slachtoffers waren allen stevige vrouwen met lang blond haar van een jaar of veertig.

Bekijk op bol.com