Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #18

Heb je al je boeken al uitgelezen en ben je op zoek naar je nieuwe perfect next read? Dan hebben wij leuk nieuws! Wij hebben namelijk een nieuwe Perfect Next Read voor je samengesteld. Maak de lekkerste gerechten met het Funky Skinny Food van Alain Indria. Wil je beginnen met je tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan het boek Duurzaam handboek voor de luie tuinier van Loethe Olthuis. Of wil je wandelen door Europa? Pak dan het boek GR5 van Sophie Allegaert erbij.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #18' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 25 mei kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk boek staat hoog op je te lezen lijst en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #18

1.

Mijn eerste 100  -   Mijn eerste kleuren flapjesboek

Mijn eerste 100 - Mijn eerste kleuren flapjesboek

Laat je kind op een speelse wijze kennismaken met allerlei verschillende kleuren in Mijn eerste kleuren flapjesboek! Rogger Pridy zorgt voor urenlang kijkplezier door de vijftig verschillende soorten flapjes. Ontdek wat er onder de flapjes zit en leer je kind nieuwe kleuren ontdekken door de herkenbare foto's en de felle achtergronden.

Bekijk op bol.com

2.

De oorsprong van taal

De oorsprong van taal

Kom meer te weten over een van de grootste mysteries uit de geschiedenis. Sverker Johansson neemt je in het boek De oorsprong van taal terug in de tijd. Het boek begint miljoenen jaren geleden en beschrijft de ontwikkeling van de taal zoals wij die nu kennen. Johansson laat je kennismaken met de homo erectus, de neanderthalers, Darwin en Chomsky, maar ook leer je meer over dolfijnen en nachtegalen. De oorsprong van taal is het perfecte boek voor iedereen die zich afvraagt waarom we praten zoals we dat doen en hoe onze taal door de eeuwen heen is veranderd.

Bekijk op bol.com

3.

Blond op Bonaire

Blond op Bonaire

Kom terecht in het leven van Linda van Dam in het boek Blond op Bonaire van Ellen de Vriend. Linda vertrekt samen met haar man Lex, dochter Luna en haar vriendin Guusje naar het tropische eiland Bonaire om daar hun vakantie te vieren. Voordat de vakantie kan beginnen verdwijnen er twee vrouwen, allebei blond en blank, op Bonaire. Van één vrouw ontbreekt ieder spoor en van de andere vrouw is er een teenslipper en fiets gevonden. Er wordt al snel een gerucht verspreid over het eiland dat de twee vrouwen zijn vermoord. Wanneer Guusje verdwijnt, staat het leven van de familie op zijn kop. Linda staat machteloos en voelt zich schuldig tegenover de moeder van Guusje, daarom besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Lukt het om achter de waarheid te komen?

Bekijk op bol.com

4.

Val

Val

Val is de nieuwe spannende thriller van Toni Coppers. Leer de privédetective Alex Berger kennen. Hij was vroeger commissaris bij de Moord in Brussel. Wanneer Alex vijfenveertig is besluit hij te stoppen bij Moord en zijn leven overboord te gooien. De oud privédetective leeft sinds kort een teruggetrokken bestaan in Oostende. Echter is hij niet ongelukkig, hij kijkt met liefde naar de zee en praat vaak met de meeuwen die langs vliegen. In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de bloei van haar leven, koelbloedig vermoord in haar loft. De moordenaar laat een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium achter op haar buik. Sara, een rechercheur, moet de onverklaarbare moord onderzoeken. Ze roept de hulp in van haar ex-chef en goede vriend Alex Berger. Al snel valt er een tweede slachtoffer, dit keer in Vlaanderen. Langzaam maar zeker komt de familie Bonard in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd David Bonard. Alex gaat achter de schermen op onderzoek uit. Maar dan gebeurt er iets onverwachts, Alex krijgt een persoonlijk bericht van David Bonard. Hij wordt uitgenodigd om op bezoek te komen in zijn landhuis aan het Meer van Lugano. Dan blijkt al snel dat Alex niet alleen maar aan de zijlijn kan blijven staan en dat hij toch meer betrokken is dan dat hij zelf zou willen.

Bekijk op bol.com

5.

Homo energeticus kookboek

Homo energeticus kookboek

Met het boek Homo energeticus kookboek van Peter Aelbrecht leer je niet alleen maar nieuwe gerechten maken, maar je krijgt er ook meer energie van! De vaak onverklaarbare vermoeidheid, dat wordt veroorzaakt door verkeerd of onaangepaste voeding, verdwijnt door dit kookboek in een paar weken tijd. Er worden niet alleen recepten gedeeld, maar er wordt ook gekeken naar je medische achtergrond. In het kookboek vind je onder andere producten die je beter niet meer kan eten, maar ook makkelijk te bereiden recepten voor elke maaltijd van de dag. Kom er ook achter welke lekkere, maar vooral gezonde alternatieven er zijn voor de ongezonde tussendoortjes en kom erachter welke producten je echt in je voorraadkast moet hebben. Met dit kookboek krijg je meer energie en leer je vooral veel nieuwe recepten.

Bekijk op bol.com

6.

Funky Skinny Food

Funky Skinny Food

Oud surfer Alian Indria helpt je in zijn nieuwe boek Funky Skinny Food met afvallen door middel van lekkere recepten. Indria begon met het experimenteren met tweehonderd verschillende kruiden. Hierdoor ontwikkelde hij verschillende recepten waarmee hij zijn zin in zoet in toom kon houden. Maak kennis met meer dan vijftig nieuwe recepten, die je de perfecte mix tussen verschillende gezonde ingrediënten meegeven. Krijg meer energie en plezier in het koken.

Bekijk op bol.com

7.

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Wil jij een duurzamere tuin? Maar weet je niet hoe? Of heb je weinig tijd? Lees dan snel het boek Duurzaam handboek voor de luie tuinier van Loethe Olthuis. In haar nieuwe boek legt de schrijfster in makkelijke stappen uit hoe jij je eigen stukje bloeiende, weelderige natuur creëert. Leer meer over hoe je jouw tuin klimaatbestendig kan maken, waar je gratis planten kan vinden en welke bloemen ervoor zorgen dat er insecten naar je tuin komen. Door praktische omschrijvingen en behulpzame tips wil je gelijk beginnen aan je tuin!

Bekijk op bol.com

8.

Albert II

Albert II

Thierry Debels schets in Albert II een beeld van Albert van België. Kom meer te weten over de Prins van Luik. In Albert II gaat de schrijver op zoek naar de waarheid over Albert II. Krijg antwoorden op de vragen die langere tijd onbeantwoord bleven. In het boek neemt Debels geen blad voor zijn mond en laat hij de lezer kennis maken met een kant die ze niet of nauwelijks kennen van de Prins van Luik.

Bekijk op bol.com

9.

GR5

GR5

Ga mee op wandeltocht van tweeduizend kilometer door Europa in het nieuwe boek GR5. Schrijfster Sophie Allegaert laat je kennismaken met de eeuwenoude landschappen van Europa. Kom terecht in verschillende landschappen. Van de winderige Noordzeestranden tot de desolate heide en van de wijngaarden tot de donkere dennenwouden. En tot slot kom je terecht in Nice.

Bekijk op bol.com

10.

Het sterke geslacht

Het sterke geslacht

Vrouwen overtreffen mannen in veel stadia van het leven. Maar waarom is dit zo? En waarom leren wij het tegenovergestelde? In het boek Het sterke geslacht gaat wetenschapper en arts Sharon Moalem op onderzoek uit in de wondere wereld van de medische wetenschap om een antwoord te vinden op deze vragen. Hij schetst een revolutionair beeld door middel van onthullende casestudies, fascinerende praktijkvoorbeelden en zijn eigen ervaringen met patiënten. In zijn boek legt de schrijver op een heldere manier uit waarom vrouwen genetisch gezien sterker zijn dan mannen. Hij wil dat vrouwen niet meer op de achtergrond blijven, maar juist centraal komen te staan in de moderne wereld.

Bekijk op bol.com

#Ikleesthuis

Header ik lees thuis

#Ikleesthuis

Veel mensen zitten op dit moment binnen, maar wat moet je met al deze tijd? Om de Nederlanders een hart onder de riem te steken, is het CPNB de campagne #ikleesthuis gestart. Zij willen proberen om (potentiële) lezers aan een mooie leeservaring met een boek te helpen. Boeken zorgen namelijk voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Vooral nu andere sociale en culturele activiteiten daar niet meer voor kunnen zorgen. En wij dragen graag ons steentje bij.

© Foto CPNB #ikleesthuis