Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #19

Welke boekenfanaat kent het nou niet, heerlijk onderuitgezakt een boek lezen, geheel de tijd vergeten en voor je het weet ben je alweer op de laatste bladzijde. Vervolgens moet je weer op zoek naar een nieuw boek en dat is nog het leukste van alles! Met de boeken uit de Perfect Next Read lijst van deze week heb je gegarandeerd genoeg keuze uit de nieuwste, leukste en meest inspirerende boeken. Neem snel een kijkje!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #19' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 1 juni kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is jouw favoriete boekenserie? Of welke boekenserie zou je nog graag willen bingereaden?

PRIJSVRAAG VAN PNR #19

1.

Millennium 6 -   Zij die moet sterven

Millennium 6 - Zij die moet sterven

De Millenium reeks wordt voortgezet in dit nieuwe deel Zij die moet sterven van David Lagercrantz. Lisbeth Salander maakt zich op voor de finale strijd met haar zus. Op een morgen wordt een dakloze man dood aangetroffen in een park. Mikael Blomkvist, die vastloopt in een artikel over Rusissche troll factories, wordt door lijkschouwer Frederika Nyman gebeld omdat zijn nummer bij deze man is aangetroffen. Weet hij wie de onbekende dode is? Lisbeth Salander bevindt zich op dat moment in Moskou. Ze heeft haar uiterlijk aangepast en heeft besloten om nooit meer de prooi te zijn, maar de jager. Op een feest in een restaurant waarvan de eigenaar ook het brein achter een aantal troll factories is, wil ze eens en voor altijd met haar zus Camilla afrekenen. Een spannend boek dat je niet meer weglegt tot je het uit hebt.

Bekijk op bol.com

2.

Maantje

Maantje

Het kleurrijke kinderboek Maantje geschreven door Sjoerd Kuyper gaat over een meisje genaamd Maantje. Wanneer zij en haar ouders een eenzaam baby-eekhoorntje vinden, weten ze niet wat ze moeten doen. Het eet niet en drinkt niet, het kijkt alleen ontzettend lief. Maantje wil het houden, dan kunnen ze samen in bed en in bad en in bomen klimmen. Maar als het niet eet en niet drinkt, dan gaat hij dood. Dat wil Maantje niet! Ze brengen het eekhoorntje naar een opvang voor egels en eekhoorns en Maantje begint brieven te schrijven. Als je een brief aan een eekhoorn schrijft, wordt het vanzelf een sprookje. Dat wist Maantje niet. En ze wist helemaal niet dat eekhoorns een brief terug kunnen schrijven.

Bekijk op bol.com

3.

Een strijdbaar bestaan

Een strijdbaar bestaan

Een strijdbaar bestaan van Ernestine Hoegen is een indrukwekkend verhaal van een vergeten vrouw. Het is 1955. In een Indonesische rechtszaal worden de Nederlanders Jungschläger en Schmidt beschuldigd van het ondermijnen van de jonge Indonesische Republiek. Hun advocaat, Herman Bouman, is het land ontvlucht en nu wordt de verdediging door zijn echtgenote, Mieke Bouman, gevoerd. Het zijn politiek beladen strafzaken die de internationale krantenkoppen beheersen. Maar Mieke, verguisd in Indonesië en vereerd in Nederland, is geen juriste. Waarom neemt zij deze taak op zich? Wie is zij, en wat drijft haar? Een strijdbaar bestaan beschrijft het leven van een complexe vrouw, haar werk en haar huwelijk. Van het studentenleven in Groningen naar het vooroorlogse Nederlands-Indië en via de Japanse interneringskampen naar een onafhankelijk Indonesië.

Bekijk op bol.com

4.

Little Liars Club  -   De Friekshow

Little Liars Club - De Friekshow

Little Liars Club - De Friekshow van Jonas Boets is een heerlijk verhaal vol fantasie. Een perfect boek om voorgelezen te worden of om zelf te lezen. Het verhaal gaat over Alice. Zij wil heel graag een heks zijn. Niet zo'n heks met een punthoed en gekke kousen, natuurlijk. Nee, zo'n duistere heks waar iedereen bang voor is. Een heks die vroeger op de brandstapel zou zijn beland. Al hoeft dat nu ook weer niet, dat wordt toch niet meer gedaan? Wanneer ze plots haar vriend Joon wegtovert, begint ze toch te twijfelen. Ze kan de vlammetjes al een beetje ruiken.

Bekijk op bol.com

5.

Donkere spiegel

Donkere spiegel

In dit boek Donkere spiegel duikt prijswinnende journalist Barton Gellman dieper in de Amerikaanse afluisterstaat. Het begon allemaal in 2013 toen een klein groepje journalisten door Edward Snowden benaderd werden voor wat zou uitgroeien tot een van de grootste klokkenluiderschandalen in de geschiedenis. Duizenden geheime NSA-documenten over wereldwijde spionageactiviteiten belandden via deze verslaggevers op straat. Barton Gellman was een van hen. Maar voor Gellman waren Snowden en zijn gelekte documenten slechts het begin. Jarenlang werkte hij als onderzoeksjournalist voor The Washington Post en via die weg verkreeg hij bronnen in de hoogste regionen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten en technologiesector. Gellman zette zijn onderzoek naar de Amerikaanse controlestaat voort en in Donkere spiegel onthult hij de verontrustende en schrikwekkende activiteiten die zich achter de schermen afspelen. Gellman belandt midden in de wereld van de spionage en zijn persvrijheid wordt tijdens zijn speurwerk hevig onder druk gezet met rechtszaken, overheidsonderzoeken en door buitenlandse inlichtingendiensten die zijn documenten willen stelen. Donkere spiegel is bloedstollend van begin tot eind en Gellman biedt een zorgwekkende inkijk in de moderne controlestaat en de complicaties en impact van Snowdens onthullingen.

Bekijk op bol.com

6.

In de ruimte is het stil

In de ruimte is het stil

In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos is een hartverscheurende en hoopvolle roman over een meisje en haar passie voor ruimtevaart. Het speelt zich af in 1986. De twaalfjarige Nova kijkt reikhalzend uit naar de lancering van de spaceshuttle Challenger. Nova is gek op astronomie, ruimtevaart en alles wat met NASA te maken heeft, maar belangrijker nog: haar oudere zus Bridget heeft beloofd dat ze terug zou komen voor de lancering, wat er ook gebeurt. Nova is autistisch. Ze kan niet altijd reageren zoals een twaalfjarige zou reageren en kan niet alles wat haar leeftijdsgenoten wel kunnen, maar daardoor laat ze zich niet uit het veld slaan. Nu Bridget is weggelopen en Nova alleen in een nieuw pleeggezin is geplaatst, is er niemand meer die haar lijkt te begrijpen. Elke dag telt Nova af naar de lancering van de Challenger en naar het moment waarop ze Bridget weer zal zien. Want Bridget zei: 'Wat er ook gebeurt, ik zal er zijn. Ik beloof het.' Daar hoopt Nova dan ook op.

Bekijk op bol.com

7.

Diagnose

Diagnose

In Diagnose ontrafelt Lisa Sanders de meest bizarre medische mysteries. Als een ware detective duikt arts en New York Times-columnist dr. Lisa Sanders in de meest bizarre, raadselachtige en spannende verschijnselen uit de geneeskunde. Ontdek de verklaringen achter onder andere deze mysteries: Een 28-jarige man viert zijn verjaardag in de Bahama's en probeert eens iets nieuws bij het diner: barracuda. Een paar uur later zakt hij met verschrikkelijke buikkrampen in elkaar op de dansvloer. Een vrouw van middelbare leeftijd komt opnieuw bij de dokter, na twee dagen eerder langs te zijn geweest met lichte uitslag op haar handen. De uitslag is inmiddels paars geworden en als zweepslagen over haar hele lichaam verspreid. In elk van deze zaken is de weg naar de diagnose – en de behandeling – er een vol bizarre en soms onverklaarbare wendingen. In dit boek toont Sanders aan dat het stellen van de juiste diagnose expertise, zorgvuldige procedures en soms een tikkeltje geluk vereist. Diagnose plaatst ons in de schoenen van de dokter en laat ons deze meeslepende en soms onnavolgbare medische mysteries van dichtbij ervaren. Zie wat de dokters zien, voel hun onzekerheid – en ervaar de euforie wanneer alles op z'n plek valt.

Bekijk op bol.com

8.

Rebelse dieren  -   Rebelse honden

Rebelse dieren - Rebelse honden

Het leerzame en leuke kinderboek Rebelse honden van Kimberlie Hamilton is gevuld met stoere verhalen van rebelse honden. In dit bijzondere boek staan verhalen over meer dan dertig honden die écht (hebben) bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige viervoeters rondliepen? Of dat er een filmhond bestaat die op zijn hoogtepunt meer dan 2300 euro per week verdiende? En dat er een echte astropup is die door de ruimte reisde? Er is zelfs een hond die een eiland vol pinguïns beschermt. Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende honden van over de hele wereld. Lees over hondenhistorie, parmantige puppy's en nog veel meer. Leuke verhalen om te lezen voor jong en oud.

Bekijk op bol.com

9.

Macramé 2

Macramé 2

De interesse in macramé blijft groeien en steeds meer mensen (her)ontdekken deze geweldige handwerktechniek. Met het boek Macramé 2 van Fanny Zedenius leer jij de kneepjes van deze leuke techniek. Fanny Zedenius had al een boek over macramé. Intussen zijn veel beoefenaars ervaren knopers geworden dankzij dat boek. In Macramé 2 gaat de auteur verder met dezelfde techniek. Dit boek is bedoeld voor wie de basis van macramé al onder de knie heeft en op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Het bevat instructies voor meer dan dertig knopen: alle basisknopen en -technieken inclusief nieuwe knopen en gevorderde technieken. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als je touw tekort komt en hoe je moeilijke stukken aanpakt. En dan is het jouw beurt. Knoop de meest prachtige dingen en til je macramévaardigheden naar een hoger niveau. Macramé 2 is alles wat een mooi en goed handwerkboek moet zijn: prachtige ontwerpen met gedetailleerde werkbeschrijvingen en teltekeningen, stap-voor- stapfotografie en verleidelijke foto's.

Bekijk op bol.com

10.

Het grote boek over de aarde

Het grote boek over de aarde

Het grote boek over aarde van Anne-Sophie Baumann laat kinderen op een kleurrijke manier kennismaken met de aarde en alles wat daarmee te maken heeft. Hoe ontstaan bergen? Waar komt de lava vandaan die uit een vulkaankrater stroomt? Is er altijd leven op aarde geweest? Hoe hoog reiken de wolken? Is het overal op aarde even laat? Trek aan een flapje en leer alles over de explosieve binnenkant van een vulkaan, sla een pagina om voor een pop-upbergketen of draai aan het rad om de wieken van een windmolen te laten bewegen! In dit boek worden een heleboel beweegbare delen gecombineerd met gedetailleerde illustraties en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Zo leer je spelenderwijs alles over de werking van onze eindeloos fascinerende en wonderbaarlijke planeet.

Bekijk op bol.com