Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #20

Ben je op zoek naar een nieuw boek dat je kan lezen waardoor je de wereld om je heen even helemaal vergeet? Of wil je deze week juist iets nieuws leren? Neem dan snel een kijkje in de nieuwe Perfect Next Read. Leer in het boek Bloemen drogen van Morgane Illes hoe jij een uniek boeketje kan samenstellen met droge bloemen. Of kom terecht in een web van intriges in het boek Het is te koud om te sterven van Christian Frascella.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #20' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 8 juni kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welk genre lees jij het liefst en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #20

1.

Het is te koud om te sterven

Het is te koud om te sterven

Privédetective Contrera heeft veel dieptepunten in zijn leven gekend. Zo is hij ontslagen bij de politie, hij wordt namelijk beschuldigd van corruptie en van handelingen in drugs. Ook heeft hij een ex-vrouw die hem haat, een puberdochter die hem niet wil zien en woont hij bij zijn zus en haar gezin in huis omdat hij nergens anders heen kan. Contrera verdient zijn geld door overspelige echtgenotes in de gaten te houden. Doordat hij maar weinig geld verdient heeft hij zijn kantoor gevestigd in de hoek van een wasserette. Mohamed, de eigenaar van de wasserette, roept de hulp in van de detective. Hij moet onderzoek doen naar een vriend van zijn zoon, die om onbekende redenen grote schulden heeft bij een Albanese woekeraar. Niet veel later dient het eerste lijk zich aan en Contrera weet dat hij in een gevaarlijk web van intriges is beland. Lukt het de man om dit raadsel op te lossen en de moordenaar te vinden?

Bekijk op bol.com

2.

Was ik maar

Was ik maar

Mies van Hout neemt je in Was ik maar mee naar de dierenwereld. Alle beestjes in deze wereld zijn één voor één uniek. Ondanks dat ze bijzonder zijn, zijn ze toch jaloers op elkaar. Zo wil de spin graag aardiger gevonden worden, de vlinder hoopt dat ze op een dag minder opvalt en de slak zou graag willen leren springen. Door de jaloezie vergeten ze telkens waarom ze zelf zo bijzonder zijn. Toch is er één wezentje dat het meeste kan van allemaal. Maar welk wezentje is dit en wat kan hij dat anderen niet kunnen?

Bekijk op bol.com

3.

Prinses Super 3 -   Jippie! En de Onderwaterpiraten

Prinses Super 3 - Jippie! En de Onderwaterpiraten

Ga mee op de avontuurlijke zoektocht naar Felix, de beste gitarist van het land Jippe, in het boek Jippie! En de Onderwaterpiraten van Sanne Rooseboom. Felix verdween elf jaar geleden zonder enige reden. Prinses Super en Max gaan op zoek naar deze gitarist, hij is namelijk de vader van Max. De vader werd voor het laatst gezien toen hij samen met de Onderwaterpiraten vertrok naar hun eiland. De twee gaan samen met de lakei Rolf op reis door Jippie en Grom en later gaan ze de woeste golven tegemoet op de Diepzee. Gaat het hen lukken om Felix na al die jaren te vinden?

Bekijk op bol.com

4.

Ik ben Tara

Ik ben Tara

Danielle Emmerik vertelt in Ik ben Tara het aangrijpende verhaal van een meisje dat belandt in een wereld waar ze niet thuishoort. Wat zou jij doen als van de een op de andere dag je hele leven in elkaar stort en je partner je jaren lang heeft voorgelogen over zijn werk? Tara, studente pedagogiek, raakt verstrikt in een wereld van vrouwenhandel en prostitutie. Langzaam verliest ze grip op haar leven en neemt ze beslissingen die haar leven ingrijpend veranderen.

Bekijk op bol.com

5.

Bloemen drogen

Bloemen drogen

Gaan de bloemen die je op tafel hebt staan snel dood, maar vind je het zonde om ze weg te gooien? Dan is het boek Bloemen drogen van Morgane Illes echt iets voor jou! Stap voor stap legt de schrijfster uit hoe jij je eigen bloemen kan drogen en bewaren. Zo heb jij bijvoorbeeld het hele jaar door prachtige hortensia's staan. Daarnaast leert Illes je ook hoe je eenvoudig een mooi droog bloemen boeketje kan samenstellen. Met dit boek hoef je je de aankomende tijd dus niet te vervelen.

Bekijk op bol.com

6.

Wat kan ik leren van de Boeddha?

Wat kan ik leren van de Boeddha?

Tom Hannes laat ons in Wat kan ik leren van de Boeddha kennismaken met een van 's werelds bekendste religieuze figuren, namelijk de Boeddha. Kom meer te weten over hoe wij met behulp van de Boeddha een vrij, waardig en gelukkig leven kunnen leiden. Door middel van vijftig citaten leer je over de unieke combinatie tussen leegte en liefde. Maar leer ook meer over de Boeddha zelf en ontdek hoe je deze tips in je leven kan verwerken.

Bekijk op bol.com

7.

Meer luxe met minder

Meer luxe met minder

Hoe kan je meer doen met minder? En hoe kan je je huis nou echt een keer goed opruimen? Annelies Mentink geeft in het boek Meer luxe met minder hierop de antwoorden. Ga aan de hand van vijf stappen je huis, je slaapkamer of je keuken opruimen en ontdek wat je eigenlijk allemaal niet meer nodig hebt. Ze helpt je niet alleen met het opruimen van je huis, maar ze geeft je ook handige tips als het gaat om het kopen van spullen. Ontdek hoe jij je ecologische voetdruk kan verkleinen door duurzamer te leven. Met dit boek leer je hoe je met minder een luxer leven kan leiden, waarmee je meer tijd en geluk hebt.

Bekijk op bol.com

8.

Waarom…  -   Waarom jij van sterrenstof bent

Waarom… - Waarom jij van sterrenstof bent

Waarom jij van sterrenstof bent van Esther van Walraven leert je niet alleen allemaal nieuwe dingen over scheikunde, maar laat je ook experimenten. De gezondheidswetenschapper bespreekt in haar nieuwste boek vijftig verschillende onderwerpen. Zo leer je meer over de stofjes in de natuur en in ons dagelijks leven. En kom te weten waarom bladeren in de herfst verkleuren en krijg antwoord op de vraag of je over water kan lopen. Experimenteer er daarnaast op los met de verschillende proefjes die in het boek te vinden zijn.

Bekijk op bol.com

9.

Karels Crypto

Karels Crypto

Beleef urenlang puzzelplezier met het boek Karels crypto van Karel Vereertbrugghen. Zijn puzzels zijn razend populair onder de krantenlezers die elke zaterdag weer uitkijken naar een nieuwe crypto. Baan je een weg door tachtig unieke en bijzondere Karels Crypto's. Probeer de codes te kraken en de puzzels op te lossen.

Bekijk op bol.com

10.

Modern borduren

Modern borduren

Jennifer Cardenas Riggs leert je in Modern borduren hoe jij aan de slag kan gaan met de eeuwenoude handwerktechniek, genaamd borduren. Je kunt oneindig veel figuren borduren op tal van verschillende materialen, maar hoe begin je en wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Stap voor stap legt Jennifer je uit hoe je de leukste en creatiefste figuren kan borduren en het enige wat je hier voor nodig hebt zijn je handen, naald en draad, een stuk stof en een borduurring. Met dertig verschillende onderwerpen hoef jij je dus niet snel te vervelen en leer je elke keer weer iets nieuws.

Bekijk op bol.com