Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #21

Deze week staan er in de Perfect Next Read drie thrillerboeken in de spotlights. Perfect om deze huiveringwekkende Spannende Boeken Weken mee door te komen! Laat je op het puntje van je stoel zitten door het gloednieuwe negende deel Nog lange niet uit de Helen Grace-reeks van M.J. Arlidge. Of laat je meeslepen door de spannende verhalen van Val van Toni Coppers of Zilveren vleugels uit de Fjällbacka-reeks van Camilla Läckberg. Natuurlijk bevat de lijst veel meer dan enkel thrillers, dus neem snel een kijkje!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #21' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 15 juni kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke boeken zou jij aanraden om te lezen tijdens de Spannende Boeken Weken?

PRIJSVRAAG VAN PNR #21

1.

Helen Grace 9 -   Nog lange niet

Helen Grace 9 - Nog lange niet

Nog lange niet van M.J. Arlidge is alweer het negende deel in de Helen Grace-reeks. De schrijver neemt je wederom mee in een spannende thriller, die je niet snel zal vergeten. "Je hebt nog één uur te leven." Dit is de zin die de slachtoffers horen wanneer ze hun telefoon opnemen. Helen Grace raakt al snel betrokken in de zoektocht naar de nieuwe seriemoordenaar. Alleen is het een race tegen de klok die ze niet lijkt te winnen. De moordenaar is haar elke keer een stap voor. Helen heeft geen idee in welke richting ze moet zoeken, ze heeft namelijk geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat de slachtoffers allemaal bevriend zijn met elkaar. Lukt het Helen Grace om de moordenaar te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Bekijk op bol.com

2.

Het Briljante Bloemen Boek

Het Briljante Bloemen Boek

Het Briljante Bloemen Boek van Yuval Zommer is het perfecte kinderboek voor deze zonnige dagen! Leer samen met je kind alles over de verschillende bloemen met dit prachtige en kleurrijk geïllustreerde boek. Eerder in deze reeks van Yuval Zommer kon je al kennis maken met verschillende soorten dieren in de zee, op het land en in de lucht. Deze keer is het de beurt aan de prachtige bloemen om ons heen. Ontmoet allerlei kleurige, vreemde, vleesetende en wonderlijke bloeiende planten van over de hele wereld. En ontdek waar ze groeien, hoe ze overleven, hoe ze dieren lokken en nog veel meer. Kun je ook de bijzondere bloembol vinden die in dit boek verstopt is?

Bekijk op bol.com

3.

De nieuwe tijd 1 -   Dochters van een nieuwe tijd

De nieuwe tijd 1 - Dochters van een nieuwe tijd

Dochters van een nieuwe tijd van Carmen Korn is het eerste deel van een allesomvattende en meeslepende trilogie genaamd De nieuwe tijd. Het boek gaat over vier vrouwen die allemaal hopen dat alles achter de rug is na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd. Samen zien ze de wereld transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij. De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap. Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, vermout, cocktails, opiumkelders en Chinese restaurants, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi's.

Bekijk op bol.com

4.

Zilveren vleugels

Zilveren vleugels

De fans van Camilla Läckberg kunnen weer genieten van een nieuw en spannend verhaal. De rust in het leven van Faye is maar van korte duur, als ze plotseling weer in het nauw gedreven wordt. Ze is verhuisd naar het buitenland, zo kan ze haar bewogen verleden snel achter zich laten. Haar bedrijf Revenge is succesvoller dan ooit en haar ex-man zit veilig opgesloten in de gevangenis. Maar alles verandert als haar bedrijf wordt bedreigd en Faye weer moet terugkeren naar Stockholm. Samen met een zorgvuldig samengesteld team gaat zij de strijd aan om haar bedrijf, de mensen om haar heen en zichzelf te redden. Gaat het haar lukken om te ontsnappen aan haar verleden en weer opnieuw te beginnen? Je leest het allemaal in Zilveren vleugels.

Bekijk op bol.com

5.

Val

Val

Val is de nieuwe spannende thriller van Toni Coppers. Leer de privédetective Alex Berger kennen. Hij was vroeger commissaris bij de Moord in Brussel. Wanneer Alex vijfenveertig is besluit hij te stoppen bij Moord en zijn leven overboord te gooien. De oud privédetective leeft sinds kort een teruggetrokken bestaan in Oostende. Echter is hij niet ongelukkig, hij kijkt met liefde naar de zee en praat vaak met de meeuwen die langs vliegen. In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de bloei van haar leven, koelbloedig vermoord in haar loft. De moordenaar laat een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium achter op haar buik. Sara, een rechercheur, moet de onverklaarbare moord onderzoeken. Ze roept de hulp in van haar ex-chef en goede vriend Alex Berger. Al snel valt er een tweede slachtoffer, dit keer in Vlaanderen. Langzaam maar zeker komt de familie Bonard in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd David Bonard. Alex gaat achter de schermen op onderzoek uit. Maar dan gebeurt er iets onverwachts, Alex krijgt een persoonlijk bericht van Bonard. Hij wordt uitgenodigd om op bezoek te komen in zijn landhuis aan het Meer van Lugano. Dan blijkt al snel dat Alex niet alleen maar aan de zijlijn kan blijven staan en dat hij toch meer betrokken is dan dat hij zelf zou willen.

Bekijk op bol.com

6.

Het zonnige zomerboek

Het zonnige zomerboek

Het zonnige zomerboek van Annemarie Bon is een fantastische voorleesbundel om de hele vakantie van te genieten. In deze heerlijke dikke bundel vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Een perfect boek om (voor)gelezen te worden in het zonnetje in de tuin of gezellig in bed op een zomerse avond. Zelfs als het geen mooi weer is, zal dit boek je dat heerlijke zomergevoel bezorgen met verhalen over onder andere zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen. Geniet van meer dan 25 geweldige auteurs en prachtige, kleurrijke illustraties.

Bekijk op bol.com

7.

Boer Boris - Boer Boris heeft het heet

Boer Boris - Boer Boris heeft het heet

Boer Boris heeft het heet van Ted van Lieshout en Philip Hopman is het nieuwe boek in de Boer Boris kinderboekenreeks. Het is hartje zomer en bloedheet, al helemaal voor de schapen. Boer Boris lost het op in Boer Boris heeft het heet! De jonge boer heeft het al warm, maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt. Auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman maken samen de immens populaire Boer Boris-serie, de prentenboeken over de stoere Boris die zijn eigen boerderij runt. Dit nieuwe deel is wederom perfect om van te genieten samen met je kind.

Bekijk op bol.com

8.

Groot Gluurboek. Dinosauriërs

Groot Gluurboek. Dinosauriërs

Groot gluurboek: dinosauriërs van Camilla de la Bedoyère is een leerzaam en vermakelijk boek waarin je middenin het rijk van de dinosauriërs terechtkomt. Ben je klaar voor een dino graafavontuur? Laat de paleontoloog in jezelf los tijdens dit prehistorische avontuur! Beweeg met je vergrootglas en ga op zoek naar fossielen van de indrukwekkendste dinosaurussen die ooit leefden op onze planeet!

Bekijk op bol.com

9.

Kidsweek 7 -   Het grote Kidsweek doeboek

Kidsweek 7 - Het grote Kidsweek doeboek

Het grote kidsweek doeboek deel 7 bevat de leukste Kidsweek-doedingen! Ook dit jaar hoef jij je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe doeboek van Kidsweek met de beste puzzels, moppen, raadsels, verhalen, strips, knutsels en recepten uit de leukste krant van Nederland! In dit doeboek vind je natuurlijk verhalen van je favoriete schrijvers, onder wie Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous, Sanne Rooseboom en Arend van Dam. Perfect vermaak voor op vakantie, achter in de auto of tijdens een druilerig weekend. Met Het grote Kidsweek doeboek deel 7 is vervelen onmogelijk!

Bekijk op bol.com

10.

Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding

Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding

Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding van Eric de Maerteleire ontmaskert alle broodjeaapverhalen over voeding. Dagelijks worden we om de oren geslagen met welgemeende adviezen en allerlei beweringen over voeding. Denk aan: Eet nooit fruit na de maaltijd. Van aardappelen word je dik. Tomaten zijn goed voor je prostaat. Spelt is een supergraan. Het vastendieet is een goede manier om af te vallen. Of is een ketogeen dieet beter? Vele van deze inzichten spreken elkaar tegen; sommigen kloppen, anderen zijn slechts gedeeltelijk waar en weer andere zijn compleet uit de lucht gegrepen. Maar wat en wie kunnen we nog geloven? Wat mogen we nu wel eten en wat beter niet? In Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding geeft Eric De Maerteleire je antwoorden op vele vragen over voeding, waarbij hij zich baseert op het recentste wetenschappelijk onderzoek. Je zult regelmatig verbaasd van iets opkijken of bevestigd zien wat je al wist, maar ook zal blijken dat heilige huisjes vaak niet overeind blijven en dat sommige "volkswijsheden' naar de prullenmand worden verwezen. Eén ding is zeker: door kleine dingen te veranderen in je voeding en je levensstijl, kun je een stuk gezonder leven.

Bekijk op bol.com