Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #23

De zomerse periode is weer in aantocht. Perfect weer om heerlijk onderuitgezakt in de tuin een boek lezen, om vervolgens geheel de tijd vergeten en voor je het weet ben je alweer op de laatste bladzijde beland. En het leukste van alles is dat je dan weer op zoek kan gaan naar een nieuw boek. Met deze nieuwe Perfect Next Read lijst heb je gegarandeerd genoeg keuze uit de nieuwste, leukste en meest inspirerende boeken. Neem snel een kijkje!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #23' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 29 juni kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Van welk boek krijg jij echt een vakantiegevoel en waarom?

PRIJSVRAAG VAN PNR #23

1.

Het licht van die dagen

Het licht van die dagen

Het licht van de die dagen van Stephan Abarbanell is een spannende en intrigerende roman over hoe het verleden ons tekent. Een kibboets nabij de Israëlisch-Libanese grens in 1982. Bij een raketaanval redt een vreemdeling het leven van de jonge Duitse arts Robert Landauer. Dat moment bepaalt onverwachts de toekomst van hen beiden. Meer dan dertig jaar later ontmoeten de mannen elkaar opnieuw in Berlijn en zijn redder van toen vraagt Landauer om een gunst: hij moet hem helpen een vrouw te vinden wier sporen in Beiroet verloren zijn gegaan tijdens de oorlog in Libanon. Landauer vertrekt en zijn reis naar het Midden-Oosten wordt een reis naar zijn eigen verleden.

Bekijk op bol.com

2.

Zullen we het liefde noemen?

Zullen we het liefde noemen?

Zullen we het liefde noemen? van Tine Bergen is een spannende psychologische thriller die je niet meer weglegt tot je aan het einde bent beland. Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook de leerkracht die vorig schooljaar het leven van Linus heel erg zuur heeft gemaakt. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Bekijk op bol.com

3.

Ik hou je hand vast

Ik hou je hand vast

Ik hou je hand vast van Janie Brown is een prachtig boek vol liefdevolle gesprekken tussen een verpleegkundige en haar patiënten. Janie Brown is al meer dan dertig jaar oncologieverpleegkundige en vertelt over de meest bijzondere ervaringen die ze had met mensen aan de rand van het leven. Elk gesprek onthult een ander perspectief op onze sterfelijkheid. Een ontroerend en prachtig geschreven boek dat hoop en troost biedt. Ik hou je hand vast gaat over zorgzaamheid en compassie. Dit oprechte boek bevat twintig verschillende verhalen die alle lezers weer iets anders meegeven. Misschien ga je persoonlijk ergens doorheen, werk je in de zorg of wil je iemand ondersteunen van wie je veel houdt. Janie Brown biedt je allerlei handvatten om je deel te laten voelen van een groter, collectief en hoopvol verhaal.

Bekijk op bol.com

4.

De laatste toevlucht

De laatste toevlucht

De laatste toevlucht van Marissa Stapley is een nagelbijtend en boeiend verhaal over relaties en elkaar trouw blijven, maar vooral over leugens en dodelijke geheimen die koste wat het kost verborgen moeten blijven. In de luxueuze omgeving van de prachtige Riviera Maya in Mexico is het exclusieve resort gevestigd van artsenechtpaar Miles en Grace Markell. Te midden van de zon en de zee wordt hier relatietherapie gegeven aan echtparen die het zich kunnen veroorloven. Voor de meeste is dit de laatste kans om hun huwelijk te redden. Als de stellen van start gaan met het intensieve relatietherapieprogramma, blijkt al snel dat Miles en Grace minder perfect zijn dan ze doen voorkomen. En als de therapeuten en hun gasten worden overvallen door noodweer en geïsoleerd raken van de buitenwereld, neemt niemand het meer zo nauw. Onzekere uren volgen en gevoeligheden worden geopenbaard. Geen huwelijk blijft onaangetast. En dan verdwijnt Miles Markell plotseling. Wie is nog loyaal naar wie?

Bekijk op bol.com

5.

De make-over

De make-over

Het gloednieuwe boek De make-over van Tessa Bailey is een hartverwarmend en hilarisch verhaal dat je niet wil missen. Georgies familie heeft een goedlopend renovatiebedrijf, maar tot verdriet van haar ouders heeft zij besloten een ander pad te kiezen. Zij organiseert kinderpartijtjes en verjaardagsfeestjes en maakt anderen graag aan het lachen. Daarnaast is ze vastbesloten om een vrouw van de wereld te worden! De eerste stap die ze wil zetten is: een nieuwe opzet voor het bedrijf. Ze wil een website die iets minder oubollig is,. Stap twee: een hele nieuwe garderobe. Stap drie: snel de "looks' aanpakken en ten slotte Stap vier: de markt op en stoppen met die verliefdheid op Travis Ford! Je leven opnieuw inrichten betekent ook de waarheid onder ogen zien: Georgie heeft al in eeuwen geen date meer gehad. En wie is er nu beter geschikt om haar imago op te vijzelen dan de plaatselijke sportheld en favoriet van de roddelbladen? Tijd voor actie!

Bekijk op bol.com

6.

Huid tegen huid

Huid tegen huid

Huid tegen huid van Anja Feliers is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof. Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker. Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los. Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.

Bekijk op bol.com

7.

Quotum

Quotum

Maak kennis met het nieuwe boek Quotum van Marloes Morshuis. De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen, stelt de Wereldraad een quotum in: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg. Ook voor Axel en Tommy is er geen plek meer. Ze zijn in de slinkstand gezet: ze kunnen niet naar school, moeten leven van een karig voedselpakket en werken in slinkerdienst. Net als miljoenen andere slinkers mogen ze zo weinig, dat ze maar voor de helft meetellen. Zo wil de Euro-Unie zonder bloedvergieten het quotum van de Wereldraad halen. Het leven van slinkers is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleeft het wel.Of, toch niet? Axel en Tommy moeten vluchten nadat hun ouders zijn opgepakt. Tijdens hun zoektocht naar een veilige plek, ontdekken ze langzaam maar zeker de duistere krachten achter het quotum.

Bekijk op bol.com

8.

Weg van jou

Weg van jou

Weg van jou van Sophie Jansen is een gloednieuwe spannende jeugdthriller. Het leukste van mijn tijd op de middelbare school, dat is wat er over de Romereis wordt gezegd. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten? Dan gebeurt er iets wat de boel op scherp zet: tijdens het avondeten blijkt Fenna spoorloos verdwenen. Als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.

Bekijk op bol.com

9.

Zie mij

Zie mij

Zie mij van Jennifer Hillier is een intelligente, verrassende thriller voor de liefhebbers van Gillian Flynn, Karin Slaughter en Lisa Gardner en de Netflixserie YOU. Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes. Veertien jaar later worden Angela's stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo's ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo's eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Bekijk op bol.com

10.

Zwem

Zwem

Ben je een liefhebber van zwemmen? Dan is het boek Zwem. van Suzanne Brummel echt iets voor jou. Of je nu twaalf jaar oud bent, tegen de zeventig loopt, een beginner of juist gevorderde bent: dit boek is als de personal coach die je wegwijs maakt in de zwemsport en die je leert beter, sneller en efficiënter te zwemmen. Zwemmen is een van de beste manieren om af te vallen, aan je conditie te werken, blessures te verlichten en tot rust te komen. En zwemmen is vooral heel erg leuk. Suzanne Brummel, voormalig Nederlands kampioen Open Water Zwemmen en sportblogger, leert je met dit boek hoe je een betere zwemmer wordt. Leer de basis van de borstcrawltechniek, manieren om efficiënter te trainen en wat je het beste kunt eten voor en na het zwemmen. Ook is er een speciaal hoofdstuk over openwaterzwemmen. Het boek voor iedere sporter en bankhanger die graag in beweging wil komen.

Bekijk op bol.com