Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #24

Het Noorden van Nederland viert al zomervakantie! De perfecte tijd om je leesstapel weg te werken en nieuwe boeken op de lijst te zetten. Of je nou vakantie gaat vieren of niet, graag helpen we je bij het vinden van nieuwe, inspirerende boeken. Bij de Perfect Next Read van deze week vind je thrillers, non-fictie, romans én kinderboeken. Genoeg om uit te kiezen dus!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #24' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 13 juli kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Van wanneer tot wanneer is de zomer?

PRIJSVRAAG VAN PNR #24

1.

Volkerak

Volkerak

Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. De voortvluchtige crimineel Sven van der Linde heeft het op haar gemunt. Ze vecht er in Volkerak voor om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen en Sven blijft haar gedachten beheersen. Voor haar werk wordt Zoë betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Lukt het haar wel deze zaak op te lossen nu ze al zo veel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden?

Bekijk op bol.com

2.

Meerminnen verdrinken niet

Meerminnen verdrinken niet

Dit historische verhaal is gebaseerd op ware - soms ongelofelijke - gebeurtenissen uit 1911. Het verhaal gaat vver stiekem meevaren over de Schelde, naar Antwerpen. Over een dokter die misschien wel zijn vrouw vermoordde. Over de vergeten Stormramp die het dan grootste mosselvissersdorp van Nederland overkwam. En hoe je de hevigste stormen kunt trotseren. Een boek om in te duiken en in te verdrinken.

Bekijk op bol.com

3.

De Monsterdokter  -   De Monsterdokter

De Monsterdokter - De Monsterdokter

Ben jij een draak met maagproblemen? Of een alien met een verkoudheid? Misschien ben je eeen yeti met een pijnlijke voet? Dan kan je een afspraak maken bij de monsterdokter. Geen pijntje is te klein en geen wezen is te groot. Appie is heel normaal. Hij wordt ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap. Dat blijkt nog een flinke opgave te zijn. Hij moet alle bijzondere patiënten helpen én een manier vinden om de kliniek te redden!

Bekijk op bol.com

4.

Zij die zwijgt

Zij die zwijgt

Op een koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en op blote voeten langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als hij ontdekt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal. In de tussentijd wordt het lichaam van een populaire YouTuber aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Ze ontdekken dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Dit is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als ze niet opschieten ook niet het laatste.

Bekijk op bol.com

5.

De verborgen wereld van de vos

De verborgen wereld van de vos

Ecoloog Adele Brand heeft een diepe fascinatie voor de vos, die ze tot in detail uitlicht in dit boek. Ze laat zien hoe de vos door zijn intelligentie en zintuigen niet alleen in de natuur kan overleven, maar ook in betonnen parkeergarages en langs drukke spoorlijnen. Adele Brand deelt een schat aan ervaringen en verhalen met ons; het resultaat van een levenslange obsessie met dit buitengewone schepsel.

Bekijk op bol.com

6.

Liefde is voor losers

Liefde is voor losers

De vijftienjarige Phoebe vindt dat liefde maar voor losers is. Zij gaat er in ieder geval niet aan beginnen. Tenminste, dat denkt ze. Totdat ze Emma ontmoet, die al haar plannen en theorieën in de war schopt. Phoebe schrijft haar kijk op het leven en wat haar overkomt op in haar dagboek. Ze is de volgende in een reeks sterke vrouwen als Bridget Jones en Georgia Nicholson, maar dan van nu. Wibke Brueggemann woont tegenwoordig in Londen, maar ze groeide op in Duitsland en de Verenigde Staten. "Liefde is voor losers' is haar debuut.

Bekijk op bol.com

7.

Motherwell

Motherwell

Wanneer haar moeder is overleden, keert Deborah Orr terug naar haar ouderlijk huis in Motherwell. Terwijl ze het huis opruimt wordt ze geconfronteerd met herinneringen uit haar jeugd. Ze denkt terug aan de huizen waar ze woonden en aan haar schooltijd, maar ook aan de jaloezie van haar moeder, de spanningen thuis en de uitgesproken vijandigheid. Pas nu kan ze duidelijk zien hoe disfunctioneel haar familie was, en hoe allesbepalend de invloed van haar moeder op de rest van haar leven is geweest.

Bekijk op bol.com

8.

Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs

Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs

In Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs vertelt Katherine Rundell waarom kinderboeken zo belangrijk zijn. Op dit moment is ze een van de belangrijkste kinderboekenauteurs van het Verenigd Koninkrijk. Ze toont aan waarom je kinderboeken niet de rug moet toekeren als je eenmaal volwassen bent, en dat het lezen van kinderboeken je wereld alleen maar vergroot.

Bekijk op bol.com

9.

Global Strike

Global Strike

Ooit was Charles Street een zeer gerespecteerde MI6-agent. Door een verschrikkelijke fout is hij zijn baan kwijtgeraakt. Nu is hij een wanhopig man die teert op zijn vroegere glorie en nauwelijks rond kan komen. Dan doet hij een ontdekking die de nieuwe president van de Verenigde Staten de kop kan kosten en een wereldwijd conflict kan veroorzaken. En die Street op de dodenlijst van Rusland doet belanden. Aan John Porter en John Bald de taak hem te vinden voor de Russen dat doen.

Bekijk op bol.com

10.

Op Baba's rug

Op Baba's rug

Koko zit altijd op Baba's rug, want daar is het veilig en vertrouwd. Hij eet op Baba's rug, hij speelt er en hij plast er zelfs. Het liefst komt Koko er nooit van af. Tot hij op een dag ergens anders naartoe wil dan Baba...

Bekijk op bol.com