Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #25

Het heerlijke zomerse weer heeft Nederland bereikt! De bikini's en zwembroeken kunnen weer uit de kast getrokken worden. Of je nou een bruin kleurtje opdoet aan de Nederlandse stranden of binnenkort met de camper op weg naar Frankrijjk gaat, met een boek ben je er zo. Wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte boek om mee op reis te gaan.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #25' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 20 juli kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is jouw favoriete vakantieland?

PRIJSVRAAG VAN PNR #25

1.

In sluitertijd

In sluitertijd

In de warmste nacht van het jaar maakt Marius een einde aan zijn leven. Overdonderd door zijn daad blijven zijn vrouw Caro en hun drie dochters alleen achter. Caro begint een obsessieve zoektocht naar alles wat achteloos aan haar voorbij moet zijn gegaan en pijn waarvan is weggekeken. Ze raakt intiemer met Mairus na zijn dood dan toen hij nog in leven was. In sluitertijd is een liefdevolle autobiografische roman over een man en een vrouw in een veeleisende maatschappij waarbinnen groeiende eenzaamheid, complexe familieverhoudingen, gistende woede vermengd met schaamte onder een stolp weggestopt zitten.

Bekijk op bol.com

2.

Hoe ik nu leef

Hoe ik nu leef

Hoe ik nu leef gaat over de 15-jarige Amerikaanse Daisy, die bij haar familie in Engeland logeert als er een wereldoorlog uitbreekt. Meg Rosoffs debuut is bekroond met de prestigieuze Guardian Children's Fiction Prize, de Michael L. Printz Award en de Branford Boase Award.

Bekijk op bol.com

3.

Uitverkoren

Uitverkoren

Op een duistere dag drong het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou 'de uitverkorene' zijn die de wereld kon redden. Het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

Bekijk op bol.com

4.

Verbannen

Verbannen

Een Servische bende wiens winsten afkomstig zijn van valse kernwapens. Een onteerde Russische generaal met toegang tot het échte werk. Een wraakzuchtige Somalische krijger met een doel waarvoor hij de hele wereld zou laten afbranden. Een vervallen overheidsinstantie zonder de informatie om hem te stoppen. Slechts één man die ziet wat eraan komt. En zelfs hij kan het misschien niet voorkomen. Marc Dane racet tegen de tijd van geheime CIA-gevangenissen naar de wolkenkrabbers van Dubai en van stormachtige olieplatforms voor de Afrikaanse kust naar de oude grotten onder Napels.

Bekijk op bol.com

5.

Antwerpen 1920

Antwerpen 1920

Eén dag na de wapenstilstand op 11 november 1918 belde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Pierre de Coubertin, met het Belgisch Olympisch Comité. Hij liet weten de vooroorlogse kandidatuur van Antwerpen voor de organisatie van de VIIe Olympiade in 1920 te willen steunen. Door de korte voorbereidingstijd en geldgebrek werd het een olympiade vol eigenaardigheden. Atleten kregen bijvoorbeeld onderdak in Antwerpse scholen die tijdelijk waren verbouwd. De VIIe Olympiade ging de geschiedenisboeken in dankzij de invoering van de olympische vlag, de eerste olympische eed en de overwinning van de Belgen in de voetbalfinale. Toch zijn er veel meer olympische verhalen. Dit boek brengt ze weer aan de oppervlakte.

Bekijk op bol.com

6.

Bloemen van de duisternis

Bloemen van de duisternis

Bloemen van de de duisternis is de nieuwste roman van Tatiana de Rosnay, de auteur van Haar naam was Sarah en De familiereünie. Clarissa, een schrijver met een getroebleerd verleden, verlaat na een afschuwelijke ontdekking haar echtgenoot. Ze vindt een nieuw appartement via CASA, eigenaar van een gewild complex dat exclusief bestemd is voor kunstenaars. Maar al snel krijgt ze het gevoel dat iemand haar continu bespiedt; dromen en werkelijkheid beginnen in elkaar over te lopen. Clarissa wordt steeds labieler. Wie zit er achter CASA? Clarissa gaat zelf op onderzoek uit, maar haar dochter vreest dat haar moeder de grip op de werkelijkheid verliest.

Bekijk op bol.com

7.

De fijnste plek van de wereld

De fijnste plek van de wereld

Haas zat met zijn konijnenvrienden op de top van de heuvel. Ze keken naar hun weiland. Dat zag er prachtig uit. "Wat denken jullie… is dit de fijnste plek van de wereld?' vroeg Haas. 'Natuurlijk!' zeiden de konijnen. "Hier kunnen we rondrennen en tikkertje spelen.' "Maar dat kunnen we toch overal?' zei Haas. De konijnen hoorden hem niet meer. Ze renden alweer weg. Ook Beer, Eend en de vogeltjes verzekeren Haas dat dit de fijnste plek van de wereld is. Maar hij twijfelt en gaat op reis om te kijken of er een betere plek te vinden is. Hij komt op de mooiste plaatsen en trekt de hele wereld rond. Om uiteindelijk één ding te ontdekken: de fijnste plek van de wereld is waar je vrienden zijn.

Bekijk op bol.com

8.

Kate Marshall 1 -   Zonder gezicht

Kate Marshall 1 - Zonder gezicht

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate's carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter. Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Bekijk op bol.com

9.

Kookboek van Utrecht

Kookboek van Utrecht

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes. Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.

Bekijk op bol.com

10.

Vrouw met ballen

Vrouw met ballen

Vrouw met ballen is een maatschappelijk relevante en confronterende pageturner waarin het onuitgesprokene wordt besproken. Over de eerste ontmoeting, de transitie en hun leven nadien. Het boek leest als een roman, met als dwingende verhaallijn de vraag: is onvoorwaardelijke liefde een keuze?

Bekijk op bol.com