Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #28

Het is weer tijd voor een nieuwe Perfect Next Read! Speciaal voor de allerkleinsten staan er deze week maar liefst drie kinderboeken in de spotlight. Heb je juist zin in een lekker boek voor jezelf? Dan staat er vast een interessant boek voor je tussen!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #28' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 10 augustus kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is de titel van het nieuwste boek van Suzanne Vermeer?

PRIJSVRAAG VAN PNR #28

1.

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur. Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

Bekijk op bol.com

2.

De dokter is uw kameraad niet

De dokter is uw kameraad niet

Guust Van Mol – een pseudoniem – is al op jonge leeftijd een fanatieke maoïst bij Amada, de voorloper van de PVDA. Op aanraden van de enig zaligmakende marxistisch-leninistische partij breekt hij zijn universitaire studies af om in een fabriek te gaan werken. "Proletariseren' heet dat in het begin van de jaren zeventig. Guust werkt in een asbestbedrijf, delft naar kolen en rijdt met de tram. Elke vrije minuut steekt hij in de opbouw van de revolutionaire partij. Zeer tegen de zin van zijn kameraden gaat hij op latere leeftijd geneeskunde studeren. Hij breekt met de partij na een ontnuchterende studiereis naar China. Van Mol wordt huisarts in Turnhout en veroorzaakt daar reuring. Hij wordt actief bij de Sp.a, schopt het zelfs tot Vlaams parlementslid, maar verlaat uiteindelijk ontgoocheld de partijpolitiek. Hij zoekt asiel in Rotterdam, waar hij tien jaar lang huisarts is in een achterstandswijk. Hij maakt er kennis met de boeken van de oerconservatieve arts en denker Theodore Dalrymple. Alles waar Guust ooit in geloofde, besluit hij, berust op een leugen. Je helpt mensen niet door solidair te zijn.

Bekijk op bol.com

3.

Kijk mijn letter

Kijk mijn letter

Klank, ritme, rijm en herhaling: de ingrediënten die verhalen toegankelijk maken voor beginnende lezers. In Kijk mijn letter komen alle letters van het alfabet en nog eens veertien andere lettercombinaties aan bod. Bij elke letter hoort een rijmpje waarin de letter – of de klank – terugkomt. Zo leren kinderen niet alleen losse woorden, maar ook de context waarin ze gebruikt worden. De speelse beelden versterken de tekst en zijn niet alleen een feest om te bekijken, maar nodigen uit tot gesprek. Wat herkennen de lezers erin? We spelen met letters in een lange rij, we zeggen de klank en het rijmpje erbij - doe je mee?

Bekijk op bol.com

4.

vliegramp Tenerife

vliegramp Tenerife

De vliegramp op Tenerife, 27 maart 1977, ontstond doordat een opstijgende (180 w) Boeing-747 van de KLM op de startbaan frontaal in botsing kwam met een 747 van Pan American World Airways, op een deel van de startbaan waar zij niet mochten zijn. Het Pan Am-vliegtuig negeerde in de mist een geïnstrueerde afslag en taxiede verder, het KLM-vliegtuig had geen toestemming om op te stijgen. Met 583 doden en 61 gewonden was en is het de zwaarste vliegramp in de geschiedenis. Negentien maanden later rapporteerden de Spaanse onderzoekers dat alleen de KLM-gezagvoerder oorzaak was. De aandelen van de Pan Am-captain en de Spaanse luchtverkeersleider werden niet genoemd, waardoor de oorzaak alleen bij de KLM-gezagvoerder werd gesuggereerd. Dat was een aantijging, een valse beschuldiging die op tv nog altijd zo wordt uitgezonden. Voor de auteur, journalist en in 1977 na de vliegramp op Tenerife, was het aanleiding vliegramp en afwikkeling minutieus te beschrijven om de aantijging te weerleggen. Daarbij bleek ook, dat Spanje de vliegramp heeft aangegrepen voor een politieke ruil en door de Verenigde Staten werd voorgedragen voor lidmaatschap van de NAVO.

Bekijk op bol.com

5.

Amerikanen

Amerikanen

Het machtigste land ter wereld worstelt met onoverbrugbare conflicten, grote ongelijkheid en maatschappelijke achteruitgang. In Amerikanen. Het had zo mooi kunnen zijn schetst Amerikakenner Steven De Foer een even treffend als ontluisterend beeld van een uitverkoren natie. Een scherp zicht op de Amerikaanse malaise is noodzakelijk om onze eigen toekomst te vrijwaren. De Foer beschrijft concreet hoe pure gulzigheid – naar eten, geld, macht, vertier – de Verenigde Staten mooi maar meedogenloos maakte, en veel Amerikanen gefrustreerd liet over de grote onvervulde beloften. Een urgent boek in wat een sleuteljaar in de Amerikaanse politieke geschiedenis wordt.

Bekijk op bol.com

6.

Easy@home. Back to basic met ilse

Easy@home. Back to basic met ilse

Hoe kan ik makkelijk een rollade maken? Hoe begin ik aan een lekkere bouillon? Welk deel van de kip gebruik ik in mijn wok? Of hoe krijg ik een krokant korstje aan de vis? Omdat niet iedereen als kind naast zijn moeder in de potten stond te roeren, geeft Ilse D'hooge in Easy@home. Back to Basic naast 50 gloednieuwe recepten ook de basis van het koken mee, en helemaal passend in onze huidige leefwereld. Geen uren in de keuken, maar toch verfijnde gerechten door op de juiste manier te werk te gaan.

Bekijk op bol.com

7.

Schaap zwemt (niet

Schaap zwemt (niet

In dit uitvouwbare boekje maakt Schaap kleuters laagdrempelig bewust van de afvalberg waar ze zelf ook een beetje aan bijdragen, maar toont het maatschappijkritische beestje tegelijkertijd ook de oplossing. De negatieve emoties en de eenvoudig getoonde afbraaktijden maken het afvalprobleem tastbaar voor jonge kinderen, en geven ook zin om er daarna iets aan te doen. Wie wil immers niet dat haai en zeeotter weer blij worden?

Bekijk op bol.com

8.

Contender 2 - De uitdager

Contender 2 - De uitdager

Het eerste gevecht is voorbij, maar de spelen zijn pas net begonnen… Cade en zijn vrienden hebben de kwalificatieronde van het dodelijke spel van de mysterieuze opperheren overleefd. Tijd om te treuren om de kameraden die zijn overleden is er niet, de volgende ronde wacht op ze. Opnieuw moeten ze de jungle in, nu om wapens te zoeken voor een uitzonderlijk duel. Maar het zijn niet de beesten uit de jungle waarvan ze het meest te vrezen hebben. Kan Cade op tijd ontsnappen om voor het overleven van zijn eigen soort te vechten? Of zal hij sterven als gladiator in het Colosseum van Nieuw Rome? De uitdager is het vervolg op De uitverkorene

Bekijk op bol.com

9.

Liefdevol opgedragen

Liefdevol opgedragen

Wat schreef Alfons De Ridder of Willem Elsschot als opdracht in zijn boeken voor dierbaren, bekenden en bewonderaars? Martine Cuyt ging hier meer dan zes jaar naar op zoek en verzamelt in dit boek ruim vierhonderd opdrachten. Ze komen chronologisch aan bod, en gerangschikt per persoon. Zo biedt dit boek een intrigerende inkijk in de levensloop van Elsschot. Tegelijk portretteert het zijn vaak iconische tijdgenoten. Elsschot zoals u hem nog niet kent.

Bekijk op bol.com

10.

Mijn kijk op de wereld

Mijn kijk op de wereld

Door onderzoek en feiten leerde Hans Rosling te verklaren hoe de wereld werkte. Met zijn nieuwsgierigheid, durf en betrokkenheid groeide hij uit tot een wereldwijd geliefd onderzoeker. In deze postuum uitgebrachte autobiografie vertelt hij openhartig over zijn leven en neemt hij ons nog een keer mee in zijn wondere wereld van feiten. En Rosling doet dat zoals we van hem gewend zijn: vol humor en met vele prachtige verhalen en anekdotes. In geuren en kleuren vertelt hij hoe een jongen van eenvoudige komaf gebruik kon maken van de wetenschap en de wereld opnieuw kon uitleggen. Over zijn tijd in Afrika en de ontmoetingen met mensen die hem anders leerden kijken en bepalend zijn geweest voor zijn leven en voor zijn inzichten. Maar hij staat ook stil bij de moeilijke beslissingen. Of dat nu op de spoedpoli in Afrika is, in de bestuurskamers van Davos, of in zijn persoonlijke leven.

Bekijk op bol.com