Header PNR winter
Header PNR winter
Winactie

Perfect Next Read #3

De poëzieweek 2020 is in volle gang en duurt nog tot en met woensdag 5 februari. Het thema van deze poëzieweek is: de toekomst is nu. Een goed moment om nieuwe boeken te introduceren die de interesse voor dit thema aanwakkeren. Zo hebben we Buiten Beeld, een spannende en indringende debuutroman over betrokkenheid en schuld, over wat echt is en wat we graag geloven binnen de journalistiek. Het kinderboek Dood zijn, is dat voor altijd? Het vraag en antwoord boek waarin kinderen op een toegankelijke manier kennis maken met verdriet en afscheid nemen. En tenslotte, Meer dan ooit, een prachtige feelgoodroman over loslaten en ontdekken wat echt belangrijk is in het leven.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #3' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag en vermeld jouw gegevens.

Na 10 februari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Wat was het thema van de poëzieweek in 2018?

PRIJSVRAAG VAN PERFECT NEXT READ #3

1.

Buiten beeld

Buiten beeld

' Buiten Beeld' van Jurriaan van Eerten is een actuele roman die is gebaseerd op de beroemde foto van Kevin Carter: 'De Gier'. Hoofdpersonage Alex is journalist en doet verslag van een grote demonstratie in Venezuela. Wanneer hij de 'perfecte' foto maakt, van een demonstrant die door een kogel wordt geraakt, heeft dat grote gevolgen. Niet voor de situatie in Venezuela, maar wel voor zijn persoonlijke faam. Alex begint te twijfelen over het nut van zijn werk. Maakt het vastleggen zonder ingrijpen hem niet tot medeschuldige? Kun je als journalist wel echt verandering teweegbrengen? Bij zijn volgende reportage verzint hij een aantal details zelf, en wanneer hij merkt hoe makkelijk dat gaat, schuiven zijn grenzen steeds verder op.

Bekijk op bol.com

2.

Dood zijn, is dat voor altijd?

Dood zijn, is dat voor altijd?

' Dood zijn, is dat voor altijd?' is een boek voor ouders die het vaak moeilijk vinden om over de dood te praten met kinderen. Ze weten niet goed hoe het aan te pakken en zijn bang dat ze iets verkeerds zullen zeggen, dus zwijgen ze liever. Maar dat neemt de vragen niet weg. En kinderen die met vragen zitten, gaan op zoek naar antwoorden. Krijgen ze die niet van een volwassene, dan gaan ze zelf fantaseren. Zo kunnen er verkeerde verhalen ontstaan en wordt doodgaan plots iets heel engs. Dit boek wil dat tegengaan door de meest uiteenlopende vragen van kinderen over de dood aan bod te laten komen. Geen enkele vraag is te gek of te stom. En elke vraag krijgt een uitgebreid en feitelijk antwoord. De antwoorden worden verder aangevuld met tips op kindermaat om met verdriet en afscheid om te gaan. Een waardevol themaboek voor wanneer je als ouder of leerkracht niet weet wat zeggen.

Bekijk op bol.com

3.

Meer dan ooit

Meer dan ooit

' Meer dan ooit' is een prachtige feelgoodroman over loslaten en ontdekken wat echt belangrijk is in het leven Marina Folkers neemt je in "Meer dan ooit' mee naar Frankrijk. Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. Na het succes van Marina Folkers' roman "Onder de sterren van Montpellier', die zich ook afspeelde in Frankrijk, is "Meer dan ooit' weer een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Bekijk op bol.com

4.

Nooit eens lekker nergens

Nooit eens lekker nergens

Het boek 'nooit eens lekker nergens' biedt een mooi, poëtisch beeld van de plekken waar de dichter zich heeft moeten en mogen bevinden. n Nooit eens lekker nergens, een royale bloemlezing van 75 gedichten uit eigen werk, legt Anton Korteweg een autotopografisch parcours af, van start (Zevenbergen) tot nagenoeg finish (Leiden). Op de plaatsen die hij aandoet, van Wierum tot Watou, wordt er – doorgaans met opgewekt gemoed – gewoond, gewerkt, gewandeld, gefietst, gekeken en gemijmerd. Dat alles in het besef dat het zich ergens bevinden wel erg is, maar ook weer niet zo erg.

Bekijk op bol.com

5.

One small thing

One small thing

'One small thing' is een meeslepend verhaal van de auteur van De Royals. Het boek volgt het personage Elisa. Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft. Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Beths zus...

Bekijk op bol.com

6.

Hou me vast zoals ik was

Hou me vast zoals ik was

Het boek 'hou me vast zoals ik was', is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het leven van de auteur. Gaby Rasters heeft het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad genomen voor het schrijven van dit boek. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten. Het boek gaat over de vrolijke Jasmijn die midden in het leven staat, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker. Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Bekijk op bol.com

7.

De bekentenis

De bekentenis

Het nieuwe boek van Jessie Burton: 'de betekenis', is een krachtige en diep ontroerende roman over geheimen en verhalen vertellen, moederschap en vriendschap, en over hoe we onszelf verliezen en weer terugvinden. In 'de bekentenis' ontmoet Elise Morceau in 1980 de bijzondere Constance Holden. Ze is meteen diep onder de indruk van haar charme. Ze volgt de vrijgevochten schrijfster naar Los Angeles, maar voelt zich een buitenstaander in de wereld vol glamour en ambitie. Dan hoort ze een gesprek dat haar leven op zijn kop zet. Drie decennia later is Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder, die verdween toen zij een baby was. Constance Holden is naar verluidt de laatste die haar heeft gezien. Zal de ooit zo beroemde auteur Rose kunnen geven wat zij vraagt?

Bekijk op bol.com

8.

De lessen van meneer Picquier

De lessen van meneer Picquier

'De lessen van meneer Picquier' is een ontwapenende roman voor fans van Intouchables en Jonas Jonasson – en voor iedereen die van lezen houdt. Meneer Picquier heeft zijn boekwinkel moeten sluiten, maar het is hem gelukt om zijn dierbaarste bezit, drieduizend boeken, te bewaren. Die vullen zijn kamer in verzorgingstehuis Bleuets nu tot aan het plafond. Door zijn ziekte kan Picquier niet meer doen wat hij het allerliefste doet: lezen. Hij vraagt de jonge Grégoire, die sinds kort de maaltijden in het tehuis rondbrengt, om hem elke dag een uur voor te lezen. Daar ziet Grégoire (nooit een echte lezer) aanvankelijk tegen op, maar met de tijd ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee. Het voorleesuur wordt steeds populairder en verhuist naar de algemene ruimte, zodat zo veel mogelijk bewoners kunnen meeluisteren. De oude boekverkoper Picquier geeft ondertussen zijn jonge voorlezer een aantal waardevolle (levens)lessen mee…

Bekijk op bol.com

9.

In de tunnel

In de tunnel

Binnen de spannende roman 'in de tunnel' roept een nieuwsberichtje bij de verteller van het boek herinneringen op aan een verleden waarin hij een rol heeft gespeeld. Alleen weet hij niet meer welke, want zijn geheugen vertoont gaten. Gealarmeerd door het krantenbericht gaat hij in zijn geboortedorp in het oosten van het land op zoek naar de betrokkenen bij een aantal moorden, veertig jaar geleden. Tijdens zijn onderzoek begint de verteller langzaam te beseffen dat zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van toen wellicht groter is geweest dan hij had gehoopt, al twijfelt hijzelf steeds meer aan de waarheid van zijn bevindingen. Hij moet ook wel; zijn haperende geheugen wíl immers geen weet meer hebben van de feiten.

Bekijk op bol.com

10.

Hét blenderboek

Hét blenderboek

In Hét blenderboek vind je het bewijs dat de blender jouw ideale keukenhulp is. Snel, foolproof, makkelijk te bedienen en hij neemt veel bereidingswerk uit handen. Van smoothies tot wafels en van soepen tot cupcakes: met dit heerlijke kookboek blaas jij je blender nieuw leven in! Glutenvrij en boordevol groenten! Net als in haar eerdere boeken zijn alle recepten glutenvrij. Nora blijft je bovendien verrassen door zoveel mogelijk groenten in recepten te "verstoppen': denk aan broccoli in een flatbread, wortel in muffins en zoete aardappel in brownies. Lekker én verantwoord voor het hele gezin!

Bekijk op bol.com