Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #33

Een zelfhulp boek over creativiteit? Een roman over rouw en activisme of juist een spannende thriller over een inbraak met maar 1 overlever.. Ook deze week is de perfect next read #33 gevuld met verschillende pareltjes.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #33' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 14 september kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke Nederlandse schrijver brengt deze maand het boek 'De familie wachtman' uit?

Prijsvraag van PNR #33

1.

Stillhouse Lake 4 - Bitter Falls

Bitter Falls

Gwen Proctor heeft veel meegemaakt in haar leven de afgelopen jaren. Ze probeert haar leven langzamerhand weer op te pakken en dan krijgt ze een nieuwe opdracht aangeboden: de cold case van de verdwijning van een jonge man. Ondanks dat de man al 3 jaar vermist is, heeft de politie nog geen enkele aanwijzing. Ruth de moeder van het slachtoffer heeft zich daardoor helemaal teruggetrokken. Een extra drijfveer voor Gwen om dit tot de bodem uit te zoeken, ze weet namelijk zelf heel goed hoe het voelt om bezorgd te zijn over je kinderen. Ze volgt ieder spoor en het wordt al snel duidelijk dat deze zaak akelige gevolgen voor haarzelf kan hebben.. Ze ontdekt niet alleen nieuwe verdachten, het veroorzaakt ook nieuwe slachtoffers. Gwen wordt zelf ook een van de slachtoffers, want hoe dichter ze bij de waarheid komt hoe meer dreigingen haar en de kinderen staat te wachten. Het is niet de eerste keer dat deze stad zich tegen Gwen keerde, maar is Gwen bereidt om tegen deze stad te strijden? Blijken er families wraakzuchtig te zijn en is ze er klaar voor om de prijs hiervoor te betalen? Bitter Falls is het 4de boek van Rachel Caine uit de serie Stillhouse Lake. De 4 delen zijn goed los van elkaar te lezen, maar we raden je zeker aan om ze alle 4 te lezen!

Bekijk op bol.com

2.

Julian

Julian

‘Het wereldtournee van de liefde’ Een prachtig boek over liefde, geluk, verdriet en activisme. Belgische kunstenaar Fleur Pierets besluit samen met haar partner Julian Boom te trouwen in alle 22 landen waar ze dat met 2 vrouwen mogen. Ze willen graag op een positieve manier de aandacht brengen aan gelijke huwelijksrechten. Tijdens deze wereldtournee worden ze ruw onderbroken. Ze zijn nog maar 4 huwelijken verder en in Parijs wanneer Julian gediagnosticeerd wordt met een agressieve hersentumor. 6 weken later sterft Julian. Fleur blijft achter en besluit om maar een ding te doen: schrijven!

Bekijk op bol.com

3.

Overlever

Overlever

Een spannende Thriller geschreven door J.D. ROBB waarbij Eve Dallas een zaak toegewezen krijgt die onoplosbaar blijkt te zijn. Er is namelijk ingebroken in het huis van de familie Swisher. Tijdens de inbraak is het dure alarmsysteem compleet omzeild en zijn de familieleden met militaire precisie om het leven omgebracht. Dit is overduidelijk werk van professionals, met zelfs geen sporen DNA te vinden. Toch hebben de daders een hele grote fout gemaakt, ze hebben de negenjarige dochter: Nixie, over het hoofd gezien. Het meisje roept afschuwelijke herinneringen op bij Eve over haar eigen verleden maar ondanks dat besluit Eve om Nixie in huis te nemen. Ze zet alles op alles om de moordenaars te vinden!

Bekijk op bol.com

4.

Een danser in de sneeuw

Een danser in de sneeuw

Tot op de dag van zijn overlijden schreef Gaston Durnez over dingen die hij om zich heen zag gebeuren. Ook in ‘Een danser in de sneeuw’ schrijft hij over wat hij ziet en wat dat bij hem oproept. Met een ruime selectie over zijn laatste jaren en beschouwingen. Over voorlopers en tijdsgenoten. Over oud worden op het platteland en wat de Vlaamse Leeuw voor hem betekent. Soms ontroerend, dan weer geschreven met humor maar altijd interessant… ‘Beste heer Durnez, dank voor uw humor, goesting en uw geestdrift’, schreef Bart van Loo bij zijn overlijden.

Bekijk op bol.com

5.

Katje in mijn armen

Katje in mijn armen

Een echte kattenliefhebber? Dan moet dit boek op jouw lijstje! Met maar liefst 9 boeken neemt Veronique Puts je mee in haar verhalen en avonturen van haar poezen: Pernod en Cootje. Het boek zit vol met foto’s, originele tekeningen en bijhorende treffende quotes. Waarbij ze zich voor haar tekeningen liet inspireren door de corona-crisis en een warme heldencollectie tekende die warmte en trost oproept, verpersoonlijkt in haar poezen. Ieder verhaal leef je mee met een glimlach, herkenning en soms zelf ontroering. Het is bijna of je er zelf van gaat spinnen…

Bekijk op bol.com

6.

Doe maar gewoon Koken met Annie

Doe maar gewoon

Annie Deleersnijder, 74 jaar oud, een selfmade kok en ondertussen een bekende Vlaming. Jarenlang verwende ze haar gaste in café Visserswelzijn in Oostduinkerke. Tot ze aan boord ging van de Evanna om daar te koken voor Gert Verhulst en James Cooke. Wat de gasten en Gert en James vooral vonden smaken was de ‘gewone kost zonder veel tamtam’. In het boek: Doe maar gewoon! Laat Annie al haar favoriete recepten zien.

Bekijk op bol.com

7.

De Advocaat en de Zeiler

De advocaat en de zeiler

Een intense roman waarbij een advocaat geconfronteerd wordt met een afbrokkelend geheugen. De zeiler en tegelijkertijd zijn vriend neemt hem mee voor een wandeltocht over het strand van Bray-Dunes. Hij hoopt dat het iets kan betekenen voor zijn gemoed en hun vriendschap. Het verleden en het heden spoelen aan en de zeiler beslist een pijnlijke waarheid te vertellen. Deze betekenis laat de advocaat voor even ontwaken en geeft hem weer de scherpte van een oude strafpleiter. De advocaat wil opperste bewijs van hun vriendschap. Met daarbij de vraag: waarom volgt een hond deze 2 heren al de hele middag op het strand? Deze roman geschreven door Kris van Steenberge en Geert Briers neemt je mee in een verhaal over vriendschap en spannende onthullingen.

Bekijk op bol.com

8.

De jongen uit de Kaiserhofstrasse

De jongen uit de Kaiserhofstrass

Naast familie Segner wonen er op de Kaiserhofstrasse acteurs, travestieten, dames van lichte zeden en studenten. De familie Senger is Rusland ontvlucht vanwege hun Joodse achtergrond en communistische idealen. Ze hebben een nieuw thuis gevonden in Frankfurt. Dan grijpt Hitler in 1933 de macht en zorgt dit voor angst bij de familie. Al snel zorgt Valentins moeder voor valse documenten. Ondertussen wordt de jonge Valentin voor het eerst verliefd. Kan hij het meisje beter leren kennen zonder zijn familie in gevaar te brengen? Vanwege de angst en zorgen wordt de moeder van Valentin ook nog eens ziek… ‘De jongen uit de Kaiserhofstrasse’ geschreven door Valentin Senger is een boek over onverwachtse hulp en enorm veel geluk waardoor de familie de oorlog weet te doorstaan.

Bekijk op bol.com

9.

Drie wensen

Drie wensen

In drie wensen schrijft Liane Moriarty over het verhaal van de 3 zussen: Lyn, Cat en Gemma Kettle in het jaar dat ze 33 worden. Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt en dat kunnen de zussen wel beamen. Lyn zoekt balans tussen haar werk, huwelijk en het moederschap. Cat met haar perfect huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt. En Gemma, verandert constant van baan en vriend omdat ze maar niet weet wat ze wilt. Ze hoop dat ze rust kan vinden bij de man die ze nu ontmoet. Gelukkig si de band van de 3 zussen zo sterk dat ze deze tijden kunnen doorstaan. Ze helpen elkaar altijd waar nodig is. Totdat de avond van hun 34ste verjaardag aanbreekt. Tijdens het etentje wordt er een onthulling gedaan en dingen uitgesproken die niet meer terug te nemen zijn…

Bekijk op bol.com

10.

The artist’s way

The artist's way

'Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd - door een nare leraar, een afgunstige vriend of jaloerse ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop, en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.' Schrijft Julia Cameron in haar boek: The Artist’s Way. Een methode voor mensen die opzoek zijn naar meer inspiratie en creativiteit in hun dagelijks leven. Mensen die op het punt staan om een belangrijke stap zetten of juist nog niet scherp hebben hoe ze dingen het beste kunnen aanpakken. Deze methode duurt 12 weken om ervoor te zorgen dat we verschillende blokkades kunnen opheffen en ons creatief vermogen weer helemaal zijn gang laten gaan.

Bekijk op bol.com