Header PNR Lente
Header PNR Lente
Toplijsten

Perfect Next Read #34

Het is vandaag maandag en dat betekent een nieuwe Perfect Next Read! Deze week staan er niet alleen een aantal mooie literatuur boeken op de lijst. Maar komen er ook boeken aan het licht over handweven, Ballet workout of wat jouw dromen betekenen. Lekker divers en ieder boek het lezen zeker waard!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #34' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 21 september kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is het nieuwste boek van Carry Slee?

Prijsvraag van PNR #34

1.

Tom Brandt 3 -   Van de radar

Tom Brandt 3 - Van de radar

Deze spannende thriller van Frank van Zwol gaat over een Nederlandse hacker die verdwijnt in het koude Bodø in Noorwegen. Een oud-marinier en National Geographic-fotograaf Tom Brandt gaat op onderzoek uit. De aanwezigheid van Tom is duidelijk niet gewenst in Bodø. Hij is namelijk nog niet geland of hij komt al in aanraking met de lokale politie en de Amerikaanse NSA. Maar dit houdt Tom niet tegen. Gaandeweg wordt er steeds meer duidelijk over het verblijf en de verdwijning van de Nederlandse hacker. Maar dit gaat heel ver, misschien wel te ver..

Bekijk op bol.com

2.

De nieuwe stilte

De nieuwe stilte

In De nieuwe stilte gaan twee vrienden, Lander Deweer en Jan Swerts, op verkenning in het Wilde Westen. De een reporter, de ander pianist. Samen gaan ze op zoek naar het antwoord op de vraag: wordt de stilte met uitsterven bedreigd? Hun zoektocht zorgt ervoor dat ze langs verlaten dorpjes, miljoenensteden, stiltegebieden en kerkhoven komen. Ze laten zien hoe de wereld niet alleen maar luider wordt, zoals ze dachten, maar juist stiller. De nieuwe stilte is een inspirerend reisverhaal en werpt een nieuw licht op onze toekomst… Het boek is geschreven door Lander Deweer, een freelance reporter en Jan Swerts, docent aan de UC Leuven-Limburg.

Bekijk op bol.com

3.

Ballet workout

Ballet workout

Wist je dat iedereen in twee weken de split kan leren? Ballet maakt je leniger, sterker en brengt je fysiek en mentaal in balans. In Ballet workout wil ballerina Tatevik Mkrtoumian iedereen kennis laten maken met de schoonheid van ballet. Het biedt meer dan 40 oefeningen om mee aan de slag te gaan. Of je leniger wil worden, meer wil ontspannen of juist dat rugprobleem wilt aanpakken, Tatevik geeft concrete tips voor iedereen. Ze neemt je helemaal mee in de levensvisie van ballet: gelukkiger leven, gezonder zijn en stralen van binnenuit. Na een succesvolle ballerina carrière is Tatevik terug in Antwerpen en heeft ze haar eigen school met danslessen voor iedereen: Ballet workout!

Bekijk op bol.com

4.

Cliffrock Castle 3 - De weg naar Cliffrock Castle

Cliffrock Castle 3 - De weg naar Cliffrock Castle

Josephine Rombouts en haar man besluiten te reageren op een advertentie die een nieuw bestaan in Schotland belooft, wanneer blijkt dat hun zoons niet goed gedijen in het Nederlandse onderwijssysteem. Eenmaal aangekomen in Schotland blijkt de realiteit veel rauwer dan de droom die hun was voorgespiegeld. Cliffrock Castle beschrijft het vertrek uit Nederland, een strafzaak en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land. Het zorgt voor een weg langs onderwijsbegeleiders en leerplichtambtenaren. Josephine moet in haar nieuwe woonplaats leren omgaan met landeigenares en medebewoners. Als ze hoort dat er op een naburig landgoed een huishoudster wordt gezocht, grijpt ze deze kans met beide handen aan.

Bekijk op bol.com

5.

Dordogne

Dordogne

Zoran Velleman leeft een succesvol leven, maar toch knaagt er iets aan hem. Daarom besluit hij om zijn bejaarde ouders en zijn broer Sebastiaan mee te nemen naar de Dordogne in Frankrijk, voor een minivakantie. Terug naar het land van zijn jeugd, van toen alles nog veelbelovend was. Onder de oppervlakte van gezelligheid op de camping, flirten met een Frans meisje en eindeloze zomeravonden zat ook het gekibbel van zijn ouders. In de vierdaagse minivakantie geschreven door Viggo Waas maakt Zoran en zijn familie een lange reis langs de plekken uit hun verleden. Hierbij vermenigvuldigt het oud zeer met nieuwe inzichten en zijn de confrontaties onvermijdelijk.

Bekijk op bol.com

6.

Er was misschien eens

Er was misschien eens

Een boek met 20 verhalen die misschien ooit echt gebeurd zijn of misschien niet. Er was misschien eens een poes die postbode werd… Er was misschien eens een ridder die de friet uitvond.. Het is eigenlijk een soort spel dat je doet raden: is het misschien echt gebeurd, of misschien ook niet? Wanneer je de pagina omdraait ontdek je de waarheid. Een boek boordevol verhalen geschreven door Kamiel De Bruyne. Niet alleen hilarisch maar ook een boek bol met weetjes om je vrienden mee omver te blazen!

Bekijk op bol.com

7.

Verheven koninkrijk

Verheven koninkrijk

Verheven koninkrijk is een portret van een immigrantengezin in de VS wat leeft onder verdriet, depressie en verslaving. Het is een emotioneel beladen boek geschreven door Yaa Gyasi. Ze neemt je mee in het verhaal van Gifty die neurowetenschap studeert aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers en de depressie van haar moeder. Terwijl ze een eenzaam leven in haar laboratorium lijdt, zet een telefoontje haar leven helemaal op zijn kop. Haar moeder staat op het punt om zelfmoord te plegen waardoor Gifty haar in huis neemt. Dit brengt haar weer terug naar het geloof dat houvast gaf in haar jeugd. Gifty worstelt tussen geloof en wetenschap en zoekt een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten.

Bekijk op bol.com

8.

Licht Leven

Licht Leven

Het allereerste boek van Nanne van der Leer waar ze jou mee neemt in haar persoonlijke verhalen en praktische lessen, om zelf een lichter leven te leiden. Nanne raakte namelijk zichzelf kwijt tijdens een vakantie op Bali. Door deze ervaring was ze vastberaden om te veranderen en deelt zij deze lessen om jou weer te laten stralen! Zit je hoofd vast vol gedachten? Lijkt het leven jou vaak tegen te werken? Zet je anderen altijd op de eerste plaats? Dan is het tijd om meer licht in jouw leven binnen te laten. Dit boek is er om jou te herinneren aan alles dat je allang bent en om dit in te zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen.

Bekijk op bol.com

9.

Weven op een handweefraam

Weven op een handweefraam

Mary Maddocks brengt de eeuwenoude techniek van het weven naar de moderne tijd. In Weven op een handweefraam worden alle technieken uitgelegd aan de hand van stap-voor-stapinstructies. Van het opspannen van het weefraam tot aan het weven van prachtige patronen. Het is een rustige en eenvoudige handwerktechniek met weinig regels waardoor iedereen het kan leren! Weven op een handweefraam bevat lifestylefoto’s die gebaseerd zijn op het buitenleven. Daarnaast staan er in dit boek 17 projecten geïnspireerd op de natuur. Zoals een boekenlegger, placemats en een wandkleed.

Bekijk op bol.com

10.

Dromen

Dromen

In dit boek vind je honderden beschrijvingen van de meest voorkomende dromen, hun betekenis en wat je ermee aan kunt in je dagelijks leven om problemen te overwinnen. We dromen namelijk gedurende ons leven 6 jaar lang, ongeveer 2 uur per nacht. Auteur Rosie March-Smith probeert op een heldere en toegankelijke manier dieper in te gaan op onze dromen. Dromen brengen oude zaken met nieuwe zaken in verband op een manier die in wakkere toestand niet eens mogelijk zouden zijn. Leer hoe je de beelden, verhalen en emoties van je dromen kunt decoderen en ontdek hoe ze alles te maken hebben met jouw leven.

Bekijk op bol.com