Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #35

We starten de week weer met een nieuwe Perfect Next Read! Alles komt aan bod; verhalen over Koningin Elizabeth II oftewel Sausage, een spannende thriller van John Grisham of juist een hartverwarmende roman die gaat over een moderne Robin Hood. Welk boek gaat er in jouw boekenkast?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #35' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 28 september kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Op welke datum gaat de Kinderboekenweek 2020 van start?

PRIJSVRAAG VAN PNR #35

1.

De grote tuin

De grote tuin

Op een dag besluit filmmaker Lola Randl het drukke leven in Berlijn achter zich te laten en een tuin aan te leggen in Brandenburg. Ze houdt zich bezig met zaaitijden, ongedierte, onkruid en het schrijven van een tuinencyclopedie. Lola komt erachter dat een eenvoudiger leven in de natuur, nog niet zo eenvoudig is als ze dacht dat het zou zijn. Wanneer haar tuin en het leven in Brandenburg eindelijk kleurrijk beginnen te worden, komt ze erachter dat je niet voor jezelf kunt weglopen… Een grappige roman boordevol tuintips én hilarische situaties.

Bekijk op bol.com

2.

De deal

De deal

Wanneer Joel Backman op het hoogtepunt van roem en rijkdom leeft, wordt de topadvocaat gearresteerd wegens het bezit van staatsgeheimen. Hij bekent onmiddellijk schuld, zonder openheid van zaken te geven, en wordt tot twintig jaar celstraf veroordeeld. Zelfs na zes eenzame jaren in zware omstandigheden, blijft Backman zwijgen als het graf. Nadat Amerikaanse president Arthur Morgan een verpletterende nederlaag heeft geleden tijdens de verkiezingen, vraagt hij amnestie aan voor Backman. Deze daad doen vrienden en vijanden versteld staan. Backman moet het land verlaten en elders onder een andere identiteit de rest van zijn leven slijten. Wanneer hij wordt ondergebracht in een appartement in Bologna, wordt hij omringd door een onzichtbaar netwerk van camera’s en afluisterapparatuur. Is Backman écht vrij man? Of zullen onzichtbare ogen hem overal ter wereld volgen?

Bekijk op bol.com

3.

Sloep vaart verder

Sloep vaart verder

Sloep en Grote Boot zijn dikke vrienden. Samen varen zij over alle zeeën en rivieren. Tot Grote Boot tegen een groot rotsblok vaart en verdwijnt in het water. Sloep is verdrietig en ook erg verward. Hoe moet hij nu verder? Waarom is dit gebeurd? Sloep vaart verder is een uniek verhaal geschreven door Lore Vonck, dat gaat over het rouwproces na een zelfdoding. Het boek gaat over de verschillende emoties die je kunt voelen en de manier van rouwen. Naast het lezen, kun je ook de bijbehorende oefeningen en activiteiten uitvoeren.

Bekijk op bol.com

4.

Alles is krom

Alles is krom

Bankbediende Samuel komt erachter dat, zowel privé als zakelijk, alles kromt loopt in de wereld. Velen lijken een dubbele agenda te hebben en gebruiken anderen om er zelf beter van te worden. Samuel begrijpt er niets van, want voor hem is alles eenvoudig rechtlijnig. Met een ontwapenende logica probeert de moderne Robin Hood, alles wat krom is recht te trekken. Alles is krom van Leen van den Berg is een hartverwarmende roman over alles wat fout kan gaan in het leven.

Bekijk op bol.com

5.

Het hele leven

Het hele leven

Zijn werk wordt vaak poëtisch, sfeervol en filmisch genoemd. Auteur Bart Moeyaert verraste ons in 2003 met De Schepping. Waar dat verhaal eindigde begonnen Moeyaert en het Nederlands Blazers Ensemble in 2010 het poëtische resultaat Het Paradijs. Samen voltooiden ze in 2015 De Hemel. De Schepping, Het Paradijs en De Hemel worden nu voor het eerst samengebracht onder de naam Het hele leven.

Bekijk op bol.com

6.

De vrouw en de weduwe

De vrouw en de weduwe

Het is winter en griezelig stil op het vakantie-eiland Belport. Slecht nieuws brengt Kate naar dit uitgestorven oord. Haar verdriet wordt met de dag groter als ze meer te weten komt over het geheime leven dat haar man bleek te leiden. Abby is bewoner van Belport. Deze winter is anders dan anderen. Haar wereld wordt op zijn kop gezet, wanneer ze bewijzen vindt die haar man in een wel heel kwaad daglicht stellen. Niets is wat het lijkt, totdat de twee vrouwen elkaar ontmoeten en de waarheid ontdekken over de mannen in hun levens… Houd jij van spanning? Dan is deze meeslepende psychologische thriller, De vrouw en de weduwe van Christian White perfect voor jou!

Bekijk op bol.com

7.

Sausage

Sausage

Altijd al willen weten hoe Elizabeth II omgaat met haar premiers? Welke personen belangrijk zijn in haar leven? Hoe haar band is met de eeuwige kroonprins Charles? Waarom je geen katten vindt op haar landgoederen? En de prangende vraag: waarom wordt Elizabeth II, sausage genoemd? Alle antwoorden op deze vragen vind je in het boek Sausage van Harry de Paepe. De auteur biedt een blik op de passies van Hare Britse Majesteit met een vleugje Britse humor. Dit boek verdient een plek in jouw boekenkast, als je dol bent op het Britse Koningshuis.

Bekijk op bol.com

8.

Gods schaduw

Gods schaduw

Historicus Alan Mikhail schreef het boek Gods schaduw dat gaat over hoe sultan Selim I de loop van de geschiedenis bepaalde. De invloed van het Ottomaanse rijk op de wereldgeschiedenis, is lange tijd onderbelicht gebleven. Maar hier brengt Mikhail verandering in met zijn nieuwe boek Gods schaduw. Hij herdefinieert gebeurtenissen als de reizen van Columbus, de protestantse reformatie, de trans-Atlantische slavenhandel en de verovering door de Ottomanen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit doet hij op basis van niet eerder onderzochte bronnen met veel oog voor detail. Een baanbrekend boek dat onze westerse blik drastisch bijstelt.

Bekijk op bol.com

9.

Het nadeel van de twijfel

Het nadeel van de twijfel

Na jarenlang grappige fotostrips te hebben gemaakt van zijn leven, is Ype Driessen klaar voor het grotere werk; een fotoroman. In dit autobiografische boek Het nadeel van de twijfel geeft fotostripmaker Ype Driessen zich helemaal bloot. In zijn boek volgen we het verhaal van Driessen die door zijn vriend wordt meegevraagd op een reis naar Amerika. Hiervoor moet hij de confrontatie aangaan met zijn angsten: vliegen, fietsen en drukte. Doordat Driessen zich compleet openstelt, zul je zijn angsten én zorgen misschien wel herkennen. Dit verhaal is persoonlijk, vol humor, eerlijk en ook verrassend.

Bekijk op bol.com

10.

Hotel Schiller

Hotel Schiller

Tussen de twee wereldoorlogen was het beroemde Hotel Schiller, aan het Amsterdamse Rembrandtplein, een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Zo vonden Louis Davids, Fien de la Mar en George Hendrik Breitner hier hun stek. In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak. Tijdens de bezetting bevolkte de Wehrmacht het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen en in de jaren daarna verloor het hotel langzaam zijn grootsheid. Auteur Marjolein Bierens schrijft op prachtige wijze over de gasten, de Europese geschiedenis en het verval van het hotel in Hotel Schiller.

Bekijk op bol.com