Header PNR Lente
Header PNR Lente
Winactie

Perfect Next Read #36

Het is maandag! Dat betekent dat we weer een mooie Perfect Next Read voor jou hebben samengesteld. Dit keer hebben we een lijst met allerlei ontroerende en krachtige romans zoals De schilder van Barcelona, maar ook spannende thrillers zoals Doodsengelen van Wouter Helders. Zit er iets leuks voor jou bij?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #36' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 5 oktober kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke schrijver heeft het Kinderboekenweekgeschenk 2020 geschreven?

PRIJSVRAAG VAN PNR #36

1.

De schilder van Barcelona

De schilder van Barcelona

Het is 1901. Er heerst een grote sociale onrust in Barcelona; de armoede van de laagste klassen botst met de luxe van de grote boulevards. Dalmau Sala, een arme kunstenaar, zit gevangen tussen deze twee werelden. Zo wil hij aan de ene kant zijn familie en grote liefde steunen, maar aan de andere kant die van het werk in de keramiekfabriek en zijn mentor Don Manuel Bello. Welke kant zal hij kiezen? Je leest het in De schilder van Barcelona van Ildefonso Falcones, bekend van De kathedraal van de zee.

Bekijk op bol.com

2.

De bagage

De bagage

Josef en Maria Moosbrugger wonen samen met hun kinderen aan de rand van een bergdorp. Ze zijn de buitenstaanders van het dorp, de randgevallen, de armen en de bagage. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Josef opgeroepen door het leger. Maria en de kinderen blijven achter en zijn vanaf dat moment afhankelijk van de bescherming van de burgemeester. Dan raakt Maria zwanger van Grete, het kind waarmee Josef nooit een woord zal willen spreken. De bagage van Monika Helfer is een kleine en krachtige roman die gaat over waar we vandaan komen en hoe we gevormd worden door de geschiedenis die aan ons voorafging.

Bekijk op bol.com

3.

Een vrouw van de wereld

Een vrouw van de wereld

In de roman Een vrouw van de wereld van Thomas van Aalten volgen we Dick Espen en zijn jonge vrouw Leonie. Dick komt uit een succesvolle ondernemersfamilie. In het begin van de jaren 70 zet hij een reisbureau op met betaalbare vakanties voor de arbeidersklasse. Terwijl hij dit doet zorgt Leonie er in de tussentijd voor dat, in hun vrijstaande villa in Amsterdam-Slotermeer, de jenever altijd koud staat. Op een dag ontmoet Leonie de Surinaamse Urvin. Ze ontdekt dat de wereld veel groter is dan de Burgemeester Eliasstraat. Langzaamaan verbreedt ze haar horizon. Op het moment dat de situatie met Dick onhoudbaar wordt, zoekt ze de oplossing bij een oud Surinaams ritueel.

Bekijk op bol.com

4.

De zaak-Mulder

De zaak-Mulder

Op een koude en donkere winteravond in 1937 belandt een auto met een gezin in het Noordhollandsch Kanaal. Een man, een vrouw en een baby worden uit het ijskoude water gered. Voor drie zoontjes komt de hulp te laat. Hun begrafenis trekt duizenden belangstellenden; iedereen leeft met hen mee. Maar dan ineens komen de geruchten om de hoek. Was dit een tragisch ongeluk? Of was het opzet? In de roman De zaak-Mulder van Barry Smit lees je over de vele kanten van de waarheid in deze zaak.

Bekijk op bol.com

5.

Als vuur

Als vuur

Als vuur is een perfect boek voor YA-liefhebbers en/of lezers uit de LGBTQIA+ community. Het verhaal gaat over de vijftienjarige Anna en Lou. Hun wegen zouden nooit gekruist hebben, want Lou komt uit een rijke familie, terwijl Anna’s vader de eindjes aan elkaar probeert te knopen. Deze zomer nemen ze allebei de veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust. Daar, ver weg van alles, vallen de verschillen tussen hun weg. Ze beleven samen avonturen en worden langzaam verliefd op elkaar. Lou weet zeker dat haar familie deze relatie zou afkeuren en durft er niet voor uit te komen dat ze op een meisje verliefd is. Heeft hun liefde een toekomst als de zomer voorbij is? Je leest het in Als vuur van Sara Lövestam.

Bekijk op bol.com

6.

De verwisseling

De verwisseling

Deze prachtige roman speelt zich af in 1944 in Tsjechoslowakije. Midden in het door de nazi’s bezette gebied, bewerkt Izabela samen met haar moeder het land van hun boerderij. Haar vader en broer hebben zich aangesloten bij de partizanen, waardoor Izabela en haar moeder alleen zijn. Wanneer er een groep Britse krijgsgevangenen wordt geplaatst op de boerderij van Izabela haar familie, kunnen zij deze hulp niet weigeren voor hun eigen veiligheid. Tijdens het maandenlange, harde werk onder de ogen van de Duitse bewaking gebeurt het onmogelijke: Izabela wordt verliefd op de Britse soldaat Bill en hij ook op haar. Samen bedenken ze een ongelooflijk plan om bij elkaar te kunnen blijven. De verwisseling van Maggie Brookes gaat over moed en ware liefde in onmenselijke tijden.

Bekijk op bol.com

7.

Gloei

Gloei

In dit interessante boek volgen we twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar die uitgebreid vertellen over alles wat er in hun leven gloeit: liefde, woede en ambitie. Al deze jongeren vertellen in een persoonlijk en ontroerend verhaal wat hen samen verbindt: een geaardheid of gender die afwijkt van de meerderheid. Het boek Gloei bevat verhalen van verschillende jongeren. Zo lezen we over een achttienjarige paralympische zwemkampioen en ook een Syrische bootvluchteling. De verhalen ontroeren en zorgen voor bewondering. Gloei is een boek van Edward de Vendel en geïllustreerd door Floor de Goede.

Bekijk op bol.com

8.

Doodsengelen

Doodsengelen

Geheim agent Sam de Wild slaagt er tijdens zijn missie in Irak niet in om zijn doelwit, een Koerdische politicus, te doden. Wanneer hij terug in Nederland komt, krijgt hij de kans om zijn fouten recht te zetten maar dan wel tegen een hoge prijs. Wat een eenvoudige eliminatie lijkt, blijkt al snel een puzzelstukje in een internationaal complot. Hoe dit afloopt lees je in Doodsengelen van schrijver en militair journalist Wouter Helders. Het boek is het vierde en ook laatste deel van de Sofie Lafleur-reeks. In deze boekenreeks lees je verhalen die gedeeltelijk gebaseerd zijn op ervaringen die Wouter heeft meegemaakt.

Bekijk op bol.com

9.

Gebroken

Gebroken

Deze thriller kun je met geen mogelijkheid wegleggen! Als mooie, jonge vrouw is Phoebe gewend om overal mee weg te komen. Vooral mannen windt ze gemakkelijk om haar vinger. Samen met haar twee vriendinnen, Orla en Grace, heeft ze een hechte vriendschap. Orla heeft alles over voor Phoebe. Grace is de jongste van het stel, maar ook de verstandigste. In Gebroken van Kate Hamer lees je over een angstaanjagend verhaal van een lange, hete zomer waarin de grenzen van deze vriendschap zwaar op de proef worden gesteld.

Bekijk op bol.com

10.

Poses

Poses

Ben jij benieuwd wat de betekenis van lichaamstaal betekent in kunst? Dan vind jij het boek Poses vast erg interessant! Antropoloog en kunstenaar Desmond Morris verkent in Poses aan de hand van verschillende kunstwerken, hoe we kunst kunnen begrijpen door te kijken naar de lichaamstaal van de geportretteerden. Morris bespreekt bekende gebaren, zoals de handdruk, de uitgestoken tong of de gebalde vuist. Is het een groet, een bedreiging of juist een liefkozing? Met Poses kijk je naar schilderijen op een manier die je nog nooit hebt gezien!

Bekijk op bol.com