Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #37

De Perfect Next Read is deze week gevuld met kinderboeken! We zitten midden in de Kinderboekenweek en hebben een aantal mooie pareltjes uitgezocht. Spannende boeken zoals De kleine kapitein, een boek vol liedjes of juist een prachtig prentenboek. Voor zowel jong als oud staat er iets leuks tussen!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #37' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 12 oktober kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is het eerste kinderboek dat Carry Slee geschreven heeft?

PRIJSVRAAG PNR #37

1.

Juf Braaksel  -   Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping - Carry Slee

Het lukt Lotte en Thijs maar niet om de geniepige juf Braaksel van school te verjagen. Zelfs niet als ze hulp inschakelen van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar met gemene plannen komen. Ze wil dat iedereen een nieuw schooluniform gaat dragen, wat er belachelijk uit ziet. Nu is ze ook van plan om alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar te halen en in andere klassen te zetten. Lotte en Thijs vinden dat dit niet mag gebeuren. Ondertussen zijn de enge vriendinnen van juf Braaksel alweer vrijgelaten uit de gevangenis en hebben een geheim plan waar Thijs een grote rol in speelt… Vervolgens komt Thijs er achter dat zijn ouders thuis een groot geheim voor hem geborgen hebben gehouden. Kan Thijs er achter komen wat het geheim is en uit handen van juf Braaksel blijven?

Bekijk op bol.com

2.

Kinderboekenweekspecial  -   Van rare ridders tot vechtende Vikingen

Van rare ridders tot vechtende Vikingen – Marianne Busser

Marianne Busser introduceert een nieuw boek met grappige en leerzame versjes over de geschiedenis! Ieder kind heeft toch wel eens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? En kinderen hebben vast wel gehoord dat hun ouders vroeger alles leuker vonden. Wil je weten hoe de romeinen vroeger poepten? En wisten jullie al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? Een kinderboek vol weetjes met een dosis humor maar zeker leerzaam! Je leert en leest er alles over in Van rare ridders tot vechtende Vikingen.

Bekijk op bol.com

3.

Jozefien Wachters en de strijd om altijd

Jozefien wachters en de strijd om altijd – Sofie Leyts

Jozefien Wachters is twaalf jaar en staat ingeschreven bij het Instituut voor Bijzonder Talentvolle Kinderen. Haar enige talent is helaas het bouwen van kaartenhuizen, soms wel van tien verdiepingen hoog. Jozefien is vastbesloten om zo onzichtbaar mogelijk het schooljaar uit te zitten. Maar dan blijkt de prettig gestoorde buurvrouw erg geïnteresseerd in wat ze doet en staat er ineens midden in de nacht een pratende minirobot op haar nachtkastje. Voordat Jozefien het kan beseffen wordt ze meegenomen in een fantasiewereld. Hier moet ze samen met haar vrienden strijden voor iets wat ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. Maar wat is daadwerkelijk de proef? Wie is er te vertrouwen? Maar vooral: hoe gevaarlijk is je diepste wens?

Bekijk op bol.com

4.

Vos gaat een stukje rijden

Vos gaat een stukje rijden – Susanne Strasser

Heb jij kinderen die echt fan zijn van auto’s en racen? Dan is dit voorleesverhaal van Susanne Strasser perfect voor jouw kleine coureur. Vos gaat namelijk een stukje rijden. Hij rijdt door kuilen, vliegt over stenen en scheurt door plassen. Wobbel-bobbel, nog een hobbel! Vos heeft het zo naar zin tijdens zijn ritje dat hij helemaal niet merkt dat muis achterop springt. En de mol, en de kever…

Bekijk op bol.com

5.

De kleine kapitein

De kleine kapitein - Paul Biegel

De kleine kapitein bouwt helemaal zelf een boot van een badkuip, een kachel, een stoelpoot en een fietsketting. Hij doopt zijn schip de Nooitlek en begint aan een lange, gevaarlijke reis naar het eiland van Groot en Groei. Dit doet hij samen met de drie verstekelingen: Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje. Op weg naar een eiland waar je in één nacht groot kan worden, toch? Een boek om voor te lezen of voor kinderen vanaf 6 jaar om zelf te lezen!

Bekijk op bol.com

6.

Haas redt het bos

Haas redt het bos - Annemarie Bon

Op een dag verschijnt er een vreemde vogel in het bos waar Haas en zijn vrienden wonen. Het is een Paradijsvogel en ze komt uit de stad. Alles in het bos vindt ze geweldig en ze heeft haar smartphone bij om overal foto’s van te maken. Haas vindt het stiekem een beetje gek, maar hij vindt het harstikke leuk om nieuwe vrienden te maken. Hij besluit om Paradijsvogel een mooie tour te geven langs al zijn vrienden in het bos. Maar dan volgen er meer dieren uit de stad. En zij gaan niet allemaal even goed om met het bos… Kunnen Haas en zijn vrienden alle problemen oplossen? Een heerlijk voorleesboek voor de kleintjes!

Bekijk op bol.com

7.

De herfst van Kleine Gans

De herfst van Kleine Gans – Elli Woollard

De herfst van Kleine Gans is een seizoensverhaal over het ontdekken waar je thuishoort! Een hele zomer lang ging Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en genoot. Onopgemerkt werd ze groot en sterk. Langzamerhand begonnen de bomen te verkleuren en hun bladeren te verliezen. Kleine Gans voelde dat er iets ging gebeuren. Kleine Gans trekt door het bos en vraagt aan al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen lukt dat niet. Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat!

Bekijk op bol.com

8.

Zing zing zing de wereld rond

Zing zing zing de wereld rond – Jef Aerts

Marieke van Ditshuizen verzamelde elf eenvoudige liedjes uit alle delen van de wereld. Liedjes die je samen met je kinderen kunt zingen. Tussen de liedjes door reis je van Nederland naar Nieuw-Zeeland en van Suriname naar Marokko. Onderweg kijk je je ogen uit! Je ziet een dansende stier, een kaaiman in de rivier en duizend lampionnen in de avondlucht. Jef Aerts schreef er onweerstaanbaar grappige verhalen bij. Alle kinderen kunnen meezingen!

Bekijk op bol.com

9.

Afspraak in Wonderland

Afspraak in Wonderland – Emy Geyskens

Afspraak in Wonderland is een wegwijzer voor kinderen van wie de ouders uit elkaar gaan. Het boek gaat over Oscar. Zijn ouders zijn pas uit elkaar. Hij is best trots op zijn nieuwe kamer bij papa, maar mist mama. Daarom spreekt Oscar iedere avond met haar af in Wonderland. Een fantasiewereld vol herinneringen waar Oscar een knotsgek avontuur beleeft. De gevolgen van kinderen zijn niet te onderschatten als ouders uit elkaar gaan. Het is daarom belangrijk om dit onderwerp met hen te bespreken en te luisteren naar de vragen waar zij mee zitten. Is het mijn schuld? Ziet mama of papa mij niet meer graag? Kan ik nog naar dezelfde school blijven gaan? Een verhaal om deze en vele andere vragen te beantwoorden.

Bekijk op bol.com

10.

Henry

Henry – Jacques & Lise

Henry leeft zelf in een kamer met kille en kale muren. Hij houdt van zijn prachtige uitzicht en de volle natuur. Daarom wil hij die lege ruimte een beetje opfleuren. Henry besluit om de natuur meer en meer naar binnen te halen. Hij lijkt niet te stoppen en ook zijn vrienden raken geïnspireerd. Maar ziet Henry wel wat echt belangrijk is? Een speels verhaal vol verwondering en tekeningen dat ook na de laatste pagina nog niet uitverteld is.

Bekijk op bol.com