Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #39

Het begint buiten kouder te worden, de blaadjes beginnen te verkleuren. Niets lekkerder dan thuis op de bank met een heerlijk boek. We hebben weer tien mooie boeken voor je op een rijtje gezet in de Perfext Next Read #39. Welk boek is jouw herfst favoriet?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #39' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 26 oktober kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wanneer is het Kookboekenweek?

1.

De geluksroute

De Geluksroute – Anne de Jong

In De geluksroute geeft psycholoog Anne de Jong de methode voor minder frustraties en juist meer plezier in je relaties. Hoe gelukkig je bent hangt namelijk af van de relaties met de mensen om je heen. Dit zijn je vrienden, je partner maar ook collega’s en familieleden. In elke relatie loopt het wel eens mis. Je hebt ruzie met je partner, je collega luistert niet goed naar je en je vriendin blijft steeds jullie afspraak verzetten. Dit kost bakken met energie en tijd en dat is helemaal niet nodig! De geluksroute deelt 5 heldere stappen waarmee jij zelf de regie pakt in lastige situaties. Je lost je gedoe op voordat het escaleert en verbetert de band met de mensen om je heen.

Bekijk op bol.com

2.

Ongekende gevoelens

Ongekende gevoelens - Jonice Webb

In Ongekende gevoelens leert Jonice Webb de emotionele bagage vanuit je relatie met je ouders te herkennen en het patroon van ongekende emoties te doorbreken. Op het moment dat er in je kindertijd weinig aandacht was voor jouw gevoelens, kun je daar op latere leeftijd behoorlijk mee worstelen. Als jouw emoties er niet mochten zijn heb je van binnen geleerd dat jij er ook niet mag zijn. Daarnaast wordt dit vaak van generatie op generatie doorgegeven. Door herkenning te geven aan dit gemis begrijp je waarom je in je volwassen leven vastloopt op bepaalde levensthema’s. Dit boek laat zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en het patroon van ongekende emoties doorbreekt.

Bekijk op bol.com

3.

Zondagsleven

Zondagsleven – Judith Visser

Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijks kantoorleven een ware beproeving. Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe kan Jasmijn haar hoofd boven water houden? Niet alleen haar werk maar ook voor de relaties met de mensen om haar heen, de liefde voor haar zelf, haar hond en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen.

Bekijk op bol.com

4.

Ik val niet, ik dans

Ik val niet, ik dans - Margot van Schayk

Margot van Schayk neemt het leven nooit serieus, maar vindt het ook niet vanzelfsprekend. Ze is sprankelend en levenslustig. In haar puberteit krijgt Margot te maken met kwaadaardige cellen die haar einde herhaaldelijk aankondigen. Ze staat voor vraagstukken en thema’s waar haar leeftijdgenoten nog maar net van gehoord hebben, maar Margot laat zichzelf niet klein maken. Ze trouwt, ze scheidt, verhuist naar New York en naar Amsterdam. Ze leeft op de linkerbaan van het leven. Wanneer de ziekte voor de vierde keer zich meldt moet Margot rekening houden met haar laatste dans. Maar niet voordat ze haar licht schijnt op het leven. Het leven dat je moet leven voor het te laat is.

Bekijk op bol.com

5.

Mrs. Degas

Mrs. Degas - Arthur Japin

In Mrs. Degas van Arthur Japin ontmoeten we Edgar Degas. Het is 1912 en de schilder is blind geworden. Wanneer hij zijn huis in Parijs uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verlag uit over haar bezoekjes. Ondertussen wekt zij de welbewuste herinneringen van Degas aan de enige liefde van zijn leven. Een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was. Aan wie schrijft deze vrouw de verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas meest pijnlijke herinnering?

Bekijk op bol.com

6.

Rönning & Stilton  -   Bevroren goud

Bevroren goud - Cilla Börjlind Rolf Börjlind

Tijdens een lange zomer begint langzaam de sneeuw weg te smelten in de bergen van Noord-Zweden. In de bergen wordt het lichaam van een man gevonden die twintig jaar daarvoor werd neergeschoten. De jonge rechercheur Olivia besluit om er naar toe te reizen om de zaak te onderzoeken. Op weg naar de vindplaats wordt hun helikopter verrast door een sneeuwstorm en stort neer. Als Olivia langzaam bijkomt, ontdekt ze dat de piloot zwaargewond is geraakt en dat de noodradio vernietigd is. Ze kan geen contact maken met de buitenwereld en verlaat het wrak om op zoek te gaan. Ze weet een nabijgelegen huisje te bereiken. Hier merkt Olivia meteen dat zij niet de enige persoon is die de waarheid probeert te achterhalen over de dode man. Als haar oud-collega Tom Stilton hoort van Oliva’s ongeluk en verdwijning, verlaat hij zijn rustige bestaan in Thailand en gaat naar haar opzoek.

Bekijk op bol.com

7.

Kinderen van de staat

Kinderen van de staat - Hélène Beek

Kinderen van de Staat van Hélène Beek beschrijft hoe kinderen die in pleeggezinnen en instellingen terechtkomen, soms levenslang zijn getraumatiseerd. De wereld van de jeugdzorg staat in brand. Er zijn wachtlijsten voor ongeveer alle soorten van jeugdzorg: hulp bij opvoedproblemen, bij leerproblemen, of bij autisme. Maar ook bij zeer ernstige psychiatrische aandoeningen als eetstoornissen. Kinderen en ook ouders zijn slachtoffers en jaarlijks worden zo’n 46.000 kinderen uit huis geplaatst. Kinderen die uit huis zijn geplaatst worden Kinderen van de Staat.

Bekijk op bol.com

8.

De opgang

De opgang – Stefan Hertmans

In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. De geur trof hem diep en bracht hem terug naar zijn kinderjaren. Hij kocht het pand in een opwelling en pas nadat hij het huis twintig jaar later had verkocht, werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Hij komt er achter dat de vroegere bewoner een ss-er was. Hertmans vindt het onbegrijpelijk dat hij dit zomaar aan zich voorbij had laten gaan. Hertmans spreekt met nabestaanden, raadpleegt archieven en vindt intieme documenten. In zijn herinnering loopt hij weer door alle kamers die hij zo lang heeft bewoond. In de Opgang komt de lezer dicht bij een politiek drama, dat ook een huwelijksdrama was.

Bekijk op bol.com

9.

De tirannie van verdienste

De tirannie van verdienste - Michael Sandel

Michael Sandel maakt de balans op van de democratie. Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites. Zij wenden zich tot populistische leiders en partijen. Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding beloont en de rest aan de kant schuift. Dit is de tirannie van verdienste. Sandel gaat na in hoeverre de aanklacht van ‘het volk’ terecht is. Waarom zou iemand met een universitaire diploma meer mogen zeggen over het algemeen welzijn dan iemand anders? Is dat rechtvaardig? De tirannie van verdienste is een belangrijk boek voor iedereen die de democratie aan het hart gaat.

Bekijk op bol.com

10.

Beter op reis

Beter op reis - Viora Rebergen

Als Viora te horen krijgt dat ze lymfatische leukemie heeft verandert alles. Haar leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer in de week sporten en fulltime werken staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd. De gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpijlen. Hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Beter op reis is ontroerend en aangrijpend maar tegelijkertijd ook optimistisch en ontzettend vrolijk. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat echt belangrijk is in het leven.

Bekijk op bol.com