PNR header valentijn
PNR header valentijn
Winactie

Perfect Next Read #4

Aankomende vrijdag is het zo ver, Valentijnsdag. Dit is een goed moment om jezelf of je partner te verwennen met een goed boek. Ben je opzoek naar een gedichtenbundel dan is De dingen die ik nooit kon zeggen iets voor jou. Hou jij meer van een spannende roman dan ben je bij De chocolatiers aan het goede adres. Of ben jij juist single op valentijnsdag dan is het boek Wat een tijd om alleen te zijn! een echte aanrader.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #4' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag en vermeld jouw gegevens.

Na 17 februari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Waarom is een hart het symbool van de liefde?

PRIJSVRAAG VAN PERFECT NEXT READ #4

1.

De dingen die ik nooit kon zeggen

De dingen die ik nooit kon zeggen

In De dingen die ik nooit kon zeggen brengt de 21-jarige Roxanne Wellens een ode aan de liefde. Door beeld en tekst neemt ze je mee door de thema's over jezelf lief hebben, het eerste liefdesverdriet, verslavingen en gaming.

Bekijk op bol.com

2.

De chocolatiers

De chocolatiers

In De chocolatiers wordt je meegenomen in het verhaal van het personage Celina Savoia. Savoia is plotsklaps haar man, een proffesionele chocolatier, verloren. Ze besluit om met haar zoontje te vetrekken naar de Italiaanse kust. Omringd door de familie van haar man opent zij haar eigen chocolaterie. Hoe langer Savoia in Italië verblijft hoe meer zij gaat twijfelen aan de identiteit van haar man. Met haar schoonbroer gaat zij opzoek naar antwoorden. Tijdens deze zoektocht komen ze uit op een cacaoplantage in Zuid-Amerika. Waar de waarheid anders blijkt te liggen dan dat zij dacht.

Bekijk op bol.com

3.

Wat een tijd om alleen te zijn!

Wat een tijd om alleen te zijn!

The Slumflower is in het boek Wat een tijd om alleen te zijn je gids in de zoektocht naar zelf liefde. Zij helpt je je eigen weg te vinden in de wereld van nu. In dit boek kan je erachter komen hoe je meer aan jezelf kan denken, de tijd moet nemen om te helen en jezelf kracht kan geven in de moderne wereld.

Bekijk op bol.com

4.

Oorlogsvrede

Oorlogsvrede

In Oorlogsvrede leef je mee met Remco Vanroeslare, fotograaf van beroep. Zijn moeder verteld hem over een onderduiker in haar ouderlijk huis. Het is het begin van een verhaal van een jonge man die zijn handen niet thuis kon houden, wat zorgde voor veel problemen. Het levensmotto Love & Peace van Remco is doordrenkt door de oorlog. Het verhaal van de onderduiker brengt hem naar Canada en de Verenigde Staten, waar hij opzoek gaat naar een voor hem onbekende joodse vrouw en haar zoon.

Bekijk op bol.com

5.

Over liefhebben en loslaten

Over liefhebben en loslaten

Het boek liefhebben en loslaten gaat over het leven in de grootste en breedste zin van het woord. Rachel Brathen neemt je mee in haar persoonlijke verhaal. Ze laat je lezen hoe het voor haar was om met een depressieve moeder op te groeien, hoe zij was als puber, haar vlucht naar Costa Rica, wat haar eerste yoga-ervaring met haar deed en hoe zij plotsklap in een korte periode haar oma, hond en beste vrienden verloor. Yoga heeft haar geholpen om meer grip te krijgen op de pijn, verdriet en twijfels in haar leven.

Bekijk op bol.com

6.

Onverwacht

Onverwacht

Onverwacht neemt je mee in het leven van Veronica Clarke. Zij is een populair en slim meisje dat in haar laatste jaar zit van de middelbare school. Zij maakt zich klaar om te beginnen met haar studie aan haar droom universiteit. Maar deze droom valt in duigen als ze erachter komt dat ze zwanger is. Na lang nadenken kiest zij ervoor om het kind te laten weghalen. Haar ouders en vriendinnen mogen niks weten van haar zwangerschap. Om het kind te laten weghalen moet ze 1600 km reizen. Er is maar een persoon die haar kan helpen in deze periode en dat is haar voormalige vriendin Bailey. Maar wat kan er mis gaan op deze roadtrip? .. Alles.

Bekijk op bol.com

7.

Drie uur

Drie uur

Een spannende thriller waarin de minuten worden afgeteld. Op een koude winterdag wordt een Engelse school opgeschrikt door een brute gijzeling. De dader kondigt aan dat ze drie uur hebben na het eerste schot voordat het bloedbad begint. Maar wie is de dader, is hij alleen en waarom heeft hij het op de leerlingen van deze school gemunt? Terwijl de waarheid langzaam aan het ligt komt tikt de klok gewoon door.

Bekijk op bol.com

8.

After dark

After dark

Een logeerpartijtje loopt uit de hand in het boek After Dark. Paula nodigt haar vrienden uit voor een logeerpartijtje. Zij woont bij haar moeder en stiefvader in een kunstenaarshuisje in een groot verlaten park. Als Paula's beste vriendin Saksia niet komt opdagen begint zij zich zorgen te maken. Een van de vrienden stelt voor om een spel te spellen. Alle mobieltjes moeten op tafel en elk bericht dat binnen komt moet hardop worden voorgelezen. Door dit spel komen de vrienden al snel achter de gruwelijke waarheid van de verdwijning van Saskia.

Bekijk op bol.com

9.

Hannelore

Hannelore

Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Hannelore die vanaf haar derde jaar opgroeide in een sekte. Haar leven speelde sindsdien zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Tot haar achtiende werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De profeet was streng en niemand was veilig voor zijn gezag. Vlak voor haar achtiende verjaardag werd ze tegen haar wil bevrijd door de politie. Waarna een internationale klopjacht op de profeet begon. Vanaf dat moment begon pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Deze strijd heeft ze ook gewonnen en ze hoopt een voorbeeld te zijn voor velen.

Bekijk op bol.com

10.

De wilde robot

De wilde robot

Het kinderboek De wilde robot vertelt het verhaal van de aangespoelde robot Roz. Ze spoelt aan op een onbewoond eiland, ze weet niet wat er gebeurt is en wat ze moet doen. Kan een robot uberhaupt wel overleven in de wilde natuur. Lange tijd is Roz alleen, de dieren die leven op het eiland zijn agressief of zijn bang voor haar. Als Roz de zorg voor een jong gansje opzich neemt begint ze vrienden te maken met de dieren op het eiland. Maar dan verschijnen een aantal robots die Roz weer terug willen halen omdat zij kostbare grondstoffen met zich meedraagt. Roz en haar nieuwe eilandvrienden gaan het gevecht aan met de robots.

Bekijk op bol.com