Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Winactie

Perfect Next Read #40

Het is weer maandag en dat betekent natuurlijk een nieuwe Perfect Next Read met fijne leesboeken! We hebben voor ieder wat wils; van romans tot thrillers. Welk boek is jouw ultieme favoriet? Of naar welk boek ben jij hartstikke benieuwd?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #40' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 2 november kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Op welke datum wordt het winnende boek van de NS Publieksprijs bekendgemaakt?

1.

De dag dat de walvis kwam

De dag dat de walvis kwam

Eerst spoelt er een jonge man aan. Dan een walvis. De inwoners van St. Piran voelen meteen dat er iets vreemds te gebeuren staat. Maar niemand vermoedt hoe erg hun gemeenschap bedreigd wordt. De man, Joe Haak, gevlucht uit Londen, waarschuwt voor een dodelijk griepvirus. Waarom is Joe de stad ontvlucht? En hoe zit het met die mysterieuze walvis? De dag dat de walvis kwam van John Ironmonger is een hartverwarmende roman die laat zien dat een solidaire gemeenschap een crisis kan overwinnen.

Bekijk op bol.com

2.

California Dream  -   De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

California Dream - De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Na jaren van stilte besluit de 79-jarige Hollywoodicoon Evelyn Hugo de waarheid te vertellen over haar glamoureuze maar door schandalen geteisterde leven. De jonge journalist Monique Grant luistert gefascineerd naar wat Evelyn te vertellen heeft. Maar naarmate Monique dieper duikt in alle informatie, krijgt ze het gevoel dat Evelyn iets verzwijgt. De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid is een roman die je als lezer moeiteloos meevoert, van de gloriedagen van Hollywood tot de harde realiteit. Een verhaal over ambitie, vriendschap, een grote liefde en verboden liefde.

Bekijk op bol.com

3.

De terugkeer

De terugkeer

Jennie kan het verleden niet laten rusten. Ze was vijf jaar oud toen haar vader de hand aan zichzelf zou hebben geslagen. Dat is nu alweer twintig jaar geleden. Jennie zoekt antwoorden. Hun vader kijkt vanuit het hiernamaals toe op het leven van zijn dierbaren en heeft antwoorden op haar vragen, maar niemand hoort de doden. Wanneer haar moeder wordt geconstateerd met Alzheimer, beseft Jennie dat ook zij straks geen antwoorden meer kan geven. Het wordt tijd om de feiten op te graven. Lees het in De terugkeer van Esther Gerritsen!

Bekijk op bol.com

4.

De dieren van Lockwood Manor

De dieren van Lockwood Manor

Het is augustus 1939. Vanwege het uitbreken van de oorlog krijgt de dertigjarige Hetty Cartwright de opdracht om alle opgezette dieren van een natuurhistorisch museum in Londen over te brengen naar Lockwood Manor. Het vervallen landhuis is echter een volledig ongeschikte bewaarplaats. Wanneer ze erachter komt dat de dieren op onverklaarbare wijze verdwijnen, begint Hetty onrustig te worden. Daarnaast heeft ze het gevoel dat iets of iemand haar door de donkere gangen achtervolgt. Ondanks dat er weinig mensen in het grote landhuis wonen, wordt Hetty goed beziggehouden in De dieren van Lockwood Manor. Lees het in het nieuwste boek van Jane Healey!

Bekijk op bol.com

5.

Ilyas

Ilyas

Er is een nieuwe Rembrandt ontdekt. Conservator Peter Lindke is het niet eens met deze toeschrijving en wordt ontslagen na een televisieoptreden. Naast zijn ontslag heeft hij meerdere dingen aan zijn hoofd; hij zit in een huwelijkscrisis en zijn schoonmaakster heeft grote problemen. Hij ontfermt zich over haar en weet haar leven weer op de rails te krijgen. Als de schoonmaakster vervolgens aankomt met Ilyas, een jongen met het gezicht van een gekwelde dichter en bijna dertigduizend euro schuld, aarzelt Peter. Moet dit betekenis geven aan zijn leven? Het helpen van mensen die hij niet kent? Of kan hij beter werken aan het redden van zijn huwelijk? Ilyas is een meeslepende roman van Ernest van der Kwast.

Bekijk op bol.com

6.

Winterwater

Winterwater

Op steeds dezelfde dag in januari verdwijnt een jong kind in de golven. Welk gruwelijk geheim verbergt het water? Martin verhuisd samen met zijn gezin naar het oude zomerhuis in Zweden. Wanneer Martin zijn driejarige zoon Adam een paar minuten uit het oog verliest, is het jongetje verdwenen. Hij vindt alleen nog het rode emmertje waarmee Adam speelde, dobberend in zee. De politie concludeert dat Adam is verdronken en sluit het onderzoek. Martin belandt in een diepe depressie en schuldgevoelens. Op een gegeven moment vind hij op zolder een logboek waarin melding wordt gemaakt van andere kinderen die in het huis woonden en hun dood vonden in de zee, allemaal op dezelfde datum als Adam. Martins hoop dat Adam nog leeft wordt aangewakkerd en gaat op zoek! Hoe dat afloopt lees je in de spannende Winterwater van Susanne Jansson.

Bekijk op bol.com

7.

Miss Austen

Miss Austen

In Miss Austen van Gill Hornby volgen we het verhaal van Cassandra Austen. Drieëntwintig jaar na de dood van haar beroemde zus Jane, keert Cassandra terug naar het dorp Kintbury. In dit dorp woont de familie Fowles, een familie die al generaties bevriend is met de familie Austen. Cassandra weet dat ergens in de oude pastorie een verzameling brieven moet liggen die een geheim bevatten dat nooit aan het licht mag komen. Terwijl ze herinneringen ophaalt, moet ze een moeilijke beslissing maken: Janes reputatie beschermen en de brieven verbranden of de geschiedenis haar beloop laten hebben? Gill Hornby schreef een origineel en hartverwarmend boek over de vriendschap tussen twee zussen.

Bekijk op bol.com

8.

Het vrouwenbrein

Het vrouwenbrein

Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Hun brein is fors kleiner en hun hersenschors telt liefst 17% minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen. In Het vrouwenbrein schetst Iris Sommer een zo volledig mogelijk beeld van hoe en waarom onze hersenen verschillen. Zo verschillen persoonlijkheid, interesse, het stresssysteem, hormonen en het immuunsysteem ten opzichte van elkaar. Een perfect boek voor jou als je geïnteresseerd bent in het neurobiologische en het sociaal-maatschappelijke.

Bekijk op bol.com

9.

De rivier

De rivier

De rivier van Karl Marlantes is een episch familieverhaal over het volgen van dromen, het waarmaken van ambities en welke offers dat vraagt. Het verhaal gaat over Finse immigranten die proberen een plek te veroveren in het immens ruige landschap van het Amerikaanse Midden-Westen van begin twintigste eeuw. De drie Koski-kinderen proberen een nieuw thuis op te bouwen, maar trachten tegelijkertijd ook vast te houden aan tradities die ze vanuit huis hebben meegekregen.

Bekijk op bol.com

10.

Midwinter

Midwinter

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met ingrijpende gevolgen en het was allemaal haar schuld. Acht jaar later besluit Alice op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met een vriendengroep op wintersport. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het slechter weer wordt lopen de spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Wil Alice dit overleven, moet ze de demonen uit haar verleden zien te bedwingen. Suzanne Vermeer heeft weer een ontzettend spannend boek uitgebracht, genaamd Midwinter.

Bekijk op bol.com