Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #41

Het regenachtige weer van oktober laten we achter ons. Tijd voor november! Ook deze maand staan er weer nieuwe boeken op ons te wachten, maar willen we ook terugbliken op een paar boeken die we niet mogen missen. Tien boeken die het lezen zeker waard zijn. Welk boek trekt jouw aandacht?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #41' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 9 november kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is de titel van het nieuwe boek van David Baldacci die we op 17 november kunnen verwachten?

PRIJSVRAAG PNR #41

1.

Bloedkoraal

Bloedkoraal

In het Griekse Samos wordt een nieuw resort geopend. Als journalist wordt Emily van Son uitgenodigd voor een tiendaagse persreis. De eigenaar is een spirituele coach die helende reizen aanbiedt. Emily is nieuwsgierig en een kleine vakantie kan ze wel gebruiken. Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers. Emily kan het met iedereen goed vinden, al sluit ze al snel vriendschap met blogger Zara. Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staan het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. En nog voordat dat onderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er weer een tagedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt…

Bekijk op bol.com

2.

John Adderley 1 -   Het laatste leven

John Adderley 1 - Het laatste leven

Wanneer FBI-agent John Adderley na een mislukte actie met schotwonden in een ziekenhuis ontwaakt, weet hij dat hij zo snel mogelijk van de radar moet verdwijnen. Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt naar zijn geboorteland Zweden. Daar wordt hij onderdeel van het coldcaseteam dat zich bezighoudt met een tien jaar oude vermissingszaak. De verdwijning van het tienermeisje Emelie Bjurwall is voor iedereen altijd een raadsel gebleven. De politie heeft destijds wel wat sporen aangetroffen, maar het lichaam van het meisje is nooit gevonden. Met zijn Amerikaanse mentaliteit kost het John moeite een plek te vinden tussen de Zweden, ook omdat de zaak persoonlijk is: de hoofdverdachte is namelijk niemand minder dan zijn halfbroer. John bijt zich in de zaak vast, maar moet tegelijkertijd op zijn hoede blijven…

Bekijk op bol.com

3.

Hoe ouder, hoe mooier

Hoe ouder, hoe mooier

Isa Hoes en Medina Schuurman laten in Hoe ouder hoe mooier zien dat je als vrouw van 50 jaar of ouder juist begint aan een fantastische tweede helft! Ze hebben daarvoor de hulp ingeroepen van mooie, sterke en krachtige vrouwen als Hélène Delhaas, Liliane Ploumen, Lizette Thooft, Marianne Verhoeven, Angela Maas, Rahma el Mouden en Neelie Kroes. Uit de gesprekken die zij voerden met deze vrouwen verzamelden Isa en Medina inspiratie op het gebied van schoonheid, gezondheid, spiritualiteit, seksualiteit en vooral empowerment. Een boek boordevol herkenbare verhalen en praktische tips voor iedere vrouw.

Bekijk op bol.com

4.

De laatste reis van de Boswachter

De laatste reis van de Boswachter

Dirk Jan Roeleven en zijn vrouw Hester van der Vliet hebben een Subaru Forester auto genaamd de Boswachter. Ze maken samen een belofte: Als hij 500.000 km op de teller heeft staan brengen ze hem terug naar zijn geboortegrond in Japan. Dit is de start van een 23.832 kilometer lange reis. Geen airco en zonder kennis van autotechniek. Over getergd asfalt in Rusland en Mongolische woestijnwegen waaruit de veerboot naar Japan vertrekt. Weg van hun hectische leven en aangewezen op elkaar worden ze danig op de proef gesteld, en kunnen ze eindelijk eens goed praten over hun ongewilde kinderloosheid.

Bekijk op bol.com

5.

Hoe vind je zelf dat het gaat?

Hoe vind je zelf dat het gaat?

Hoe overleef je de groepsapp van je werk? Hoe begin je een zakelijke mail? Hoe schrijf je een goede vacature? Wat trek je aan voor een zakelijke zoomvergadering? Dat is allemaal nog best lastig. Komt het niet door het coronavirus dan wel door innovaties of een break-outsessie. Japke- d. Bouma spreekt met trainers, coaches en succesgoeroes over management en kantoorhypes en laat ons zien hoe het beter kan. Hoe vind je zélf dat het gaat? is een onmisbaar en hilarisch boek voor iedereen die zich staande probeert te houden op het werk, in het onderwijs, in de ‘recruitment’, in de rechtspraak, in de zorg, in de media of waar dan ook.

Bekijk op bol.com

6.

Oranje Zwartboek

Oranje Zwartboek

Anno nu zijn er in Europa nog maar enige koninkrijken over. In ons land is het Huis van Oranje de uitverkoren familie die, uitsluitend op grond van geboorte, de bijzondere plaats krijgt toebedeeld. Zo is het in onze Grondwet geregeld. Er is tot dusver nooit een Oranje geweest die de troon heeft geweigerd. Het koningschap is dan ook een luizenbaantje, al moet je er wel trek in hebben. In dit boek onderzoekt historicus Gerard Aalders onze koningen: Willem I, II en III, onze koninginnen (Wilhelmina, Juliana en Beatrix) en tenslotte Willem-Alexander. Ook de echtgenoten en echtgenotes van ons staatshoofd krijgen de nodige aandacht. Want zonder partner geen kroonopvolger en dat zou het einde van de monarchie betekenen. Hij duikt daarvoor in de roerige geschiedenis van ons koningshuis, doet bijzondere ontdekkingen en komt tot opvallende conclusies.

Bekijk op bol.com

7.

Vlucht

Vlucht

In deze superspannende jeugdthriller van Mel Wallis de Vries ontmoeten we drie meiden. In een vervallen gebouw komen drie meisjes bij bewustzijn. Alle drie zijn ze opgesloten in een eigen kamer. Er is alleen een iPad waarop ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel maar gruwelijk. Een van hen mag de ruimte niet levend verlaten. Ze moeten zelf kiezen wie… De waarheid, liegen of vluchten? Wat kies jij?

Bekijk op bol.com

8.

De keuze

De keuze

In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen. Edith was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.

Bekijk op bol.com

9.

Teveel

Teveel

De coronacrisis van 2020 wees de mensheid op haar kwetsbaarheid. Honderdduizenden werden ziek of stierven. Maar het probleem is groter: de hele aarde is ziek. Van grote afstand zie je niets, maar in werkelijkheid lijdt onze planeet aan een nare huidaandoening. Het aardoppervlak is overwoekerd met mensen. Er is een teveel aan landbouwhuisdieren, er wordt CO2 en methaan in de atmosfeer gepompt, zeeën overbevist en natuur wordt vernietigd. Grote delen van de aarde worden onleefbaar. Wilde dieren worden op markten verhandeld. Wie de ui afpelt, komt tot de kern: de menselijke overbevolking. Het is de olifant in de kamer en bovendien een taboe. Het is de hoogste tijd om erover na te denken, te praten en het op de politieke agenda te zetten. Dit essay poogt daartoe een aanzet te geven.

Bekijk op bol.com

10.

De dame van het Voorhout

De dame van het Voorhout

Ondanks haar simpele komaf trouwt Johanna van Coesvelt in 1726 met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Ze werkt als huishoudster in zijn paleis aan het Korte Voorhout. Wanneer Suzanna sterft vraagt ze aan Johanna om voor haar man Simon te zorgen. Het huwelijk tussen de hooggeplaatste heer en zijn huishoudster doet veel stof opwaaien in het 18-eeuwse Den Haag. Marja Visscher tekent Johanna's leven op: waar kwam deze vrouw vandaan, hoe kwam ze hier terecht en wat heeft ze moeten achterlaten? De dame van het Voorhout is een overtuigende historische roman.

Bekijk op bol.com