Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Winactie

Perfect Next Read #42

Een nieuwe week is aangebroken; het is weer maandag. De maandag kan natuurlijk niet ontbreken zonder Perfect Next Read vol nieuwe leesboeken. Ook deze week zitten er weer pareltjes tussen. Een leuk kinderboek over Sinterklaas, een spannende thriller van Karen Rose of juist het nieuwe dagboek van Hendrik Groen. Zit er ook wat moois voor jou bij?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #42' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 16 november kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke auteur heeft onlangs Het Gouden Kookboek 2020 gewonnen?

PRIJSVRAAG PNR #42

1.

Opgewekt naar de eindstreep

Opgewekt naar de eindstreep

We kunnen wel zeggen dat Hendrik Groen de meest geliefde bejaarde is van Nederland. Hij bracht zijn allerlaatste dagboek Opgewekt naar de eindstreep uit. Vanwege de sluiting van het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord is Hendrik Groen overgeplaatst naar Bergen aan Zee. Er is weinig om naar uit te kijken overdag. Daarnaast wordt Hendrik steeds vergeetachtiger en begint hij het overzicht te verliezen. Tijd voor een nieuw dagboek om meer grip op de werkelijkheid te krijgen. Als dat niet lukt, kan hij in ieder geval nog eens nalezen wat hij allemaal al vergeten is. Een grappig en aangrijpend boek, dat ook nog eens actueel is geschreven want het gaat ook over het coronavirus.

Bekijk op bol.com

2.

De ontdekking van Urk

De ontdekking van Urk

In 2009 werd de Belgische journalist en schrijver Mattias M.R. Declercq een dag naar Urk gestuurd om verslag te doen van een moordzaak. Het dorp fascineerde hem zo, dat hij tien jaar later besluit te wonen in Urk. Declercq woont als vreemdeling in het hart van het dorp en gaat mee vissen, bidden en ook drinken. Maar niets is wat het lijkt in Urk. Declercq observeert een minzaam en godvrezend volk, maar ontdekt ook een tragische wereld met jeugdige baldadigheid, visfraude en drugs. Ben je benieuwd naar deze gesloten en kleine gemeenschap in Nederland? Dan is dit boek iets voor jou!

Bekijk op bol.com

3.

Twee moedige vrouwen

Twee moedige vrouwen

We gaan terug naar de tijd; 1937. Adelaide ontdekt dat de man die haar heeft opgevoed, niet haar vader is. Haar leven staat op zijn kop. Ze besluit om op zoek te gaan naar haar andere familie en komt uit bij de zus van haar vader, die moeder-overste is van een klooster in Frankrijk. Adelaide reist naar haar toe op zoek naar antwoorden en ontwikkelt al snel een band met haar tante. Een aantal jaar later, midden in de Tweede Wereldoorlog, gaat Adelaide terug naar Frankrijk maar nu als spion. Met behulp van haar tante en andere nonnen probeert ze zoveel mogelijk mensen te redden van de Duitsers. Maar dat is gevaarlijk werk en daarnaast is niet iedereen te vertrouwen. Je leest het verhaal van Adelaide in Twee moedige vrouwen van Diney Costeloe.

Bekijk op bol.com

4.

Hart voor je brein

Hart voor je brein

Je kunt Erik Scherder kennen als de man die veel kennis heeft van de hersenen, lezingen geeft en weleens aan tafel zat bij De Wereld Draait Door. Maar hij schrijft ook boeken. In zijn nieuwe boek Hart voor je brein geeft hij aandacht aan het onderwerp ‘lichamelijke inactiviteit’. Want als je een inactief leven leidt, heb je een groter risico om overgewicht te krijgen of juist hart- een vaatziekten. Zo ben je extra kwetsbaar voor andere ziekten, zoals een virale infectie. Erik legt je uit hoe vaak je moet bewegen en welke voedingsstoffen een belangrijke rol spelen. Alles wordt op een toegankelijke manier uitgelegd. Wil jij investeren in je gezondheid? Dan is dit boek perfect voor jou!

Bekijk op bol.com

5.

Wen er maar aan

Wen er maar aan

Zin om ontzettend hard te lachen? In Wen er maar aan van Maike Meijer lees je het dagboek van de werkloze actrice M. In dit dagboek registreert ze het kleine en grote verval in haar leven. Haar puberzoon dreigt het nest te verlaten en seks met echtgenoot Koos is tegenwoordig iets wat af en toe moet gebeuren. Zoals M. zegt: “Het is net als een halfjaarlijkse controle bij de tandarts, alleen dan minder vaak.” Ondertussen verlangt ze ontzettend naar een glansrol. Ze wil zichzelf en ook haar zoon bewijzen dat er nog toekomst in haar zit. Een schaamteloos, rauw, ontroerend en bovendien hilarisch boek van Maike Meijer.

Bekijk op bol.com

6.

Mafiopoli

Mafiopoli

Journaliste Sanne de Boer verhuisde naar een idyllisch dorpje in Zuid-Italië. Vlak na de verhuizing, wordt er een man in de buurt doodgeschoten. Het slachtoffer blijkt lid te zijn van de ‘Ndrangheta, de maffia uit Calabrië. De moord is het begin van een jarenlange zoektocht naar deze mysterieuze maffia. Hoe kon dit gebeuren in zo’n sprookjesachtige uithoek van Italië? De Boer spreekt met dorpsgenoten, ondernemers, openbaar aanklagers en ook kroongetuigen. Ze schetst daarmee een onthullend beeld van de ‘Ndrangheta in haar boek Mafiopoli.

Bekijk op bol.com

7.

Ook leuke meisjes worden 50

Ook leuke meisjes worden 50

De overgang staat bekend als iets waarop de meeste vrouwen zich niet verheugen; een periode waarin de hormonen veranderen en de vruchtbaarheid voorgoed verdwijnt. Ook de overgang gaat weer over en is juist een brug naar de volgende fase in je leven. Ben jij een van de 1 miljoen Nederlandse vrouwen die in de overgang zit? Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten zien hoe je lichaam werkt, wat er met je hormonen gebeurt, wat je zelf kunt doen en welke hulp je kunt inschakelen. Oftewel concrete, praktische en nuchtere antwoorden, waarmee je meteen aan de slag kunt. Je leest het in Ook leuke meisjes worden vijftig.

Bekijk op bol.com

8.

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

Deze week begint het Sinterklaasjournaal weer en bezoekt de Sint ons kikkerlandje weer. Ook de zusjes Saar en Janna kunnen niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken ze naar het Sinterklaasjournaal én vieren ze pakjesavond. Maar Saar en Janna vinden het ook wel spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven. Hoe kan hij nu weten wat ze als cadeautje wil hebben? Een perfect boek voor kinderen; De zoete zusjes vieren Sinterklaas van Hanneke de Zoete.

Bekijk op bol.com

9.

Tel tot tien

Tel tot tien

De Amerikaanse auteur Karen Rose doet het niet alleen goed in Amerika, maar ook in Nederland. Tel tot tien is een misdaadverhaal dat gaat over Reed Solliday. Reed werkt al jaren bij de brandweer van Chicago een heeft nog nooit zoiets meegemaakt als de recente uitbraak van allerlei woningbranden. De branden zijn heftig en nemen snel in aantal toe. De brandstichter lijkt bovendien op persoonlijke wraak uit, want bij elke nieuwe brand zijn mensen waar Reed van houdt, het slachtoffer. De dader lijkt niet te stoppen en is uit op vernietiging. Als de dader maar gestopt kan worden…

Bekijk op bol.com

10.

Eerlijk zeggen

Eerlijk zeggen

Kleine verhalen over grote gebeurtenissen, en andersom. Lees je graag boeken van Sylvia Witteman, Paulien Cornelisse en Marcel van Roosmalen? Dan zal je Eerlijk zeggen van Eva Hoeke ook leuk vinden. Hoeke vertelt over koffiedrinken met schilders, vallen met de fiets, mensen die zich overal mee bemoeien, hoop en heimwee, oude en nieuwe vrienden en natuurlijk over De Dochters en De Man. Eerlijk zeggen staat vol herkenbare en geestige observaties uit het dagelijkse leven.

Bekijk op bol.com