Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #43

De feestdagen beginnen er aan te komen en dat betekent tijd voor nieuwe boeken! Een Perfect Next Read vol met mooie boeken. Wil jij je zelf trakteren of iemand een boek cadeau geven? Het kan allemaal! Wij hebben alvast tien prachtige boeken op een rijtje gezet, hopelijk zit er iets tussen voor jou!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #43' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 23 november kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Hoeveel dagboeken heeft Hendrik Groen al geschreven?

PRIJSVRAAG PNR #43

1.

Ik weet je wachtwoord

Ik weet je wachtwoord

Het internet is een wereld vol mogelijkheden en dat geldt ook voor criminelen. Je koopt bijvoorbeeld iets op Marktplaats en even later wordt je bankrekening geplunderd. Of je slimme thermostaat is gegijzeld en zolang je niet betaalt blijft het 37 graden in je huis. Het zijn enge maar vooral verbluffende verhalen. Techjournalist Daniël Verlaan ging undercover om te kijken hoe je jezelf kunt beschermen tegen deze gevaren. Zo sprak hij bijvoorbeeld met een puber die de Nederlandse banken platlegde. Dit boek wil je niet paranoïde maken maar wel minder naïef. Lees de verhalen van Daniël Verlaan en wees voorbereid.

Bekijk op bol.com

2.

Mark Rutte

Mark Rutte

In Mark Rutte laat NRC-journalist Petra de Koning zien wat hem maakte tot wie hij is. Hoe Mark Rutte zijn manier van denken en doen ontwikkelde. Hoe kan het zijn dat iemand die bekend kwam te staan als politicus-zonder-opvattingen, een rij van verkiezingsbeloften verbak en een grote inschattingsfout maakte, vervolgens gezien worden als beste minister-president van Nederland? Mark Rutte gaat over een politiek leider die als scholier en student al op zoek was naar een rol voor zichzelf in de geschiedenis. Die vertrouwelingen kwijtraakte en dus ook leegte om zich heen creëerde. Maar die ook elke zondag koffie dronk met de bejaarde moeder van een vriend, die in zijn appartement boven hem woonde en niet moeilijk deed toen er door het plafond stroop kwam die op zijn Italiaanse pakken was gekomen. En haar voorstel weigerde om meer te gaan betalen aan huur. ‘Wat moet ik met dat geld?’

Bekijk op bol.com

3.

Zuurstof

Zuurstof

We hebben allemaal zere plekken. Plekken die we het liefst verzwijgen, verstoppen of vergeten. Plekken die verlangens en verliezen verbergen. In Zuurstof schept Adriana Ivanova ademruimte voor de gevoelens en gedachten die ons benauwen. Adriana Ivanova neemt pijnpunten onder de loep, overdag als journalist en ’s nachts als dichter. Deze pijnpunten zet ze om tot compacte, heldere gedachten. Het resultaat van dit boek? Poëzie die hard aankomt, je beklemt maar vervolgens ook bevrijdt.

Bekijk op bol.com

4.

De Wim Hof methode

De Wim Hof methode

Wim Hof is bekend geworden met baden of douchen met ijskoud water. In zijn nieuwe boek De Wim Hof Methode vertelt Wim Hof, ook wel The Ice Man genoemd, in eigen woorden zijn verhaal. Zo schrijft hij dat een ijsbad niet alleen goed is voor mind en body, maar ook voor de spirit. Hij legt op een aangrijpende en gepassioneerde wijze uit hoe hij deze methode heeft ontwikkeld en de verbluffende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. In dit nieuwe boek leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling. Daarnaast is het ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht.

Bekijk op bol.com

5.

Alfabet - grote editie

Alfabet - grote editie

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. L is van luipaard in legging en lakschoenen, die lekker ligt te luieren voor zijn laptop. T is van tandarts die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent toekijkt. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat!

Bekijk op bol.com

6.

Eenvoudiger leven

Eenvoudiger leven

Eenvoudiger leven is een eerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf van Mark Verhees. Want wat je zoekt, zul je vinden. Bijzondere tijden bieden ook bijzondere kansen voor verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist in tijden van nu.

Bekijk op bol.com

7.

Het tekort van het teveel

Het tekort van het teveel

Westerse landen behoren al jaren tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Ze staan aan de top van de wereld op het gebied van onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien mensen in hun leven aan een psychische stoornis. We zijn welvarender, maar mentaal zieker dan ooit. We zijn gelukkiger, maar lijden meer dan ooit. Verwachten we te veel van het leven? Brengt welvaart meer ongeluk? Waarom faalt de mentale zorg? Zijn onze verwachtingen te hoog? Mogen we nog menselijk zijn? Een informatief en begrijpend boek door Damiaan Denys.

Bekijk op bol.com

8.

De antwoorden op de grote vragen

De antwoorden op de grote vragen

De wereldberoemde bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit uitgegeven werk. Bestaat er een God? Hoe is alles begonnen? Kunnen we de toekomst voorspellen? Zijn tijdreizen mogelijk? Hoe geven wij de toekomst vorm? Breed aan onderwerpen en enthousiast beargumenteerd met zijn karakteristieke gevoel voor humor. De antwoorden op de grote vragen is een persoonlijke kijk op de uitdagingen waar we als mensheid voor staan en op de vraag wat de volgende bestemming van onze planeet zal zijn.

Bekijk op bol.com

9.

Ik en mijn fiets

Ik en mijn fiets

Ik en mijn fiets is een vertaling van Besoin de vélo, het boek waarmee Paul Fournel in 2001 de prijs voor beste Franse sportboek won. Wie het leest zal snappen waarom. In deze ode aan de fiets hoor je het suizen van de wind, voel je de pijn van verzuurde spieren en de grofheid van het asfalt. Fournel schrijft romantisch, gevoelig, en voert zijn lezer van de ene naar de andere herkenbare situatie en van de ene naar de andere verrassende observatie. Het resultaat is een liefdesbetuiging aan de fiets, een boek voor iedereen die van de fiets houdt.

Bekijk op bol.com

10.

Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

Zes vrienden zijn verbonden door een groot geheim. Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Bekijk op bol.com