Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Winactie

Perfect Next Read #44

De Perfect Next Read bevat de nieuwste boeken; bekende schrijvers, onbekende schrijvers, boeken waar je iets van kunt leren en boeken die je meevoeren in hun verhaal. Deze week hebben we een aantal leuke kinderboeken, romans, maar ook non-fictie boeken. Laat je inspireren of doe lekker mee door de prijsvraag te beantwoorden!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #44' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 30 november kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Hoeveel boeken heeft Suzanne Vermeer geschreven?

PRIJSVRAAG PNR #44

1.

Het taaldier mens

Het taaldier mens

Binnen de levende natuur is de mens het enige dier dat taal gebruikt. Jan Pekelder geeft in zijn boek Het taaldier mens antwoord op de vragen: Wanneer, waar en hoe is de taal ontstaan? Waarom is taal uniek? Hoe heeft taal zich door de eeuwen heen ontwikkeld? Hoe wordt taal gebruikt en ook misbruikt? En laat hij zien hoe bloedlink, maar tegelijkertijd ook hoe verrukkelijk taal eigenlijk is. Ben je dol op talen en wil je meer leren over de geschiedenis, de ontwikkeling, de overeenkomsten en de verschillen. Dan ben je bij dit boek aan het juiste adres!

Bekijk op bol.com

2.

Georges & Rita

Georges & Rita

Het verhaal van Georges & Rita gaat over euthanasie. Georges en Rita zijn bijna een halve eeuw een paar en kiezen samen voor euthanasie. Een beslissing die hun kinderen elk op een andere manier onthalen. Het is een hartverscheurend verhaal dat vertelt wordt vanuit twee persoonlijke perspectieven. Leen Dendievel schreef dit boek en heeft er een omkeerboek van gemaakt. Je kunt dus kiezen welk verhaal je eerst wilt lezen; die van Georges of die van Rita.

Bekijk op bol.com

3.

Dog Man - De woef van de wildernis

Dog Man - De woef van de wildernis

Is jouw kind dol op honden? Grote kans dat dit boek van Dav Pilkey in de smaak gaat vallen! Als de bank beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man. Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Ondertussen probeert Dog Man zijn draai te vinden in de hondenbak, maar de andere honden zijn heel onaardig tegen hem. Zal Dog Man ooit nog op vrije voeten komen? Dog Man – De woef van de wildernis is een verhaal vol humor en avontuur.

Bekijk op bol.com

4.

Een tijd voor genade

Een tijd voor genade

In Een tijd voor genade keert advocaat Jake Brigance terug. Hij is opnieuw het middelpunt van een sensationele rechtszaak. De zestienjarige Drew Gamble staat terecht voor een moord op politieman Stuart Kofer. Er lijkt geen enkele twijfel te zijn over Drews schuld. Maar Jake denkt daar anders over. Hoe meer details hij achterhaalt, des te meer hij ervan overtuigd raakt dat zijn cliënt gered moet worden. Hij is vastberaden om het recht te doen zegevieren en daarvoor moet het hele verhaal vertelt worden. Zelfs als dat zijn eigen leven in gevaar brengt...

Bekijk op bol.com

5.

Blauw dat wemelt

Blauw dat wemelt

Demonen uit het verleden houden Elly sinds kort meer bezig dan haar lief is. Het is moeilijk voor haar om greep te krijgen op de herinneringen aan haar kindertijd. Denk maar aan haar disfunctionele moeder die geregeld vol drama uitbarstte en de relatie de ze als zeventienjarige had met Adam, een tien jaar oudere man. Hoe wáár zijn deze herinneringen? En wat dreef haar geliefde doden nu echt? Je leest het in Blauw dat wemelt van Inge Sierens.

Bekijk op bol.com

6.

Niet iedereen kan een bizon schieten

Niet iedereen kan een bizon schieten

Auteur Charlotte de Backer roept ons, in haar boek Niet iedereen kan een bizon schieten, op om samen te eten en eten met elkaar te delen. Ze geeft antwoorden op de volgende vragen: Kun je je jarige kind nog taart meegeven naar school als er ook cupcakes bestaan? Krijgt de veganistische schoondochter tofoe met kerst of moet ze aan de kalkoen? En waarom zouden we nog eten wat de pot schaft nu zoveel diëten het beter weten? Charlotte fileert genadeloos onze eetgewoontes en serveert er weetjes en de wetenschap over eten bij.

Bekijk op bol.com

7.

De AlfabetBeter

De AlfabetBeter

Ronald Snijders en Fedor van Eldijk brachten eerder De Alfabetweter uit. Na een groot succes, hebben ze nu De AlfabetBeter gemaakt. Hier worden duizend nieuwe, kansloze woorden gepresenteerd, maar dan in hun eigen verbeterde versie. Denk aan woorden als lepelstrekker, baby-oorlog en pestafette. Een boek om kriskras doorheen te lezen of gewoon van begin tot eind.

Bekijk op bol.com

8.

Mijn vrouw pikt zeepjes

Mijn vrouw pikt zeepjes

Wat als je dezelfde jurk hebt gekocht als een vriendin? Is het onbeschoft seks te hebben op andermans bank? En hoe pakken we die ene vriend aan die nooit een rondje geeft? Al jaren geeft Joost Prinsen op deze en nog vele andere vragen antwoord in het Algemeen Dagblad. Hierbij houdt hij niet de etiquette als uitgangspunt, maar gewoon het gezond verstand. Een leuke bundeling met Prinsen zijn eerlijke adviezen.

Bekijk op bol.com

9.

De Zoete Zusjes zoeken een schat

De Zoete Zusjes zoeken een schat

Saar en Janna gaan op avontuur, ze gaan namelijk op zoek naar een schat. Terwijl ze aan het zoeken zijn, bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam en wat dacht je van een zwembad! Er is alleen één probleempje: schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als ze dachten.. Een voorleesboek of boek om zelf te lezen van Hanneke de Zoete.

Bekijk op bol.com

10.

Burn after writing - blauw

Burn after writing - blauw

Hoe eerlijk ben jij als niemand kijkt? Burn after writing daagt je uit Truth or Dare met jezelf te spelen. Door middel van de vragen en experimenten in dit boek, kun je kijken naar jouw verleden, heden en de toekomst. Laten zien wie je echt bent, in plaats van alle foto’s, video’s en filters op sociale media. Dit boek gaat over jouw waarheid en is ook alleen bestemd voor jouw ogen. Ben je klaar met invullen? Ze zeggen dat je het boek dan kunt verbranden, maar je kunt het boek ook verbergen op een geheime plek.

Bekijk op bol.com