Header PNR Herfst
Header PNR Herfst
Toplijsten

Perfect Next Read #45

Een nieuwe week, een nieuwe Perfect Next Read! Een divers lijstje van non-fictie tot aan kookboeken en van een spannend thriller tot aan kinderboeken. Een boek voor jezelf of om cadeau te doen met de feestdagen, voor iedereen staat er iets tussen! Dan is het al helemaal mooi dat je een van deze boeken gewoon kunt winnen. Beantwoord jij de prijsvraag?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #45' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 7 december kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wanneer wordt het nieuwe boek van Lize Spit Ik ben er niet uitgebracht?

PRIJSVRAAG PNR #45

1.

Dag liefje, met MIla gaat het goed en ik klungel lekker verder

Dag liefje, met MIla gaat het goed en ik klungel lekker verder

Acteur Stefaan Degand vertelt in een intense proza zijn verhaal over het leven tot op heden. De acteur groeide op in het West-Vlaamse Wevelgem, een dorp dat hij ontgroeide voor de stad Antwerpen waar het leven zich verder ontwikkelde. Hij neemt je mee over hoe liefde in zijn leven kwam, en weer wegging. Maar ook weer terugkwam. Over hoe leven ook maar wat klungelen is. En over eten, lekker, gulzig en veel. Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder is een middelvinger naar de dood, een ode aan het leven, en een boek dat tegelijk oorverdovend luid en ontroerend stil is.

Bekijk op bol.com

2.

De Bourgondiërs

De Bourgondiërs

Ga samen met Bart van Loo op reis langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van Nederland in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding. Ontdek de geschiedenis van het vroege Nederland. Van het begin van het individualisme tot aan de uitstervende ridderidealen. Van koningen, hertogen en geniale kunstenaars. Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Meeslepend vertelt hij waar wij vandaan komen.

Bekijk op bol.com

3.

Gina Harte 4 -   Dit heb je verdiend

Gina Harte 4 - Dit heb je verdiend

Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ontwijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur. Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen. De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel? Een nieuwe thriller van Carla Kovach die je niet snel zult vergeten.

Bekijk op bol.com

4.

Revolusi

Revolusi

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn nieuwe boek Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop. De onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, die zijn hoogtepunt bereikte in de jaren veertig van de vorige eeuw, is lang gezien als een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië. Maar in werkelijkheid was het wereldgeschiedenis. De wereld had zich met de Revolusi bemoeid en de wereld was erdoor veranderd.

Bekijk op bol.com

5.

De Buurtpolitie 11 -   Schijn bedriegt

De Buurtpolitie 11 - Schijn bedriegt

Via Tinder ontmoet Gonda een nieuwe man. Hij is een stoere bink en heeft een snelle wagen. Hij weet Gonda meteen om zijn vinger de winden. Maar tante Maria vertrouwt hem niet en denkt dat hij een criminele man is. Hij beantwoordt namelijk de vijf ‘gangstervoorwaarden’. Ondertussen probeert het team van de Buurtpolitie een undercoveroperatie op te zetten, maar dit loopt helaas niet van een leien dakje.

Bekijk op bol.com

6.

Tussen de sterren 1 -   Verliefd

Tussen de sterren 1 - Verliefd

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen, een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen. De twintigjarige Kael is een knappe soldaat maar met een nasleep van twee missies in Afghanistan. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden.

Bekijk op bol.com

7.

The Greatest Secret

The Greatest Secret

In The Greatest Secret van Rhonda Byrne maakt de lezer een sprong waarbij hij de materiële wereld verlaat en het spirituele domein betreedt, hier is alles mogelijk. Het boek bevat toegankelijke oefeningen die meteen in de praktijk kunnen worden gebracht, maar ook diepgaande inzichten en openbaringen die helpen korte metten te maken met angsten, onzekerheden, zorgen en pijn. Dankzij de vele wijsheden van spirituele leermeesters van over de hele wereld is The Greatest Secret een tijdloos meesterwerk dat de lezer de weg wijst naar een rijk leven zonder lijden.

Bekijk op bol.com

8.

Elfhame 2 -   De gevallen koning

Elfhame 2 - De gevallen koning

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen. Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Bekijk op bol.com

9.

Wacht maar af

Wacht maar af

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…

Bekijk op bol.com

10.

Fast Food 2

Fast Food 2

Voor het tweede deel van Fast Food werkte Sandra Bekkari 80 nieuwe recepten uit die in gemiddeld een halfuurtje op tafel staan. Gaande van gezonde ontbijtjes tot snelle tussendoortjes en van creatieve lunchgerechten tot smaakvolle avondmaaltijden die perfect in een drukke levensstijl passen. Maar behalve een nieuwe portie gezonde receptinspiratie, toont Sandra Bekkari jou in Fast Food 2 hoe je kan koken zonder stress. Snel eten klaarmaken betekent immers niet dat je tegen de klok moet racen in de keuken. Met dit boek leert Sandra namelijk hoe dat halfuurtje koken net kan zorgen voor rust en hoe je ook zonder stress een gezonde maaltijd in een mum van tijd kunt bereiden.

Bekijk op bol.com