Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Winactie

Perfect Next Read #46

Ben je dol op gedichten, lees je graag iets over de geschiedenis of houd je meer van televisiepersonen? Deze Perfect Next Read bevat het allemaal! Bekijk snel de boeken in deze top 10 en doe mee met de prijsvraag. Welk boek is jouw favoriet?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #46' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 14 december kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Hoeveel pagina's telt het nieuwe boek van Barack Obama?

PRIJSVRAAG PNR #46

1.

Souvenirs

Souvenirs

Ferry is een ‘ouwe zeikerd’ en boos op alles en iedereen, totdat zijn ogen worden geopend. Op 13 november 2015 gaat hij met vrienden naar een concert in het Parijse theater Bataclan, wanneer drie mannen het vuur openen in de volle zaal. Ferry ziet mensen die van het leven worden beroofd. Even weet hij dat zijn leven ook voorbij zal zijn. Maar wonder boven wonder weet hij te ontsnappen. Deze ervaring verandert zijn leven. In Souvenirs vertelt Ferry Zandvliet zijn verhaal; hoe hij van boosheid veranderde naar dankbaarheid. En hoe hij bevriend raakte met de vader van één van de aanslagplegers.

Bekijk op bol.com

2.

In corontaine

In corontaine

Het was een stevig columnseizoen voor Youp van ’t Hek. Dit jaar is er veel gebeurd: het coronavirus, de moord op George Floyd en het nieuwe normaal. We weten nou eenmaal dat het oude normaal niet echt normaal was. Is het nieuwe dan wel normaal? Youp denkt van niet. Al is niks zeker! In Corontaine is een nieuwe bundel columns van Youp van de afgelopen tijd; een samenvatting van 2020.

Bekijk op bol.com

3.

Een handje vol veerkracht

Een handje vol veerkracht

Dit boek is voor iedereen die te veel voelt, te veel denkt, op zoek is naar warmte of bevestiging. Voor al wie nood heeft aan zachte woorden, herkenning en liefs. Liz is More schrijft en deelt teksten en gedichten uit het hart. Oprecht en in alle eenvoud. “Wees tevreden met jezelf, je kantjes groot en klein, geloof me, niets is mooier, dan je pure zelf te zijn.”

Bekijk op bol.com

4.

Berlijn

Berlijn

Wat maakt Berlijn tot zo’n bijzondere muziekstad? Leo Blokhuis neemt je mee naar de jaren twintig van de vorige eeuw; de jaren van Marlene Dietrich, Kurt Weill en Berolt Brecht, maar ook de tijd waarin geëxperimenteerd werd met elektronische muziek. Het naziregime maakte hier in de jaren dertig een eind aan. In de jaren zestig ontstaat, onder invloed van de moderne klassieke muziek, Krautrock. De succesvolste band is Kraftwerk, hun werk inspireerde David Bowie om naar Berlijn te gaan waar hij inspiratie opdeed voor nieuwe muziek. Hij motiveerde een nieuwe generatie artiesten om hun inspiratie ook in Berlijn te zoeken. In Berlijn laat Blokhuis zien hoe Berlijn een bakermat wordt van een bijzondere muzikale revolutie.

Bekijk op bol.com

5.

De laatste drie dagen van Fernando Pessoa

De laatste drie dagen van Fernando Pessoa

Antonio Tabucchi, vertaler van Fernando Pessoa, beschrijft in De laatste drie dagen van Fernando Pessoa het levenseinde van Portugals grootste dichter. Het is een ontroerend verhaal over afscheid nemen, terugblikken en ook verzoenen met het leven. Vanuit zijn ziekenhuisbed ontvangt Fernando Pessoa zijn vrienden, waarmee hij herinneringen uitwisselt, bekentenissen aanhoort en affectieverklaringen worden gedeeld. Een reis langs vele plaatsen, personages, situaties en citaten uit Pessoa’s oeuvre.

Bekijk op bol.com

6.

Vanuit het donker

Vanuit het donker

Vanuit het donker; een spannende thriller over vriendschap en verraad. Aidan Poole besluit ’s avonds zijn vriendin Zoe te skypen. Ze neemt op maar verschijnt niet in beeld. Aidan hoort gerommel en er beweegt een schaduw over het scherm. Opeens hoort hij een gewelddadige worsteling en een hoge gil. Het is stil aan de andere kant van het scherm. Aidan besluit de politie te bellen en inspecteur Jonah Sheens krijgt de zaak toegewezen. Iedereen was gek op Zoe, maar hoe langer het team onderzoek doet naar de oorzaak van haar dood, hoe vreemder de mensen in haar omgeving zich gaan gedragen. En wat moet Jonah denken van Aidan? De man is getrouwd en Zoe was een van zijn studenten. Je lees het in een nieuw boek van Gytha Lodge!

Bekijk op bol.com

7.

De Mol

De Mol

Mark Koster schetst aan de hand van vier generaties de Mol, hoe één familie nu al decennialang bepaalt wat wij aan nieuws, muziek en vermaak krijgen voorgeschoteld. John, Linda en Johnny de Mol zijn overal; Big Brother, Koffietijd, The Voice, LINDA., Talpa en nog veel meer. Zij zijn de grote spelers van de entertainmentindustrie. Waar komt het enorme succes van deze familie vandaan? Hoe kon John de Mol uitgroeien tot mediamagnaat? Hoe werden de Mols opgevoed? Hoe zijn ze geworden tot wie ze nu zijn? Mark Koster dook in de familiegeschiedenis, op zoek naar antwoorden. Hij kreeg toegang tot een persoonlijk archief en sprak met personen uit hun inner circle. In De Mol lees je hoe een ambitieuze familie haar dromen wist waar te maken.

Bekijk op bol.com

8.

Boerman

Boerman

Eerder won Dominique Biebau twee belangrijke thrillerprijzen, nu is zijn eerste kinderboek Boerman uitgekomen. Jonathan woont alleen met zijn vader in de Stinkblokken. Hij wordt erg gepest op school, waardoor hij er ziek van wordt en bij zijn oma gaat logeren. Eerst loopt dat niet zo vlot, totdat ze samen Jonathans superkracht ontdekken. Boerman is een verhaal dat gaat over tegenslagen en ook meevallers.

Bekijk op bol.com

9.

De crèche

De crèche

We bevinden ons in Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandse Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. De zeventienjarige kinderverzorgster Betty maakt zich met de andere verzorgsters zorgen om het lot van de kinderen, terwijl het leven buiten de crèche steeds beangstigender wordt. In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden. De crèche van Elle van Rijn is een verzetsverhaal van jonge moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst.

Bekijk op bol.com

10.

Plato & Cola of het geheim van jouw brein

Plato & Cola of het geheim van jouw brein

Ben jij geïnteresseerd in de werking van onze hersenen? Dan is dit boek wat voor jou! In Plato & Cola of het geheim van jouw brein vertelt Veerle Visser-Vandewalle over de werking van ons brein, de beperkingen van ons denken en de evolutie van onze hersenen die worden vergeleken met een flesje cola. De afgelopen veertig jaar heeft Veerle dingen geleerd over ons denken vanuit het alledaagse leven. Dingen die haar leven aangenamer zouden hebben aangemaakt als ze wist van deze kennis. Een toegankelijk en geestig boek!

Bekijk op bol.com