Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Toplijsten

Perfect Next Read #47

Tijd voor een nieuwe Perfect Next Read! Nu de feestdagen in aantocht zijn, is het tijd voor een heerlijk boek. Van een spannende thriller tot aan een grappig kinderboek. In deze top tien vind je van alles. Wil je graag een boek winnen? Doe vooral mee met de prijsvraag en misschien maak jij jezelf of een ander blij met een nieuw boek!

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #47' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 21 december kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is de titel van het nieuwste boek van Kader Abdolah?

PRIJSVRAAG PNR #47

1.

Boven water

Boven water

De gepensioneerde politieman Konrađ wordt gebeld door een ouder echtpaar dat zich zorgen maakt om hun kleindochter. Ze weten dat ze drugs gebruikt en betrokken is geweest bij een smokkelactie, en nu is ze verdwenen. Tegelijkertijd ontvangt Konrađ nieuwe informatie over de onopgeloste moord op zijn vader. Terwijl hij zich in beide zaken verdiept komt hij nog een derde mysterie op het spoor: lang geleden werd het lichaam van een twaalfjarig meisje gevonden in het water van de Tjörn. Het voorval werd afgedaan als een ongeluk maar er lijken wat dingen niet te kloppen. Hoe meer er boven water komt over de verschillende zaken, hoe duidelijker het wordt dat sommige daden gevolgen voor altijd hebben.

Bekijk op bol.com

2.

Mees Kees  -   De husselrace

Mees Kees - De husselrace

Een grappig kinderboek voor kinderen vanaf acht jaar. Tijd voor een nieuw avontuur met Mees Kees en zijn leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd is weer aangebroken, maar hier mogen alleen leerlingen van groep zeven en acht aan mee doen. Dit betekent dat de klas van Mees Kees niet mee mag doen. Ook Sammy de Husselaar mag niet mee doen wat erg jammer is. Maar wat doen ze daar dan, met al die spandoeken en vlaggen? En hoezo heeft Mees Kees in een keer zo veel haast?

Bekijk op bol.com

3.

Mafiopoli

Mafiopoli

Vlak nadat journaliste Sanne de Boer naar een dorp in Zuid-Italië verhuist, wordt er in de buurt een man doodgeschoten. Het slachtoffer blijkt lid te zijn van de 'Ndrangheta', de maffia uit Calabrië. De moord is het begin van een jarenlange zoektocht naar de mysterieuze 'Ndrangheta'. Wat maakt deze maffia zo ouderwets en tegelijkertijd zo modern en werelds? In Mafiopoli spreekt Sanne de Boer met dorpsgenoten, ondernemers, openbare aanklagers en kroongetuigen. Ze schetst een onthullend en huiveringwekkend beeld van een uiterst geraffineerde maffia die ook in Nederland een stevige voet aan de grond heeft gekregen.

Bekijk op bol.com

4.

Ik wil met je mee!

Ik wil met je mee!

Tijd voor een heerlijke feelgoodroman van Jill Mansell. Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. Hij is gastvrij, charismatisch en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt om een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen. De paden van Mimi en Cal zullen elkaar steeds opnieuw kruisen, maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Bekijk op bol.com

5.

Wat bomen ons vertellen

Wat bomen ons vertellen

Als je wilt weten hoe oud een boom is, moet je zijn ringen tellen. Maar die jaarringen kunnen je veel meer vertellen dan dat. Dendrochronologie, ook wel de wetenschappelijke studie van jaarringen genoemd, levert ons begrip van de klimaatgeschiedenis van de aarde. De invloed ervan op de menselijke beschavingen in de afgelopen tweeduizend jaar en de interactie tussen mens en natuur.

Bekijk op bol.com

6.

Hemelse modder

Hemelse modder

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers. Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen. zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Een hartverwarmend kerstverhaal over liefde en de krachtige band tussen zussen.

Bekijk op bol.com

7.

How About Mom

How About Mom

Niemand kan je erop voorbereiden hoe het écht is om moeder te worden. Dat zul je simpelweg moeten ervaren. Het eerlijke moeder-boek vertelt hoe magisch, prachtig en onvergetelijk de kraamperiode en het eerste jaar moederschap is. Van lichamelijk herstel na de bevalling (hallo naweeën en nachtelijk zweten) tot aan die rollercoaster van emoties. Het geeft antwoord op de vragen waarvan je niet weet aan wie je ze kunt stellen, of niet durft te stellen, of het nu je eerste kindje is, of dat je al langer moeder bent.

Bekijk op bol.com

8.

De nieuwe tijd 2 -   Tijd om opnieuw te beginnen

De nieuwe tijd 2 - Tijd om opnieuw te beginnen

Tijd om opnieuw te beginnen van Carmen Korn is het tweede deel in de meeslepende trilogie. Vier vrouwen, vier families en één geschiedenis. Het is 1949, de nazi’s zijn verslagen. Het geluid van de bombardementen is nog maar net weggestorven. Velen hebben iemand verloren. Henny is op zoek naar haar vriendin Käthe, die verdwenen is. Lina opent een boekwinkel in de stad en Ida is teleurgesteld over haar relatie met de Chinese Tian. Ondertussen voltrekken zich op de achtergrond de jaren vijftig en de beweeglijke jaren zestig, met onder andere de maanlanding, de bouw van de Berlijnse Muur en de muziek van The Beatles.

Bekijk op bol.com

9.

Verweven leven

Verweven leven

Het klinkt misschien raar maar het nieuwe boek van Merlin Sheldrake gaat over schimmels. De meeste mensen kennen schimmels als bovengrondse paddenstoelen, maar het merendeel van de schimmels leeft ondergronds of zweeft is de lucht. In het boek Verweven Leven zien we de wereld vanuit het standpunt van de schimmel. Met Sheldrake als gids maken we kennis met gist, psychedelica, schimmels die insecten binnendringen en het grootste organisme ter wereld. Hoe meer we te weten komen over schimmels en de rol die ze spelen in de natuur, des te meer wordt ons begrip over leven en zelfs onze opvatting over intelligentie op zijn kop gezet.

Bekijk op bol.com

10.

Familiediner

Familiediner

Het is eerste kerstdag en de familie Tichelaar viert dat in een luxe restaurant. Vader Wim en moeder Anneke hebben, na jaren waarin het kerstdiner traditioneel bij hen thuis was, ervoor gekozen om de hele familie mee uit eten te nemen. Op het oog zijn ze een gezin waar weinig aan de hand is, tot de jongste zoon, Roemer van dertig, niet komt opdagen bij het diner. Met zijn lege stoel pijnlijk zichtbaar aan tafel heeft ieder familielid zo z’n eigen, verontruste idee over de reden van Roemers afwezigheid.

Bekijk op bol.com