Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
Winactie

Perfect Next Read #48

Ben jij toe aan een nieuw boek of aanvulling op jouw collectie? Bekijk dan de Perfect Next Read van deze week met allerlei nieuwe pareltjes! We hebben voor ieder wat wils om lekker te lezen tijdens deze koude winterse dagen. Welk boek is jouw favoriet?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #48' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 28 december kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Welke recensie vond jij het mooiste, beste of meest waardevol het afgelopen jaar op Lees Magazine?

PRIJSVRAAG PNR #48

1.

Het ruimteboek

Het ruimteboek

In het ruimteboek worden de volgende vragen beantwoord: Wat zijn vallende sterren? Waarom kan je op Jupiter maar om de twaalf jaar Nieuwjaar vieren? Hoe vind je de Kleine Beer? En is de Poolster eigenlijk wel de helderste? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Toen de dochters van Sarah Devos ook de fascinatie kregen voor de ruimte, besloot ze op zoek te gaan naar antwoorden. Wat ze allemaal ontdekte, deelt ze met jou in Het ruimteboek.

Bekijk op bol.com

2.

Moeder, dochter, minnares

Moeder, dochter, minnares

Heleen van Royen is alweer twintig jaar schrijver en viert dat met haar boek Moeder, dochter, minnares. Ze bracht een jubileumbundel uit vol columns, persoonlijke lange verhalen en een kijkje in haar leven als grootmoeder. Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.

Bekijk op bol.com

3.

Lara Polaris 1 -   Heks van vuur en oorlog

Lara Polaris 1 - Heks van vuur en oorlog

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij en staat ineens heel haar wereld op zijn kop. Ze wordt gekenmerkt met een heksenteken en wordt afgesloten van de rest van de wereld. Samen met David, Noah, Philip en Alex starten ze een verzet. Maar dan komt Lara ineens achter een duister geheim. Magie is niet zonder reden verboden en die reden is dichterbij dan ze denkt..

Bekijk op bol.com

4.

Voel je beter

Voel je beter

Voor de liefhebbers van persoonlijke ontwikkeling is daar het boek Voel je beter. Willem van der Bend helpt jou om optimaal in je vel te zitten. Dit leert hij jou door middel van wetenschappelijke inzichten te combineren met ervaringen uit zijn praktijk als psychiater. Mensen zijn vaak mentaal overbelast, zonder dit zelf door te hebben. Hoe herken je die signalen en hoe verhelp je ze? Willem geeft antwoord! Een boek vol praktische tips om jezelf wat beter te leren kennen.

Bekijk op bol.com

5.

Stille sport

Stille sport

Ben jij een echte sporter of kijk je graag naar sport? Dan is dit boek wat voor jou! Mart Smeets is onder andere bekend van zijn werk bij Studio Sport en Ziggo Sport en schreef het boek Stille sport. 2020 was natuurlijk een gek jaar, ook de sportwereld stond even stil. Er ontstond paniek, twijfel, teleurstelling en verdriet. Wat ging er wel door en wat niet? Waar trainden de atleten eigenlijk voor? En mocht er publiek bij de wedstrijden? Je leest het in de verslagen van Mart Smeets in Stille sport!

Bekijk op bol.com

6.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

Waarom is het belangrijk om te stemmen? Dat leggen Titia Hoogendoorn en Nienke Schuitemaker je uit in het boek Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen. Daarnaast vertellen ze ook hoe het precies in zijn werk gaat als je het stembureau binnenloopt (ja, die stembus lijkt inderdaad op een kliko) en hoe het politieke landschap van de laatste vier jaar eruitziet. Ook geven ze je een korte basiscursus en bespreken ze hoe je kiest op wie je stemt. Voor iedereen die voor het eerst mag stemmen, bewust wil stemmen of niet zomaar wil stemmen waar zijn/haar ouders op stemmen.

Bekijk op bol.com

7.

Het tij hoog, de maan blauw

Het tij hoog, de maan blauw

We gaan naar het einde van de 19de eeuw in Antwerpen. Léonie Osterrieth, een egelante weduwe, organiseert culturele salons in haar stadspaleis aan de Meir. Schrijvers en kunstenaars zijn bij haar te gast, maar Léonie heeft vooral een zwak voor ontdekkingsreizigers. Als de jonge Adrien haar vertelt over de expeditie die hij naar Antarctica wil maken, besluit ze hem te helpen. Er bloeit iets op tussen hen. Adrien is commandant van een internationale bemanning en vertrekt naar Antarctica. Een wervelende reis, maar aan de zuidpool loopt het mis. Wanneer er geen nieuws meer komt vanuit Adrien, vreest Léonie het ergste. Hoe dat afloopt lees je in Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing.

Bekijk op bol.com

8.

Tussen vrouw en man

Tussen vrouw en man

De afgelopen twintig jaar schreef Frits Abrahams columns voor NRC. Deze columns gingen voornamelijk over mannen en vrouwen. Hoe gaan vrouwen en mannen met elkaar om? Wat trekt hen in elkaar aan? Wat drijft hen uit elkaar? Wat gebeurt er als het misgaat en hoe proberen ze dat, met vallen en opstaan, te voorkomen? Abrahams vond zijn verhalen overal; op straat, in het café, de trein, de tram, in familiekring en ook de media. Denk aan een geheime liefde van een vroegere collega, de ervaringen van een escortdame, de ontwikkelingen rond #MeToo. Je leest het allemaal in Tussen vrouw en man.

Bekijk op bol.com

9.

Volhard

Volhard

Het lukt mensen niet altijd om vol te houden wanneer zij besluiten het roer om te gooien: wat kilo’s kwijtraken, je fitter voelen en gezonder eten. Wanneer je het op papier zet, valt het nog mee. Toch lukt het mensen zelden hun goede voornemens vol te houden, terwijl ze het wel écht willen. Arie Boomsma is bekend van televisie, maar ook mede-eigenaar van de Vondelgym-sportscholen in Amsterdam. In zijn boek laat hij zien hoe je die nieuwe levensstijl kunt volhouden. Ook laat hij zien hoe je plezier blijft hebben in je gezonde manier van leven.

Bekijk op bol.com

10.

Was volgend jaar maar vast voorbij

Was volgend jaar maar vast voorbij

Het ontstond als uniek project (Guinness Book of Records) en groeide uit tot een boek: Was volgend jaar maar vast voorbij. Cabaretier en tekstschrijver Jeroen van Merwijk begon een jaar geleden aan een unieke onderneming: het dagelijks schrijven van een op de actualiteit gebaseerde liedtekst. In dit boek zijn alle 365 teksten gebundeld. De teksten zijn soms poëtisch, ironisch, absurd of hilarisch. Een aantal actualiteiten uit zijn boek: het vreugdevuur van 48 meter hoog in Scheveningen of dat China een raket lanceerde naar de achterkant van de maand.

Bekijk op bol.com