Perfect next read Winter 2020
Perfect next read Winter 2020
YA & NA

Perfect Next Read #49

Opzoek naar een goed boek? Neem dan zeker een kijkje! Het is weer maandag en ook deze week delen wij weer tien heerlijke boeken die je zeker niet kunt missen. Met deze week een aantal Young Adult boeken en Thrillers, maar vind je ook een Biografie en Literatuurboeken in de toplijst. Welke wil jij graag lezen?

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #49' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag, vermeld jouw gegevens en geef jouw voorkeur door voor een van de boeken.

Na 4 januari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Wat is de titel van het nieuwste boek van Anna Tod?

PRIJSVRAAG PNR #49

1.

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri wordt beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Bekijk op bol.com

2.

Twilight  -   Midnight Sun

Twilight - Midnight Sun

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight, werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella's kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Bekijk op bol.com

3.

Waterland

Waterland

Claudette heeft haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee en door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Tijdens een etentje valt een naam. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan en zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

Bekijk op bol.com

4.

When it's real

When it's real

Popster Oakley is superknap en heeft miljoenen fans. De paparrazzi smullen van hem en de meiden staan voor hem in de rij. Maar dat geldt niet voor Vaughn. En juist zij moet hem helpen om van zijn badboy-imago af te komen. Oakley wil namelijk serieus genomen worden in de muziekindustrie en dat kan alleen als hij iets aan zijn imago doet. Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Ondanks dat ze hem ook knap vindt, denk ze niet dat ze voor hem zal vallen.

Bekijk op bol.com

5.

Han

Han

Han is een prachtige inkijk in het leven van de Koreaans-Amerikaanse gemeenschap in New York.Tijdens haar studie op Princeton heeft Casey Han zichzelf een verfijnd taalgebruik aangemeten, een populair blank vriendje gekregen en een master in de economie behaald. Maar ze keert terug naar New York zonder baan en met een aantal slechte gewoonten. Als oudste dochter van Koreaanse immigranten uit de arbeidersklasse is ze inmiddels een wereld verwijderd van die van haar ouders. Het resultaat is een veelomvattende, indrukwekkende en zeer meeslepende roman.

Bekijk op bol.com

6.

Het instituut

Het instituut

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Luke wordt wakker in het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt, alleen zonder raam. Het personeel van deze sinistere faciliteit, dat onder leiding staat van de genadeloze mevrouw Sigsby, wil de bovennatuurlijke gaven van kinderen inzetten voor zijn eigen doeleinden. Hoe meer kinderen er naar Achterkant worden gestuurd, hoe wanhopiger Luke wordt om te ontkomen en hulp te zoeken. Maar er is nog nooit iemand uit het Instituut ontsnapt…

Bekijk op bol.com

7.

Baantjer 87 - De Cock en de schaduw van de dood

Baantjer 87 - De Cock en de schaduw van de dood

In De Cock en de schaduw van de dood worden de Amsterdamse rechercheur De Cock van Bureau Warmoesstraat en zijn collega Vledder, geconfronteerd met geweld tegen hulpverleners. Niet zelden komen meldingen op de Warmoesstraat op een ongelegen tijdstip binnen. Zo ook wanneer De Cock, Vledder en hun collega’s een koffiemoment hebben voor het afscheid van Lotty, de zeer gewaardeerde stagiaire. Maar de taart is nog niet op als De Cock wordt opgeroepen: een dode vrouw op straat, onder verdachte omstandigheden uit een hotelraam gevallen. Lotty gaat natuurlijk nog even mee op haar laatste dag. Als de politie de straat afzet om het opdringerige en onrustige publiek op afstand te houden en de ambulance door te kunnen laten, krijgt De Cock er tot zijn ontzetting een tweede misdrijf bij, want Lotty wordt door een onbekende omstander neergestoken…

Bekijk op bol.com

8.

Bernie's oorlog

Bernie's oorlog

Bernie begint in 1942 te schrijven. Hij is dan zeventien jaar, het is de dag dat hij een vals persoonsbewijs krijgt en als boerenknecht Michiel Johan Schuurman door het leven zal gaan. Veel Joodse boerenknechten zullen er niet zijn geweest. Hij verhaalt uitvoerig over de gewone alledaagse dingen op het platteland en over zijn werk op de verschillende boerderijen. Bernie's oorlog is een aangrijpend verhaal waarin Bernie's angst voelbaar is: verraad, razzia's, NSB'ers, het oppakken van Joden in zijn omgeving en zijn vlucht naar de bossen. Zijn religieuze gevoelens hielden hem op de been, ook tijdens momenten van groot gevaar. Bernie Mestriz overleefde als enige van zijn gezin de Holocaust. De laatste dagboekregels schrijft hij op 20 november 1945, zes maanden na de bevrijding.

Bekijk op bol.com

9.

Vad3r

Vad3r

Vad3r van Pepijn Lanen is een zeer intiem portret van het ouderschap, dat tegelijkertijd uiterst actueel en universeel is. Pepijn Lanen beleeft hoogtepunten in het kleine alledaagse. ‘Coco is voor de derde keer zwanger. We zijn in één klap in een nieuw tijdperk beland. Pepijn Lanen is inmiddels trotse vader van drie en vertelt zijn openhartige verhaal over het vaderschap: “Als ik de kindjes in hun ogen kijk, krijg ik kortsluiting in mijn hoofd door de liefde. Hun bestaan is een wonder dat mijn hersenen nauwelijks kunnen registreren.”

Bekijk op bol.com

10.

Wildevrouw

Wildevrouw

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.

Bekijk op bol.com